úterý 1. května 2012

Scrapbookový kurz v Liberci 27.4. - 30.4.2012

Půlrok se s půlrokem sešel a je tady reportáž z druhého libereckého scrapbookového kurzu.

Po - dle ohlasů úspěšném - podzimním scrapsrazu a kurzu v Liberci jsme se rozhodly pokračovat a uspořádaly jsme i jarní scrapkurz. Je to nejen kurz, kde je možné se naučit velké množství nových technik, vyzkoušet si vše na vlastní oči a ruce, ale je to i příležitost na setkávání se stejně zaměřenými ženami jako jsme my. Chápete dámy, že nemůžu napsat se stejně potrefenými :-)
Po loňských zkušenostech, kdy jsme měly na tvoření jen víkend a samozřejmě to byl málo :-) jsme se rozhodly prodloužit víkend ještě o pondělí, abychom vše v pohodě zvládly. A byl to dobrý nápad, užily jsme si to a stihly jsme skoro všechno ... slibuji vám, že ten šicí stroj se dostane ke slovu na podzim :-)

V pátek jsme se všechny sjely do Liberce (samé ženy + pan Astala), a protože ještě v pondělí mrzlo, avizované buřtíky jsme nahradily řízečky a to se dalo čekat, že bude krásných jarních 25 stupňů :-)
Bohužel jsme nemohly využít geniálního nápadu mého manžela, abychom si skrepli podtácky na buřty :-))
Večer jsme si prohlížely svá alba, seznamovaly jsme se navzájem s těmi, koho jsme ještě neznaly, povídaly jsme, chystal se obchůdek a tvořivé balíčky a všechny nás už svrběly prsty na tvoření.





Tentokrát jsme zvolily jako hlavní bod programu - shadow box - zkrátka dřevěný rámeček. Rozdělily jsme se do čtyř skupin a každá skupinka postupně tvořila se čtyřmi lektorkami, které předváděly zajímavé techniky a vše co si kdo vyrobil, bylo použitelné pro náš box, proto už si každý předem promyslel téma a barvu boxu. Olinka Helge tvořila šperky - krásné "špendlíky", které je možné použít buď jako ozdobu vlastní nebo scrapozdobu.
Lenka Pampelína tvořila velké množství různých šitých kytiček ze stužek a organzy.
Didi PrettyPapers předvedla skládané album a jeho stránky se spojily vlastnoručně ozdobenou Tissue páskou a také si všichni mohli vyzkoušet skvělé fixy Letraset.
Irena Iriska já jsem se všemi smršťovala fólii, což je na pohled a ve výsledku úžasný efekt, embossovaly a vyřezávaly jsme hliníkovou fólii a dělaly jsme si rozety.
Po večeři jsme barvily boxy, použily jsme bílou a hnědou lazuru, někdo nebarvil vůbec a nechal si přírodní dřevo, někdo rámeček polepil, patinoval ... možností bylo hodně.



V neděli propuklo velké tvoření a už se nám boxy začínaly rýsovat. Musím bez nadsázky říct, že všechny rámečky, které jsem viděla dokončené, byly dokonalé. Nepíšu to proto, abych zúčastněné ze slušnosti pochválila, ale opravdu bylo vidět, že kolektivní spolupráce a příprava na tvoření je na rámečcích vidět. Ženy (a holky) jste všechny hvězdy!!!!!
Odpoledne část osazenstva odjela, protože neměly to štěstí jako my a čekaly je už povinnosti, ale my ostatní jsme si to ještě užívaly, včetně odpoledního dortíku :-)
Večer jsme si představily barvení a embossování speciální látky pro scrapbook - canvas. Protože je lepící, dají se s ní lepit například desky deníků, ale má samozřejmě i jiné využití.




V pondělí jsme dodělávaly poslední vychytávky na boxech, předvedly jsme si enameling - vícenásobné práškové embossování s následným otiskem razítka, barvily jsme stuhy Distress Stain barvami a fixy Letraset, vytvořily jsme si ozdobné špendlíky s korálky a jako poslední bod programu byla výroba přáníčka nebo visačky. Aby bylo rozhodování spravedlivé, nechali jsme losovat správce objektu a vyhrála to naše malá účastnice a tímto ještě jednou blahopřejeme!!!!! Cena byla velmi hodnotná - 12 fixů + krásné pouzdro.



