středa 26. února 2014

Velká výprava do Ameriky XII.

Milí čtenáři, tohle si snad ani nečtěte. Když jsem si připravovala fotky, tak i když nejsem závistivá, tak jsem si sama sobě záviděla, že jsem tam byla :-) Pokud se někdy chystáte do Universal Studios, tak si to nečtěte, nebyli byste pak překvapení, ale pokud to v nejbližší době nemáte v plánu .... :-)

Před odjezdem do USA jsme řešily, jestli v Los Angeles navštívíme Warner Bros filmová studia nebo Universal Studios. Moc na filmy nekoukám, ale říkala jsem si, že přece jen bych raději viděla něco pro dospěláky, ale Didi chtěla vidět přesný opak, tak jsem se přizpůsobila a vůbec jsem se ani na internetu nepodívala, do čeho jdu :-) Na rovinu říkám, že se mi tam ani moc nechtělo, co by mě tam asi mohlo zajímat ... a ještě VIP vstupenka, na co asi, nevím, ale když to Didi chce, tak asi ví co dělá. A hergot ona moc dobře věděla co dělá :-)) Byl to jeden z nejlepších zážitků na našich cestách!!

Probudily jsme se opět do slunečného dne, to už byla klasika a Didi si začala připravovat vstupenky. Měly jsme ty VIP a bylo tam napsáno, že by bylo dobré se několik dní předem zaregistrovat ... no tak pozdě bycha honiti, byly to asi dvě hodiny předem, ale už to znáte, tady to funguje, Didi zavolala a vše klaplo na první dobrou :-) Byli na nás připravení.

První hvězda, kterou jsme si cestou k metru vyfotily za denního světla. Ty hvězdy se střídají, jednou je otočená směrem k vám a jednou směrem od vás. To proto, že po chodníku chodíte tam a zpátky. Všimněte si, že na chodníku není ani noha, kromě té naší :-) Tady to žije jen v noci.





Cestou jsme se zastavily v bistru, daly jsme si oblíbenou snídani, vajíčka, pancakes a tak a vydaly jsme se do víru filmového světa. Cestou na metro jsme se zastavily na tom nejlepším místě, kde je vidět nápis Hollywood, měly jsme to asi 400 m od motelu. Vyfotily jsme se s nápisem, s prezidentem a tak ....




Nápis Hollywood je vidět z toho balkónu, který vidíte v dáli. Nedá se k tomu nápisu dojít pěšky a v průvodci radí právě toto místo na čumendu.


Vešly jsme do metra a potřebovaly jsme si koupit jízdenku. No, proč ne :-) Dyť je to jen automat! Chvíli jsme to zkoumaly a v tom přišel takový malý starší chlapík a s radostí nám všechno poradil. Za 5 dolarů si koupíte kreditku - takovou naši lítačku - a celý den po LA jezdíte jakýmkoli dopravním prostředkem za těch 5 dolarů. Paráda. Tak zpátky k tomu pánovi ... všechno nám vysvětlil, pomohl, počkal až zaplatíme kartou a vyjede nám kartička na metro .... a řekl si o dolar od každé z nás :-) No, dali jsme mu to :-) Když si uvědomím, kolik času bychom tam trávily, než bychom na to přišly ... to se mi v té Americe líbilo, že si tam lidé přivydělávají tímto způsobem. Že nežebrají peníze na ulici, když nemají práci, ale najdou si něco, kde mohou pomoci a turisté rádi zaplatí za pomoc. Možná se mnou nesouhlasíte, ale my jsme byly spokojené, za 5 minut jsme to měly vyřízené.


Metro jako u nás, pohodička :-)


Jely jsme jen jednu zastávku - tady oceňuji opět naši cestovní kancelář PrettyTravels, protože jsme ta studia měly přímo pod nosem a nemusely jsme po tom obrovském městě dlouho cestovat.


Vystoupily jsme z metra...


