čtvrtek 27. prosince 2012

Minialbum s kapsami


Pokud se už o Vánocích nudíte a chtěli byste si něco vyrobit, zkuste minialbum.




Pomůcky
 -  čtvrtka s potiskem vyšší gramáže
 -  jednobarevné scrapbookové čtvrtky
 -  pevný karton, ozdoby
 -  distress inkoust, kruhová raznice
-   řezačka, nůžky, oboustranná lepicí páska, lepidlo, tužka, pravítko

     Album jsem vyrobila a míry rozpočítala tak, aby se co nejlépe využily scrapbookové čtvrtky, které jsou k výrobě potřeba.
Obal alba se skládá ze tří vrstev.  První vrstva je ozdobná a tvoří obal alba, proto na ni použijte scrap čtvrtku vyšší gramáže. Druhou vrstvu tvoří kartonové výřezy a třetí – vnitřní vrstvu tvoří jednobarevná čtvrtka.

      Scrapbookovou čtvrtku s potiskem vyšší gramáže ořízněte na rozměr 8 x 30,5 cm. Dle nákresu si z pevného kartonu vyřízněte pět obdélníků v těchto velikostech – dvakrát 8 x 10,5 cm, dvakrát 2 x 8 cm a jednou 4 x 8 cm (na tomto obdélníku seřízněte dva rohy). Tyto kartonové díly pak celoplošně nalepte na jednobarevnou čtvrtku, která po složení minialba bude uvnitř, a vystřihněte.
Polepené kartonové díly nalepte na čtvrtku s potiskem dle vyobrazení. Mezery mezi jednotlivými díly by měly být rovnoměrné. Pokud si nejste jisti, že budete pracovat přesně, vystřihněte si základ o něco větší a po nalepení kartonu si šířku ořízněte.



Vnitřní kapsy minilba si vytvoříte z jedné celé scrapbookové čtvrtky, rozdělené na šest dílů. Pokud budete pracovat s palci, pak dělíte čtvrtku na 4 x 6“, pokud pracujete s centimetry, vystřihněte kapsy dle nákresu a to 10 x 14,5 cm. Kapsu narýhujte, přeložte a slepte k sobě. Raznicí vyrazte polokruh najednou na obou stranách kapsy, snadněji se bude vyndávat její obsah.




Obal minialba můžete složit do konečného tvaru. Díky mezerám mezi kartony je to jednoduché a tvar dobře drží.
Pomocí pěnové houbičky a distress inkoustu otupujte obvod minialba a jednotlivé strany – boky kapes, sjednotíte tak barvu.


Všechny kapsy přilepte k sobě dle vyobrazení. Lepte pouze uprostřed, aby vznikl efekt harmoniky. Krajní kapsy přilepte k vnitřní straně minialba. V těchto případech podlepte kapsy na více místech.





Přední stranu můžete dozdobit dle vaší fantazie a na zapínání použijte magnetickou samolepicí pásku, která zase tak dobře nesamolepí, proto raději pojistěte oboustrannou lepicí páskou.



Tvoření je radost :-)

Děkuji svému kolegovi z práce, který naprosto dokonale ovládá AutoCad a vytvořil pro mě nákresy.


6 komentářů:

  1. Supeer.. urco vyzkousim.. po Novem roce:)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc príma návod :-) Snad někdy vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. to je parádní album :-D danas

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné album a parádní návod. díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja se tedy rozhodně nenudim ;) ale hrozně mě láká to vyzkoušet. Diky za návod!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...