neděle 12. února 2012

Sketch

Sketch - nákres stránky - nápad, jak by mohla stránka vypadat. Je to jen vodítko - pomocník s kompozicí, jak rozvrhnou stránku a co nejlépe využít prostor. Nemusí se vše přesně dodržet, ale na první pohled by měla být čitelná předloha. Může se například přizpůsobit rozmět A4 klasickému rozměru 30 x 30 a naopak.

Udělat stránku podle sketche nebo podle diktátu je pro mě trochu svazující a raději dělám stránky jen tak :-) Vyberu fotky, najdu si správně barevné papíry a dohledám ozdoby. Nicméně se mi teď sešly sketche dva a to jeden do časopisu Scrap 365, což byla výzva a jeden z projektu 2012 na scrapbook.cz

První sketch, zveřejnil časopis Scrap 365. Použila jsem svou oblíbenou fotku, na které má Klárka 15 měsíců. Dnes už je dospělá, takže by se mohlo zdát, že už je to tak dávno, že už to ani pravda není :-) Ale naštěstí máme ty fotky, takže to pravda určitě je! Použila jsem krásné papíry BasicGrey Ambrosia, písmenka jsem embossovala bílým práškem. U každé stránky se najde nějaká malá vychytávka, kterou jsem nikdy nedělala a prostě se to tak najednou povede. Tady je to použití gromlet (ani nevím, jestli to má český název) na visačce. Zkombinovala jsem to se žlutým hřebíčkem a je to docela zajímavé. Použila jsem spoustu motýlků vytvořených za pomocí HA razítka + vyřezávací šablony. Mám prostě motýlkové období :-)





Druhý sketch vyhlásil Haczek jako Projekt č.2 - únor. Hezký a jednoduchý, ale tady jsem měla malý problém s fotkami. Kdybych před dvaceti lety věděla něco o scrapu, tak fotím samozřejmě úplně jinak, lépe, skvěle, prostě scrapbookově :-)) Mám problém najít větší množství fotek, které bych mohla použít na jednu stránku. Vytvořila jsem jako kontrast k poměrně tmavým fotkám světlou stránku, přece jen je dětská, tak abych si ji neudělala moc vintage :-) Nejvýraznější je asi nápis, písmenka jsem embossovala práškem Stampendous. Při nakupování scrappomůcek si nikdy neříkejte, že to nebudete nikdy potřebovat. To jsem si o růžovofialovém prášku myslela taky a jak se teď hodil! Byl totiž v sadě :-) 





Zkuste si vytvořit stránku také, určitě se dobře pobavíte! Scrapování zdar! :-)

Tvoření je radost!





4 komentáře:

  1. Obě dvě stránky jsou nádherné, barevné, moc se ti povedly!

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoje scrapumění je super, ale Klárčin úsměv na první fotce vážně vede - promiň! ;) :)))

    OdpovědětVymazat
  3. krásné stranky. obě!! ale ten úsměv je fakt bezkonkurenční ;-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...