... došly jsme na zastávku, kde jezdila kyvadlová doprava a zdarma nás dovezli až před vchod.


Tahle fotka musela být i kdyby čert na koze, to jistě chápete :-)


Prošly jsme hlavním vchodem a zamířily jsme k těmto V.I.P. dveřím a byly jsme v ráji :-) Od této chvíle jsme si užily to nej, co si užívají celebrity. Měly jsme vstupenku, která byla včetně lehké snídaně a oběda a s těmi nej službami v prostorách studií.



Lehká snídaně znamenala nesladké! houstičky s lososem nebo sušenými rajčaty, dortíčky nad kterými se sbíhaly sliny...



Tento borůvkový dortík byl naprosto vynikající. Byl tam citrónový základ, neskutečná dobrota.


 Užívaly jsme si to :-)




Toaleta byla tak velká jako náš pokoj v hotelu :-) Vše dokonalé. Přivítali nás naši průvodci Mary a Steve a předali nám důležité taštičky, ve kterých byl opalovací krém, mokré ubrousky a větrové bonbónky :-) Každý průvodce měl na starost jednu skupinu s deseti návštěvníky.
Vydali jsm se s Mary do víru zábavy a už od snídaně se mi to moc líbilo a nechápu, že jsem chtěla jít jinam. Sympatická průvodkyně nám razila cestu a cíleně nás vedla tak, abychom o nic nepřišli.


Byl tam "flinstouňácký bar", prodávali tam dobrůtky :-)



Studia se rozprostírají na obrovské ploše, je tady spousta filmových ateliérů, které víceméně nepodléhají skáze, protože tady skoro neprší. Dokonce vám garantují, že když naprší více než už nevím kolik, tak můžete na tu vstupenku přijít znovu.


Kolem této atrakce jsme jen prošli, potřebovali jsme se dostat do spodní části, kde byly pro nás první atrakce.



Jak jsme již psala, v USA nemusíte udělat krok navíc, proto převýšení nebylo vůbec náročné, byly tam jezdící schody.




 Ty velké budovy, které jste viděli, jsou atrakce. Jsou hezky schované, abyste nevěděli do čeho jdete a patřičně jste si to užili :-) Jednou za čas nějakou atrakci odstraní a postaví další podle toho, který film je zrovna na vrcholu popularity.

První atrakcí byla Mumie. Viděla jsem tento film a líbil se mi, takže jsme nečekala, že by mě něco překvapilo. Naše VIP kartička nám umožňovala vstup zvláštním vchodem označeným jako GATE A a to nám zaručovalo, že všude budeme první a nebudeme čekat ty dlouhé fronty, které na atrakcích zákonitě vznikají. Tady to ještě šlo, bylo ráno, takže 15 minut byla sranda. V době největšího náporu se to vyšplhalo až na 100 minut.
 

Protože jsme procházeli rychle, sice jsem vyfotila, ale přečetla jsem si to až teď pořádně :-))


Každá ta atrakce je více než dokonalá. To se nedá popsat slovy. Tady se nám zhmotnila pyramida, starý Egypt ... nastoupili jsme do velkých vozíků, kabelky jsme mohly dát Mary, pohlídala nám je a v tom vozíku nás doslova přikurtovali. Proč? No proč ne :-) V klidu jsme se vydali na projížďku, vjeli jsme do pokladnice, kde bylo spousta úžasných dekorací, múmie ... bylo to asi 100D, takže na nás kapal sliz a byly tam pavučiny... a najednou... zhasli, totální tma a šmarjápanno horská dráha. Tady jsem ječela ještě více než v tom 7D v San Franciscu :-)) Mně se to tááááák líbilo!!!! Jezdilo to nahoru, prudce dolů, do zatáček ale vše ve tmě. Boží! Najednou se to prudce zastavilo před zdí, rozsvítilo se, viděli jsme ty brouky, kteří byli ve filmu, jak lezou po zdi a v tu chvíli zase zhaslo světlo a pozpátku!!!! jsme to jeli zpátky :-) Tož zážitek!!!!! Bylo to absolutně nečekané, protože jsem se opravdu nezajímala o to, do čeho jdeme. Uáááá, já tam chci znovu!!!! Didi řekla, že už tam nikdy nevleze :-) Ale přežila helikoptéru i toto, takže už vlastně přežije všechno.

