pondělí 6. února 2012

Scrapkoutek, kde vládne maminka :-)

Už to budou tři roky, co jsme se rozhodli pro změnu obývacího pokoje. Zbytek rodiny by řekl, že jsem to chtěla jenom já, ale znáte to, nechtělo se jim do změny :-) Náš obývací pokoj má rozměry 5,5 x 4m a při dnešním trendu minimálního úložného prostoru, kdy už není nutnost velké obývákové stěny, jsme rozdělili místnost na sedačkovou odpočinkovou část a pracovní část, která je oddělena policovou stěnou. V pracovní části jsme zachovali původní nábytek, ke kterému máme nostalgický vztah. Přece jen jsme jej pořídili z novomanželské půjčky, kterou jsme deset let spláceli :-)
Dělící stěna je zajímavá tím, že jako sběratelka cukrů potřebuji všechny ty pytlíčky, kostičky, tyčky a vrtulky někde skladovat, proto mám na policích šanony a zásobníky na cukry. Kdo už jednou syslí, tak přece musí syslit pořádně :-) Za touto stěnou je moje království. 


Na první pohled není můj pracovní koutek velký, ale pro mě je nejdůležitější, že vůbec takové místo mám, a že ze své pracovní židle dosáhnu na všechny věci a nemusím vstávat, když něco potřebuji. Všechny svoje poklady mám na dosah.



Některé moje vychytávky, které by se mohly hodit i vám… Červený šanon je na zbytkové papíry. Na ústřižky všeho druhu, které jsou roztříděné podle barev v eurosložkách. Malé kousky už nehromadím, ale vyhazuji je, protože už jsem je neměla kam dávat. Nápad se šanonem není můj vlastní, přečetla jsem si to v knize od Scrapmafie o scrapbookingu.
Mám spoustu malých věciček, které potřebuji mít roztříděné a přitom uložené, abych je našla. Na to mám zásobníky. Ty na hřebíčky, průchodky a drobné kousky mám z Bauhausu a jsou skvělé v tom, že mají vyndavací a "zastamdací" přihrádky.
Červený zásobník je skvělý, protože má průhledné šuplíčky v řadách nad sebou a hned vím, kam sáhnout.


Kytičky ukládám do sklenic od kávy – speciálně Krönung, protože má čtvercové sklenice, které se výborně vejdou jedna vedle druhé. Jen chvíli trvá, než se nahromadí, přece se nemůžu upít kafe k smrti najednou :-)
Razítka – ta na dřevěném štočku mám v šuplíku a ty ostatní v šanonech, uložené opět v eurosložkách, tentokrát v těch, do kterých se ukládají fotky, popřípadě sběratelské kartičky. Pak se na stránku vejdou dvě, čtyři nebo devět razítek.
Ještě dlužím vysvětlení, kdo vládne v mém scrapkoutku. Kdysi jsem dostala od dětí cedulku – Království, kde vládne maminka. Mé slovo je zde zákonem! To aby bylo jasné, že sem nikdo nesmí, tady je MAMINČINOVO!

Scrapování zdar, ať jste kde jste :-)
Tvoření je radost!

3 komentáře:

  1. Sakryš, to je ale pořádný syslení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuji tvůj smysl pro pořádek, detail, preciznost... Moc se mi to líbí

    OdpovědětVymazat
  3. Budou také fotečky nového stolu?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...