neděle 18. března 2012

Křenovický jarmark 17.3.2012

Moje kamarádka Jitka je hlavní organizátorkou křenovického jarmarku, který se letos konal už podruhé a určitě bude mít dlouhou tradici, protože podle počtu návštěvníků byl úspěšný. Pozvala mě a to jsem nemohla odmítnout.



Do Křenovic u Slavkova jsme dorazili už v pátek, protože cesta byla přece jen dlouhá a v sobotu bychom nestihli dojet na začátek. Navštívili jsme s Jíťou místní hospůdku, kde jsme si dali pepřové pivo! To je moje oblíbené, jak vidím nějaké zajímavé pivo, tak prostě neodolám a musím ochutnat :-) Nebylo špatné!! Takové ostré, ale to se dalo čekat. 

Jarmarku se zúčastnilo asi 30 prodejců a všichni měli zajímavé zboží a někteří měli i pro děti připravené tvořivé dílny. Kromě svého zboží (přáníčka, bloky, záložky a jiné papírové tvoření) jsem s dětmi tvořila záložky do knihy. Tato fotka je příprava na tvoření a líbí se mi, jak je tam moje mázlá ruka a to je proto, že řežu jako drak :-)) 


Pavlík se obětoval a vyrazil na jarmark se mnou, ale je jasné, že chlapa moc nebaví tvoření, takže se zabavil výletem na Mohylu míru.


... a také focením velmi zajímavých objektů :-))


Nejen děti, ale i maminky byly moc šikovné a vyrobily si opravdu pěkné kousky. Zajímavé bylo, že si do toho  dětičky nenechaly "kecat", a i když maminky poradily a měly svůj názor, dětičky se nenechaly zviklat a udělaly si to po svém :-)



Kromě tvoření z papíru jsme také navlékali korálky na Korálkiádu a šikulka Edík navlékl s maminkou 5 metrů! Obdivovala jsem jeho trpělivost.


Byla to zábava, bylo to fajn, potkala jsem nové tváře, užila jsem si víkend s kamarádkou a její rodinou a doufám, že se brzy opět sejdeme! 

P.S. U souseda soukromého zemědělce jsme si koupili výborný domácí sýr a tvaroh. Mňam!

Scrapování zdar! 

5 komentářů:

  1. Jé, to je škoda, že jsem to nevěděla předem, určitě bych se na Tebe přijela podívat, Křenovice máme "za rohem". Tak snad příště. :-) Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, to je škoda, že jsem to nevěděla předem ;-), taky bych se ( možná...je to přece jen daleko... ) přijela podívat. Už jsem v Křenovicích nebyla dlouho a Tebe a Jitku bych viděla ráda. A kdyby tam byla i Lucy, to by byla paráda!!!
    Tak to věřím, že jste si to, holky, užily, s Jitkou je fajn :-) Každá taková vydařená akce potěší a s dětmi obzvlášť. Gratuluji a kéž Ti pěkný zážitek dělá douho radost v duši :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to určitě napravíme příští rok a uděláme si slezinu :-) Ale určitě se uvidíme dříve než za rok! Bych to viděla za necelých 14 dní!!! Těším se!

    OdpovědětVymazat
  4. Jéda, tak to mi taky uteklo :(

    OdpovědětVymazat
  5. Vidíš, to mě nenapadlo, že přijedeš takhle přes republiku:-) Loni jsme tam byli, ale letos nám to nějak uniklo. Věřím, že to bylo příjemné.
    Katka Trnka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...