pondělí 1. ledna 2018

Album k padesátinám

Je to už rok zpátky, co jsem si řekla, že by bylo fajn k padesátinám mého manžela udělat album. Jako scrapžena jsem ani nic jiného vymyslet nemohla, to dá rozum :-) Ne že by moje fantazie nedostačovala na vymyšlení jiného dárku, ale album je velmi osobní a doufala jsem, že by mohlo mít úspěch. Nechtěla jsem udělat takové to klasické album od narození po současnost, ale je to album přací. Oslovila jsem naše kamarády a rodinu a poprosila jsem je, aby mi poslali fotku a přání.



Všichni to vzali velmi zodpovědně a o básničky jako přání nebyla nouze, což jsem velmi ocenila :-) Zkuste někdy vymyslet veršované přání, protože už při jeho psaní se neskutečně pobavíte - stejně jako my s dcerami, až jsme plakaly smíchy a některé verše se ani nedaly použít. Příklad :-) Jaký je rým na slovo Pavliku? Máš špínu v pupíku :-) No tak to se fakt použít nedalo.
Nezveřejním znění naší rodinné přací básně, protože pro ostatní by tak vtipná nebyla už z toho důvodu, že neznáte souvislosti, ale jeden verš za všechny. Z něj poznáte, že jde o velmi kvalitní a vytříbený styl.

Tvůj třeskutý humor k Tobě patří,
tak jako k Vánocům kapři.
Proto máme každý rok lososa.

Album Simple Stories je jako klasický malý šanon a má velikost A5 a je docela obsáhlý, některé fotky příbuzných jsem pořizovala v průběhu roku, protože mi bylo jasné, že bych se některých nemusela dočkat :-) Pokud byste se na něco takového chystali, udělejte to v předstihu, abyste měli všechny fotky, které potřebujete.


Fotky jsem tiskla doma na tiskárně Canon Selphy a zbytek jsem vytiskla na inkoustové tiskárně a tiskla jsem rovnou na scrapbookové papíry vyšší gramáže, které do alba patří. Měla jsem je nasyslené už několik let a teď přišel jejich čas! Je tady pár ukázek z alba. Doufám, že to bude takové rodinné stříbro :-) Přece jen to dalo všem dost práce a takový dárek by se ani koupit nedal.






A Červená Lhota nakonec nesmí chybět nejen proto, že tam byla naše svatba, ale i proto že to je námi nejfocenější zámek na světě :-) Máme chalupu malý kousek od Lhoty a fotek tohoto zámku máme nepočítaně v každém ročním období.


Pokud přemýšlíte o podobném dárku, neváhejte. Je to radost při tvoření a velká radost při předávání!

Protože tvoření je radost!







8 komentářů:

  1. Takové album jsem chtěla udělat babičce k devadesátinám, které měla mít v červnu 2016. Jen jsem to plánovala udělat do insta alba, protože se mi ten formát moc líbí a nemám jinou příležitost ho využít. Leč bohužel, z plánů sešlo, když babička tehdy na začátku roku skončila v nemocnici a už se z ní nevrátila, holt člověk míní, život mění.
    Album je každopádně naprosto dokonalé, plné krásných detailů. A to básnické střevo! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se poučila, že když mám něco udělat tak hned, už jsem některé nejbližší nezastihla... Ale to je život, proto jsou tato alba těmi nej vzpomínkami.

      Vymazat
  2. Irčo úžasný nápad - muselo se líbit :-D Já jsem teď v mnohem jednodušším stylu dělala album pro kolegyňku, který ač pouhý rok a půl, ale i tak se nám raryla pod kůži. Takže také naše fotky a vzkazy pro ni :-D Bohužel jsem nestihla nafotit - byla to taková akce kulový blesk - momentální nápad a fofr realizace :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I jednoduché album určitě udělalo velkou radost! Je to skvělý dárek.

      Vymazat
  3. Irčo, album je krásně zpracované! Což mě u tebe zase až tak moc nepřekvapuje :-) Ale ten nápad! Ten je ovšem luxusní! Manžel má letos také kulatiny a už jsem přemýšlela co a jak. Myslela jsem, že udělám album od začátku našeho vztahu, ale tohle je excelentní nápad. Možná se inspiruji, pokud nebude vadit :-) Jsi zkrátka studnice skvělých nápadů :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dáši, nápad není úplně můj, jen jsem to album udělala podle sebe :-) A dělat něco od začátku, když ho neznáš od narození :-) To jsem zavrhla, protože zjistit všechny události je nemožné. Tohle jsem dělala s radostí a byla jsem ráda, že všichni spolupracovali!

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý dárek, musel mít určitě radost a musí mít šťastný, že má tak super ženu .... bezva nápad ...

    OdpovědětVymazat
  6. Máme pro vás tady
    originální, ale i vtipné dárky pro muže. Tyto dárky mají humorný koncept a jedinečný design zaručují smích a překvapení. Je to skvělý způsob, jak oslavovat narozeniny s nadhledem a veselím. Každý detail tohoto dárku je pečlivě vybrán a přináší radost a šťastné chvíle. Překvapte muže tímto vtipným a originálním darem a vyvoláte v něm nekonečný úsměv. Je to skvělý způsob, jak ho pobavit a zároveň ukázat, že si na něj pamatujete a máte ho rádi. Buďte kreativní a vyberte dárek, který bude nezapomenutelný. Přineste mu nové zážitky a radost tímto vtipným a originálním darem k narozeninám, který ho rozhodně potěší i pobaví.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...