úterý 28. dubna 2015

Vyrobíme si pexeso

Kdo by neznal tuhle skvělou nejen dětskou hru. Hráli jsme to každý tisíckrát :-) Víte, že v České republice je klub sběratelů pexes? Jojo, je to tak! To je asi tak známé, jako náš klub sběratelů baleného cukru :-) My ale nebudeme sbírat, ale rovnou si vyrobíme své vlastní pexeso.




Pokud máte Big Shot, je to hračka. Můj nový Big Shot Plus A4, který jsem dostala od Sizzix, se na to hodí skvěle, protože pexeso bude schováno v krabičce a velikost BigZ šablony na krabičku je XL 660281. Velký Big Shot má i velké dlouhé desky, takže se tam šablona pohodlně vejde. Abych měla hezkou fotku, použila jsem fungl novou desku :-)


Po vyřezání je krabička hotová :-)


Pouze jsem ji slepila oboustrannou páskou po stranách a aby bylo pevnější zavírání, řízla jsem ještě kousek papíru na víčko.

Krabička je hotová raz dva!


Aby bylo jasné, že to je krabička na pexeso, musela jsem si krabičku ozdobit. Součástí šablony je i kartička, kterou můžete ozdobit obal krabičky nebo tyto kartičky nařezat pro náš účel - to je udělat z nich pexesové kartičky! Použila jsem písmenka Prima Marketing, líbily se mi tvarem.


Motýl nebo kytička nic nezkazí, vyhrál to motýl, použila jsem skvělou sadu razítek a vyřezávacích šablon. Je to moje oblíbená sada.


Natiskla jsem modrého motýla a před vyřezáním jsem si pojistila šablonu washi páskou, aby se mi to nehnulo.


Bez černé fixy a enammelových teček už nemůžu žít, proto jsem je použila co to šlo :-) Motýla jsem ještě podlepila 3D čtverečky, aby byl v poloze letím.


A teď přijde to hlavní a to jsou hrací kartičky pexesa. Jak jsem psala, jsou buď na šabloně přímo k vyřezání, nebo je můžete nařezat klasicky na řezačce. Vždy dvě kartičky musí být stejné, proto jsem se rozhodla je rozlišit nejen čísly ale i barvami. K tomu se mi hodila má další oblíbená šablona hexagony 658609.


Vyřezala jsem vždy dvě stejné barvy a k nim o velikost menší hexagony, aby se mi tam vešla čísla. Na to jsem použila razítka Aladine.



No ... a je hotovo! Na vlastním pexesu je nejlepší, že si jej můžete vyrobit podle své fantazie. Můžete kartičky přizpůsobit malým dětem a udělat jich málo, mohou poznávat tvary nebo zvířátka a těm velkým můžete udělat plnou krabičku, protože oni nás stejně porazí, ať těch kartiček máme kolik chceme :-)

Tvoření a hraní je radost!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...