čtvrtek 7. února 2013

Doodling - čmárání pro radost

Na podzimním scrapbookovém kurzu v Liberci jsme měli  téma Art journal. Můj workshop byl čmárací. Řeklo by se, že to není žádné umění, ale to byste se divili, jak úžasně jsme čmárali :-) Doodling - takhle krásně se čmárání jmenuje v angličtině - oslovil nejednu účastnici a už v Liberci ženy kreslily obrázky, jako by doodlily odjaktěživa!!! Dokonce do ranních hodin :-)
Po kurzu mi přišlo líto, že už se k doodlingu nedostaneme, proto jsem vymyslela takovou malou akcičku. Jednu třicítkovou scrapbookovou stránku rozdělíme na 9 částí - čtverců a každá z přihlášených počmáráme (rozuměj umělecky zpracujeme :-) ) jednotlivé čtverečky. Plán byl udělat minialba a každé účastnici zaslat ofocenou složenou stránku se všemi obrázky. Devět účastnic, to zvládnu levou zadní ... no ale jeden míní a scrapženy mění. Nějak se to rozkřiklo a já jsem neměla to srdce odmítnout zájemce a tak se stalo, že z jedné stránky se nakonec vyklubaly stránky čtyři a účastnic bylo 31 :-) Tak zase koho by nebavilo dělat 31 minialb. Mě jo :-)

To si vezmete 4 třicítkové čtvrtky, složíte každou na devět dílů, rozstřihnete tak, aby se daly složit do jednoho čvetrečku a pošlete s adresářem ve čtyřech obálkách do světa. V každé obálce byly adresy, takže kdo nakreslil svůj čtvereček, zabalil a poslal dál. Všechny čtyři větve našeho doodlingu se vrátily z toulek po republice a nyní začala ta moje zábava :-)

Čtvrtky se musely ofotit, každá na papír A3, barevně a pro jistotu 35 krát, kdybych náhodou udělala nějakou chybku, aby se dostalo na všechny.







Všechny A3 formáty  jsem ořezala na formát třicítkové stránky. Na jedné straně je to jen 29,7 cm, takže kousek chyběl, ale to doufám nevadilo.
Každou takovou stránku jsem poskládala, abych měla 9 čtverečků a každou stránku jsem také na dvou místech rozstřihla, abych ji mohla složit do jednoho čtverečku.


Připravila jsem si pevné čtvrtky, které jsem nařezala na stejný rozměr, narýhovala, složila a v bocích nařízla, abych mohla provléknout stužku.


Stužky jsem nastříhala, provlékla a zatavila konce, aby se netřepily.

Připravila jsem si titulní obrázek, který jsem také nakopírovala, ořezala, zaoblila rohy a přilepila na každé minialbum. Ještě vás to popisování baví ? Mě z toho dodatečně bolí ruce :-))




No a pak už jsem jednotlivé nastříhané a poskládané stránky slepila dohromady a vlepila do albíčka.


Určitě už jste zvědaví, jak ty stránky vypadají, takže vás nebudu napínat a tady je to naše společné doodlení.





Poslední v řadě bylo balení všech minialb, napsání průvodního dopisu, který jsem napsala jen jeden a okopírovala :-) Vše jsem sepsala na podací archy, aby paní u okýnka na poště netrefilo a všechny obálky letěly k vám.


Milé ženy, scrapbookové nadšenkyně, milovnice čmárání, všem vám moc děkuji za účast, perfektně jste zvládly kreslení, za to vám patří velká pochvala, protože už na kurzu jste byli nejhodnější a nejtišší skupina. Kdo kreslí nekecá a pilně pracuje :-) Mám někdy bláznivé nápady, tento se řadí do kategorie těch megalomanských, ale vyrobila jsem ta minialla pro vás moc ráda, protože budete mít vzpomínku na jednu úžasnou akci a třeba si někdy, když vám nebude nejlíp a budete si chtít zlepšit náladu, otevřete obrázky svých kamarádek, přenesete se do toho skvělého tvořivého světa a bude vám krásně! 