 
Nezbytná fotka s múmií.


Ještě jsme se pořádně nevzpamatovaly a už tu byla další atrakce Transformers.


Nasedli jsme do vozíků, opět jsme se přikurtovali, dostali jsme 3D brýle a jeli jsme na to :-) Byla to projížďka neuvěřitelnými scénami, kde nás hodný robot zachraňoval před tím zlým a opět bych to tipla na 100D. Úžasné, doopravdické, hollywoodské. To se nedá popsat, to byste museli zažít. Největší dojem na mě udělala scénka, kdy na nás ten zloun vystřelil jakousi ohnivou střelu, ta střela se k nám přibližovala, zvětšovala se a jak byla rudá, tak na nás sálalo teplo ... božííííííí.... samozřejmě nás hodný robot v poslední vteřině zachránil. Díky!


S očima na vrch hlavy jsme se šli uklidnit do filmového muzea, kde byly kostýmy a rekvizity...


 ... tady rekvizita nejvzácnější - OSCAR v celé své kráse.


No a tady je Mimoň v celé své nadživotní kráse. Je tak populární, že tam byl plný obchod se vším možným na co si vzpomenete a na všem tato postavička.


A další atrakce! Jurský park. Uááááá jdeme na dinosaury.


 Mělo nám být podezřelé, že jsme si museli obléknout pláštěnku :-)


Prošly jsme našim oblíbeným gatem A, předběhli jsme všechny ve frontě (tady je zajímavé, že vám to nikdo nezávidí, že jste na chvíli VIP. Máte peníze, koupíte si lepší lístek, nemáte, čekáte. Tak to je, nikdo to neřeší, nikdo není naštvaný, prostě jiný svět) a hurá do dalšího vozíku, tentokrát se tvářil jako loď. Opět jsme se v pláštěnkách přikurtovali a vjeli jsme do pralesa. Různí dinosauři na nás plivali vodu, byla to krásná projížďka a pořád jsme čekali, co se stane ... pak jsme vjeli do jeskyně, tam už to začalo být strašidelné, poprchávalo a najednou se objevil ten největší tyranosaurus rex na široširém světě a jak zařval nad našimi hlavami, tak se spustil vodopád a my jsme střemhlav padali do hlubin :-)) Juchůůůů, paráda, ječíme :-)


Na těch atrakcích se nedá fotit, tam to tak prožíváte, že nestíháte a většinou se díky těm trikům dostanete do jiné dimenze, tak aspoň fotky po :-) Nalevo je ten sešup a dojíždí se na tomto krátkém úseku za velkého jekotu všech zúčasněných.



Jedno foto Rexíka z obchodu. U každé atrakce je obchod se suvenýry, takže se nemusíte bát, že byste něco propásli :-) Taky tam na každé atrakci fotí a při výstupu si rovnou můžete koupit své fotografie, kde se šklebíte, řvete a podobně.


Prohlédli jsme si všechny atrakce, které byly v dolní části a vyjeli jsme zpátky nahoru. Mary nás zavedla na představení, kde se ukazovaly filmové triky. Bylo to americké, vtipné a i jsme se něco dozvěděly, jak na to. Dokonce tam proběhl jeden trik, který nevysvětlili a nikdo to nechápal, jak je to možné :-) Náhodného diváka převlékli do skafandru a předváděli stav beztíže, dělali s ním psí kusy, až jsme nechápali, že si to mohou dovolit, aby je nežalovali :-) a představte si, to nebyl on, byl to kaskadér. Jak je vyměnili, když nikam neodešel, to jsme nikdo nepochopili :-)

Další atrakcí byl hororový dům. Pro Didi nejlepší atrakce.




