sobota 12. května 2012

Deco clay

Už delší dobu jsem si chtěla vyzkoušet "papírovou" hmotu CLAYCRAFT BY DECO SOFT CLAY zkráceně deco clay.



Paní Dinara Akhmetová, jedna z prvních, kdo v ČR tuto japonskou hmotu začal používat, nás pozvala na workshop do jejího obchůdku v centru Prahy, hned vedle Tančícího domu.
Deco clay je velmi lehká a velmi tvárná hmota, mnohem tvárnější než FIMO. Výborně se s ní pracuje a dá se barvit. Většinou se z této hmoty vyrábí kytky všech možných tvarů a velikostí a pokud je tato kytka na fotce, tak je těžko rozeznatelná od pravé květiny. Samozřejmě že mnou vyrobenou kytku byste rozeznali :-)) Ta, co dělala Dinara, byla profesionální. Vyráběly jsme květinu zvanou Gardénie.


Zúčastnilo se nás šest a určitě uhádnete, kterou gardénii udělala Dinara. Ano, je to ta oranžová :-) 


Fintivá vyrobila růžovou - moc se jí povedla!!!! Moje je ta fialková. Všimněte si, jak jsou plátky barevně odlišené. Čtyři vnitřní jsou nejtmavší, šest okolních je světlejších a šest okrajových je nejsvětlejších. Hmota se barví před použitím a za stálého mnutí, mačkání a hnětení se barvy krásně propojí.
Postupně se plátek po plátku tvaruje v dlani a pokud bychom chtěli dosáhnout efektu žilek na jednotlivých okvětních plátcích, lze použít formičku, která požadovaný efekt otiskne. Tyto námi vyrobené kytky jsou velké jako dlaň a z jednoho balení hmoty lze vyrobit cca 5 kusů kytek.







Všechny tyto květiny jsou vyrobeny z deco clay hmoty.


Fintivá se fintí :-)


Vyzkoušejte, je to hezká práce, i když to chce trochu zručnosti a trpělivosti!





2 komentáře:

  1. Krásná kvítka, viděla jsem to nedávno v Loskutákovi a moc se mi to líbilo. Jste moc šikovné máte můj obdiv.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...