středa 1. srpna 2012

Turistický deník

Je to přesně tři roky, kdy jsem ještě vůbec neměla tušení, že objevím něco jako Smash, cestovní deníky a všechno co se scrapu v tomto směru týká. Objevila jsem něco jiného a to turistický deník, do kterého se lepí turistické vizitky.




Vždy se mi líbily turistické známky, ale přece jen je to kus dřeva, které si doma dám do krabice a málokdy se k nim vracím, proto se mi velmi zalíbila myšlenka samolepek, kde na každé jsou skoro všechny údaje o daném místě, které navštívíte. Můžu deníček stále nosit sebou, i když časem je to už pěkný tlusťoch :-) Autoři, kteří přišli z nápadem jsou z Liberce, proto je jasné, že nejvíce vizitek bylo ze začátku v našem okolí. Pro ukázku první a druhý deník, abyste si udělali představu, kolik míst s vizitkami přibylo.


Dnes už se dá koupit vizitka skoro všude a k vizitce si můžete zakroužkovat piktogramy s počtem účastníků výletu, s počasím, s druhem dopravy a také si na malé mapce můžete udělat značku místa, které jste navštívili. Také ještě zbývá místo na krátkou poznámku. Je jasné, že moje první známka, kterou jsem si pořídila 23.8.2009 je z Červené Lhoty.


Nejsem sběratel vizitek, lepím si jen místa, která jsem opravdu navštívila. Pokud tam nálepku nemají, koupím si pohlednici a vystřihnu si ji, popřípadě si tam dám fotku, jako třeba tu s televizní věží v Berlíně. Také si do deníku dávám vstupenky, razítka, z poslední návštěvy Prahy mám například obal z párátka s logem hospody U Pinkasů :-) Několik ukázek z mých výletů ... je to super deník plný vzpomínek...














Cestování zdar!



8 komentářů:

  1. Krásný deníček, super památka!!! Přeju ať se Ti ten nový taky rychle zaplní!

    OdpovědětVymazat
  2. To je úžasný, budeš mi to muset někdy ukázat naživo :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, to já sbírám už od prázdnin 2011, a musím říct, že to opravdu stojí za to. Nejen, že už máme sbírku přes 200 různých navštívených míst, dokonce na každé z nich máme památku v podobě vizitky, spousty razítek a podrobných záznamů o výletu (a já si tam vždycky všecko zapíšu nějakou tou slohovčičkou, prostě mi to k tomu sedí.....) a všechno se nám to vejde do takových tří malých knížeček a k tomu nám ještě jako odměnu posílají odznáčky (za 100 a 200 vizitek, zatím, ale už máme na kročeno i na "Znalce měst" - za 50 vizitek měst).
    My jdeme po vizitkách, i když, když j ito místo dělá, tragédii z toho neděláme a to místo si tam stejně dáme, ona mu třeba jednou ta vizitka vyjde. :)
    Vizitky mi obecně přijdou jako nejlepší volba, a taky prakticky nejlevnější, když nepočítám pohledy, ty jsou ale zase větší. :D No prostě za tenhle nápad všechny palce nahoru, a ať těch vizitek je co nejvíc, ať máme kam jezdit, obvzlášť, když už jsou i v Německu, Polsku a Slovensku. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo Mike, to ti tak věříme :) Přesně takhle to vypadá, když komentář k něčemu píše sám autor toho produktu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...