Když jsme řešily jídelníček (mimochodem chválím restauraci, která pro nás vařila, bylo to všechno moc dobré a myslím, že všem chutnalo!!!), tak si Didi vzpomněla na svá školní léta a školní jídelnu a přála si bavorské vdolečky ... ne každý má rád sladké, takže jsem lobovala za tu část masožravců a nakonec jsem vymyslela kompromis. Byl oběd a každý měl mít jeden vdoleček. Správcové objektu (chválím dokonalý servis, perfektní dohodu, bezkonkurenční podmínky) jsou z Polska, což píšu proto, že nechápali, co je to bavorský vdoleček :-)) No nasmáli jsme se velmi, ale bohužel to prý restaurace neumí udělat. Jaké bylo naše překvapení, když ty vdolečky opravdu byly!!!!!!! To byla od nich malá legrácka, abychom se mohly radovat :-)



Dle ohlasů přítomných před jejich odjezdem a dle zabukovaných míst na další podzimní sraz si dovoluji prohlásit náš kurz za úspěšný, všem moc děkujeme za účast. Didi opět nachystala skvělé balíčky s úžasným materiálem, děkujeme všem lektorkám a v neposlední řadě i hoplkám, které jsou ochotny pomoci kdykoli s čímkoli a bez nich by to taky nešlo - díky Tapevo, Ael, Vonver, Maruško, Aničko...! Samozřejmě děkuji všem, které pomohly a tím se zasloužily o pohodový kurz.
Ještě jedno velké poděkování firmě TANPA s.r.o. a jejímu majiteli Pavlu Tandlerovi, který pro nás v rekordním čase vyrobil více než luxusní dřevěné rámečky. Řemeslné zpracování bylo tak dokonalé, až jsem se nad tím pozastavila, že na to naše tvoření to ani nemuselo být ... oni se na mě přísně podívali a řekli, že oni pracují kvalitně a ani rámečky by nikdy neudělali neprofesionálně. Pokud máte čas, podívejte se na tu nádheru na jejich stránkách, kterou tato firma dokáže udělat.

Chybí už jen závěrečné foto ze srazu.




... tady jsou malinké ochutnávky z již hotových rámečků. Záměrně zde nedávám fotku rámečku celou a všechny vyrobené rámečky, protože ty budou prezentovat další blogy a ve velkém množství byste si to stejně nevychutnali.








Děkuji za shlédnutí a těším se na podzim na viděnou!!!

Tvoření je radost!


9 komentářů:

  1. Irčo, výborně popsané 4 úžasné dny :o) Už teď se těším na podzimní kurzík :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Irčo,krásně si to popsala,kurz byl uuužasný...já osobně mám nezapomenutelné zážitky,těším se moc na podzimní(doma jsem si udělala rezervačku na auto)budu se ted akorát modlit abych při vyhlášení přihlášky byla doma a né v práci (dělám 12)...to abych to přihlášení stihla,protože pokud jarňák byl zaplněný za týden tak u podzimáku budu mít sevřené pulečky....pa,pa ať se daří nadále Bonďa

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně jste si to užily. A co jste všechno stihly! Už se těším na další ukázky. A snad se konečně také na podzimní kurz dostanu.

    OdpovědětVymazat
  4. Super reportáž! Skvělá atmosféra, pohodoví účastníci (či spíše pohodové účastnice). Tak snad na podzim ;) Maruška - Astala

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná reportáž a fotky. Ještě jednou díky za organizaci a těším se příště!

    OdpovědětVymazat
  6. Pořád dokola se vracím k fotkám...jednou vedou vdolečky, jindy Maruščin černobílý růžek z Ketiných výřezů...prostě prima fotky v perfektním článku o super víkendu! ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Irisko, díky za Tvoji péči! Bylo to opravdu supér! Hezký máj - lásky čas přejí Jitka a Nina

    OdpovědětVymazat
  8. :)))Tap, kdybys nenapsala, že to jsou mé chipboards, fakt bych je nepoznala. SUPER!

    Irisko, skvělá organizace!

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásné!!! Chtěla bych se podzinního také zúčastnit :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...