Tady je to naše společné tvoření v celé své kráse!



Ještě jednou všem děkuji za účast a zase někdy příště se těším!

Tvoření je radost!

19 komentářů:

  1. Tak to je teda něco! Normálně sbírám střípky mé čelisti :o))) Tleskám všem účastnicím...

    OdpovědětVymazat
  2. Iris, tak tohle byla megalomanská akce...:-) a dokonalé...opravdu jeden skvost vedle druhého. Tleskám, vískám, raduju se...

    OdpovědětVymazat
  3. Božskost! Nechápu jak mě tato akce mohla minout :) Řekla bych, ženy, že jste vyrobily dílo přímo uchvacující - a Irenko, ty jsi úchvatná žena (superžena?)!

    OdpovědětVymazat
  4. Nemám slov ... Nádhera, nádhera, nádhera ... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Irčo paráda!!!!! Holky jste tááák šikovné! Astala

    OdpovědětVymazat
  6. A pak se zbláznila :-)))
    Nic jiného mě nenapadá. Máte to úúúúúžasné a Tobě Irčo patří můj obdiv!

    OdpovědětVymazat
  7. No to je úžasný!!!!
    Irčo jsi fakt borec, že jsi to zvládla. I když o tvých schopnostech se nedá vůbec pochybovat. Albůmky i ty jste úúúúúžasní.

    OdpovědětVymazat
  8. Je to vaše tvoření a vaše zásluha, že se to tak povedlo!!! Vaše radost je moje radost :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Dlouho jsem hledala slovo, kterým bych pojmenovala svůj úžas a obdiv. A asi bych vybrala lehce pubertální: HUSTÝ!!!! Jsi prostě neuvěřitelná'

    OdpovědětVymazat
  10. Děkujeme Irisko, byla radost se do něčeho tak milého a krásného zapojit. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Holky , máte to úžasný a Irča je neskutečná super scrapžena. :-)
    To muselo dát šílené práce.

    OdpovědětVymazat
  12. Vůbec jsem o téhle akci nevěděla. Je to bomba! Smekám před všemi účastnicemi, musela to být fuška, ale výsledek je úžasný. A co teprve Iriska - smekám hned několikrát ;-), paráda!

    OdpovědětVymazat
  13. Irenko, dík! Je to nádhera a bez Tvého nápadu a dost velkého nasazení by to ani nebylo na světě. Moc se těším až přijde! Ještě jednou dík!

    OdpovědětVymazat
  14. Holky máte to všechny luxusní! Irčo, Tobě patří můj velký obdiv :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je bomba!, je vidět, že vás to bavilo, smekám. Tento styl jde úplně mimo mě, o to víc to obdivuji ....a Irčo, ty jsi prostě manaik! Ještě že takovýhle lidičky existujou, máš můj neskonalý obdiv!!!:-))), těším se na vás do Liberce, páčko!

    OdpovědětVymazat
  16. To je vtip, ne? Je to naprosto ÚŽASNÉ!!!! Klobouk dolů před všemi co se zúčastnily a před tebou Irisko také.

    OdpovědětVymazat
  17. Děkujeme za všechny vaše komentáře, příště se můžete zapojit s námi!

    OdpovědětVymazat
  18. Nejen podle fotek je mi jasné, že to muselo dát spoustu práce, než všechna alba našla své adresáty!

    OdpovědětVymazat
  19. Ty jsi prostě nejúžasnější ze všech úžasných!!! Ale chápu, že tě to baví, jsem taky pošuk :-))) takže vím, o čem to je. Pohromadě a vcelku vypadá naše důdlení luxusně, a navíc bych řekla, že jsou to velmi pozitivní až nabíjející obrázky :-). Díky za tuhle akci, díky všem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...