Musely jsme projít rekvizitami ze všech možných hororových filmů a co bylo nejstrašidelnější, tak to byli herci, kteří tam doslova hráli. Vyběhli zpoza rohu, lekali, chytali za ruce, no prostě ječení se ozývalo ze všech stran a některé z nás (já ne) si musely skoro vyměnit prádlo :-)) 


Nejsem až tak lekavá, víceméně jsem to čekala, že to bude strašící, ale stezky odvahy na táborech mě zocelily :-) Didi se vložila do role a užila si to neskutečně, až jsem jí to skoro záviděla, že jsem se ničeho nelekla ... vyšla jsem z toho domu a tam stál tento případ a na každého vybafnul. Bože jak já jsem se šíleně lekla!!!!!!! Málem jsem si i já musela jít vyměnit prádlo. To jsem nečekala :-))



Milé děti, tady pohádka končí a pokračování bude příště, protože bych to psala do zítřka a vy byste to četli do pozítří :-) Máme před sebou pracovní den, musíme tvořit hodnoty, takže pro dnešek šlus a těším se na vás příště.

Budeme pokračovat v prohlídce studií, dáme si VIP oběd a prostě si to užijeme!

Zachovejte nám přízeň, děkujeme, že nás sledujete a co? No přece co? Cestování zdar, ne asi :-)

Vaše cestovatelky Didi a Iriska

Pro 13. díl pokračování klikněte sem :-)

11 komentářů:

  1. Co mi to děláš? Už jsem chtěla jít do peří. Ale jak bych mohla, když tu čekají tvoje písmenka....

    OdpovědětVymazat
  2. precitane od zaciatku az do konca...hltala som kazde jedno pismenko...ja len dufam, ze toto neskonci a budem si to citat veeeelmi dlho...pa, Zuzana :)

    OdpovědětVymazat
  3. Velice ráda čtu tvé vyprávění z vašich cest, to je na knihu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Irčo teď jednu otázku...to si vše pamatuješ..nebo jsi si tam dělala nějaké poznámky na každý den...já mít tolik zážitků, tak to takhle dohromady nikdy nedám...Míla

    OdpovědětVymazat
  5. Já taky někdy žasnu, jak si to všechno Irča může zapamatovat :-) Nechápu!!! Ale moc děkuji, protože můj deník se mi bude dělat opravdu snadno :-)

    OdpovědětVymazat
  6. A já to mám až po obídku, ale to je dobře, možná bych při těch krkolomných jízdách...
    Já to znám :-), byli jsme v US na Floridě a taky jsem z toho měla super zážitky. Tehdy letěl Spiderman a Men in Black :-) a užili jsme si všechno jako malé děti :-) Cestování zdar, jsi prostě úžasná :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Protože si nedovedu představit dovolenou bez foťáku, tak mám vlastně všechno nafocené a ty vzpomínky se vynořují samy, když ty fotky pak vidím. Možná fotografická paměť :-))) Poznámky jsme si vůbec nestíhaly dělat, jen jsem si napsla asi tři veselé věty, které se zapsat musely, ale ten papírek jsem ještě nenašla :-))

    Když se vám to líbí, co píšu, tak já si ještě něco přimyslím :-)) Ale Didi by to poznala, že jsme to nezažily :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hltám každé slovo a najednou konec! Ženo, moc dobře se Tvé blogy čtou a taky nechápu, že si to všechno tak pamatuješ! Těším se na pokračováni :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To je boží, ty nemáš hlavu, ale computer.....

    OdpovědětVymazat
  10. Cestování zdar po dvanácté! Osobně Universal považuji za nejlepší zábavní park, ve kterém jsem kdy byla, takže závidím až hrůza, hned bych vyrazila znovu :-D.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...