úterý 4. února 2014

Project Life 9

Než zveřejním poslední fotky ze svého alba PL rok 2013, chtěla bych napsat o jedné zajímavé slečně. Je to studentka a baví ji psát blogy. Zmínila mě v jednom svém blogu a velmi slušně se mě zeptala, zda mi to nevadí. Tak to se stane málokdy, že někdo alespoň dá vědět, že použil fotky a odkazy. Děkuji Dummy!! Malinko jsem prozkoumala její blog - nám blogerům (od té doby, co mě asi před měsícem někdo nazval blogerkou, se tak i cítím, i když blog si píšu několik let, ale ani jsem to tak nevnímala :-) ) nám blogerům to nevadí, že si někdo prohlíží naše stránky, protože jdeme s každým článkem s vlastní kůží na trh.

Swapy známe ze scrapbookového světa, ale tady je jeden superswap právě z blogu Dummy. Výměna sladkostí. Geniální nápad. Protože s dětmi máme pestrý život, vystřídalo se u nás na ubytování už mnoho studentů a studentek z jiných států, kterým jsme poskytli přístřeší a oni zase na oplátku totéž udělali, když někam vyjely naše holky. Při té příležitosti jsme vždy nakoupili dobroty, které se u nás nazývají národním pokladem a byli jsme moc rádi, když jsme podobné poklady dostali ze zahraničí. Malinko nám nechutnaly jalovcové bonbony z Belgie, naopak vzorečky likérů byly OK, nepřišli jsme na chuť holandským lékorkám, ale jejich myší čokoládová hovínka na máslové tousty - mňamka! Fíky z Turecka? Mám na ně asi vypěstovanou závislost, to je mňáááám!!! Potřebuji nutně doplnit zásoby!!!

Máte nějakou zkušenost s výbornou mňamkou ze zahraničí, kterou vám jako delikatesu přivezl někdo z ciziny? Jako to nejlepší, co může být? A nebylo? :-)) Nebo naopak co opravdu byla nečekaná dobrota? Napište, docela by mě to zajímalo, protože jsem koza mlsná a ráda se něco dozvím :-)

No a teď PL ... zpracovávám události, protože to všechno tak rychle utíká, že ani nestíhám detaily všedních dnů sledovat :-) Tyto dvě stránky jsou trochu výjimkou, je to jeden týden předvánoční, kdy se těch událostí sešlo více.







Vyzkoušela jsem funkci instagramu, narozeninové tričko nesmí chybět - mě osobně zaujala ta visačka :-), ve škole proběhly nejen chemické Vánoce a hlavně pro mě kolega Aleš se svými holčičkami udělali perníkovou chaloupku. Byla nááádherná a luxusní a jak voněla!!!


Přílet Klárky z Turecka a parkovací lístek z mnichovského letiště - více toho nezbylo :-), skvělé vzpomínky na předvánoční poštu, kde měli punč, hrály koledy a paní pošťačky měly na hlavách santovské čepice. Žádný stres, jen dobrá nálada. No a to nejlepší cukroví od mé kamarádky Irenky z Litoměřic. To je nějaká pekařka a ještě k tomu také sběratelka cukrů jako já.
A také krásné tradiční předvánoční visačky.



Na Štědrý den je v liberecké ZOO vstup za dobrovolné vstupné, které ve výsledku je daleko vyšší než základ, protože máme ZOO rádi, ale je to už taková tradice. Procházka na cca hodinu. Tady jsem asi poprvé nepoužila nic jiného než jednu jedinou sadu s motivy zvířet od Becky Higgins. Doplnila jsem výřezy z Big Shotu a nejdůležitější jsou tady fotky, na kterých si Klárka dala záležet.

 



Další událostí byla tradiční mezivánoční návštěva Prahy. Potkali jsme se s Jitkou a jejím manželem - ona je také zapálenou sběratelkou cukrů :-) a prošli jsme si historické centrum. Holčičky šly šopovat a my jsme se kochali s punčem se sušenými švestkami. Bože to bylo výborné :-)



Použila jsem opět ty mírně vintage vánoční Simple Stories a nějak jsem jim přišla na chuť.



A poslední letošní stránky jsou ze samého závěru roku, kde jsem na Vánoce vyhradila jednu kapsu :-) U nás se nikdo nechce fotit, jen Pavlik dělal modela při otvírání šampusu. Se obětoval :-) Z chladu jsem přinesla zásobu, ale zvládli jsme jen jednu lahev, otevřeli jsme ji už v deset, protože bylo jasné, že bychom to jinak pili až do rána, kdybychom to práskli v půlnoci :-)


Použila jsem poloviční stránku a je už jen taková ilustrační s výhledem do nového roku.


To bylo poslední ohlédnutí za mým albem v minulém roce a teď hurá do roku 2014. Dokud mám dost elánu :-)

Mějte se krásně a pamatujte! 

Tvoření je radost!!


6 komentářů:

  1. Irenko nádhera nádherná !!!
    Ty vánoční SS mám moc ráda, použila jsme je i na pár podzimních stránek.

    Fotky ze ZOO jsou nádherné a že Verunku moc zdravím !!

    OdpovědětVymazat
  2. Předvánočnía a vánoční mne hned chytly za oko. Ženo, máš to dokonale sladěno!!!! Paráda!!! Musela jsem kouknout do Wikipedie, co je to instagram .o)))) Krásný den do Liberce. Bylo by záhodna káva, co říkáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to ovšem určitě ano :-) Kdy si vyrazíme?

      Vymazat
  3. Vážně jsem ráda, že jste mne nevyhnala za to, že jsem nejdříve "ukradla" fotky a až pak napsala :D.
    Pokud se mohu připojit k tipu na sladké...nebo prostě jakékoliv cizí jídlo nebo "snack", který mi chutnal, pak musím říci, že mě velmi zaujala kaštanová marmeláda v čemkoliv (ve Francii) naopak se musím dotázat...už jste měla pravé octové chipsy? Pokud ne...tak to vážně nezkoušejte :D Pokud jste čajomil, doporučuji navštívit Ukrajinu :)
    Moc se mi líbí zimní vločková variace :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kaštanová zní dobře, jsem pro všechno ochutnat. Moje kolegyně v práci už léta žádá své kamarády, kteří vyjíždí směr Anglie, aby jí přivezli octové brambůrky. Miluje je ... ochutnala jsem jednou a určitě to bylo naposled :-))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...