pátek 28. února 2014

Velká výprava do Ameriky XIII.

Ptáte se, jak si to všechno pamatuju... všechny prožitky a příhody se s fotkami znovu vynoří a ještě nejsem v takovém věku, abych si už nic nepamatovala, i když moje krátkodobá paměť je někdy bídná. Sundám brýle, odložím brýle a v pěti případech z pěti je hledám a nenacházím. Jediné co vím, že nebudou na mé hlavě, protože brýle nejsou čelenka, že :-)

Tak abych jen tak neplkala a vrátila se k tomu, co vás zajímá... z hororového domu jsme pokračovali s naší průvodkyní Mary na procházku různými uličkami, přecházely jsme z jednoho "architektonického stylu" do druhého - všechno to byly dekorace a kulisy k filmům, ale nerozeznali byste je od pravých domů. Většinou jsou využívané jako zázemí pro personál i turisty.





Měli to hezky načasované, viděli jsme už hodně atrakcí a chtělo to nějakou svaču. Věděli jsme, že bude oběd ... no ale že až takový luxusní :-)) 


Mohly jsme si vybrat opravdu kde co, měli tam spoustu různých dobrot včetně našich oblíbených krevet a sushi. I krabí nožiska přes celý talíř :-) Zeleninu jsme si moc nedávaly, přece jen se jí na talíř vedle masíčka moc nevešlo.



Dali byste si? Ty krevety vypadaly úžasně, ale nebyly moc dobré. To nás mrzelo, ale nesnědly jsme je všechny, musely jsme ochutnat i jiné dobroty.



Jsem mlsná huba a tyto pidiminidortíčky jsou úúúúplně luxusní. To byla dobrota ... pak kuchař přímo na místě smažil malinké palačinky a plnil je čokoládou, jahodami nebo tvarohem s banánem, někteří jako já samozřejmě ochutnali všechno, ale bylo to takové jednohubkové, proto se toho dalo ochutnat více :-)


Tak schválně, ať se hlásí ten, komu se nesbíhají sliny :-)) Mně jo, protože si tu chuť umím vybavit ... a ve špajzu jen gumoví medvídci, sakrapráce musím zapřemýšlet, kde mám něco tajně schovaného.


Mňamkááááá!!! Tuhle fotku si asi vytisknu :-)


Nacpaly jsme se, ani kávička už se do nás nevešla a při představě další horské dráhy se nám vyvalovaly oči z důlků :-) Ale v pohodě, tady myslí na všechno!! Po dobrém obídku se musí relaxovat, vyrazili jsme na tour po studiích.


Ta rozloha je tak velká, že bychom to pěšky nedali a všude ty jezdící schody taky nejsou, ale mají tam pro turisty dopravní prostředky.


Cestou k nástupišti jsme se mohli vyfotit s Marilyn Monroe, ale byla tam fronta, tak jsem nechtěla zdržovat. Na zpáteční cestě tam ta Marylin ještě byla, ale už se slečny vystřídaly a ta druhá nebyla tak opravdovská a hezká.


Tahle fronta na vláček, kterým se projíždí po studiích nás nemusela zajímat .... šli jsme našim oblíbeným gatem A a tam nikdo nebyl :-)


Tohle bylo zajímavé, osvěžovače vzduchu. Bylo to všude v areálu, jsou to takové fofrníky, které rozprašují vodu, vlhčí vzduch a není vám pak takové vedro. Krása!


Tohle byl hromadný busan pro návštěvníky, vešlo se jich tam opravdu hodně do těch třech vagónů.


Navštívili jsme jeden ateliér, který zvenku vypadal jako skladová hala. Byly to kulisy k nějakému seriálu, který mi zůstal utajen, ale bylo zajímavé zjistit, jak se vlastně ty nekonečné seriály natáčí. Postaví se kompletně vybavený dům bez střechy uprostřed haly a tam se těch 562 dílů natočí :-) Jak rodinné. Tady na fotce je naše milá průvodkyně Mary. Pořád se usmívala a vypadalo to, že buď provádí potřetí a ještě ji to baví nebo má profesionální deformaci a má to v popisu práce.





A tohle je blonďák Steve. Byl to sympoš! Pořád spolu s Mary vtipkovali a bylo to prostě emerické a příjemné. To je tak úžasné, když se o vás někdo stará, hlídá, jestli máte dost pití, organizuje vás, abyste si nikde neublížili, prostě se věnujete jen těm zážitkům :-)


  V těchto luxusních karavanech bydlí herci, když natáčí. Hned za skladem :-)


Opravdové kulisy. To jsou jen přední stěny, zezadu podepřené tyčemi. Ale krásné, jako doopravdické.



Kdybyste to někdo poznali, tak dejte vědět :-) Všichni se tam fotili, protože se v tomto místě natáčel jakýsi kultovní film, tak abych nebyla za pipinku, tak jsem se taky musela vyblejsknout, ale víte jak ... oni říkali, jak se ty filmy jmenují, ale i American pie se v češtině jmenuje Prci, prci, prcičky :-)) tak to jeden nevydedukuje, o jakém filmu je řeč, když to není doslovný překlad.



Další zastávkou byl mega fundus. Obrovská hala plná všeho možného, co se ve filmech potřebuje. Skříně, křesla, židle, no na co si vzpomenete. Ti, kdo se ve filmech starají o dekorace si v tomto zásobníku všeho možného vyberou, co by se v tom daném filmu mohlo hodit, přilepí si na to cedulku a kulisáci to pak odnesou na plac.

Mají tam i všechny možné postavičky a sochy z filmů, ale nevyfoťte se s E.T. mimozemšťanem ... pamatujete? E.T. míří domů, celé kino brečelo, to si přesně pamatuju!! Kde bych si tenkrát myslela, že toho mimozemšťana uvidím na vlastní voko.



Tohle byl náš autobus, krásně pohodlný a měli tam i dvě velké televize, a když jsme projížděli studiem a vyprávěli nám o nějaké scéně z filmu, kde daná dekorace "hrála", tak pustili záběry z filmu právě z toho místa, kde se ta dekorace objevila.


Jeli jsme v tom busíku, Mary švitořila, Steve taky a naše kola mířila do dalšího "skladu". Vjeli jsme tam a najednou se celý bus začal otřásat jako kdybychom jeli na kolejích. Dokonalá iluze metra.


A najednou prásk, propadl se strop, do podzemí vpadla cisterna, prostě katastrofa velkolepá...


... do toho se vybourala další souprava metra... tož akční milé děti to bylo!!! Při výjezdu se všechny kulisy vrátily na místo a čekaly na další překvapené diváky :-)


Další velikou atrakcí bylo hodněDé kino, dostali jsme 3D brýle a vjeli jsme do velkého prostoru, kde King Kong zápasil s dinosaury. Boží. Jsme nevěděly, kam dříve koukat. Bylo to obrovské a zajímavé bylo, že to vypadalo jako v jiné dimenzi. Nebylo to plátno, ale jako prostor, který je všude kolem vás. Užili jsme si to :-)

Westernové městečko se tady taky najde.


Mají tady výstavku slavných filmových vozidel.


Poznáváte? :-)



Tady je už scénka z jurského parku...



Jeli jsme dál a tady to vypadlo na nějakou další akční scénku :-) No jasnačka, že přišla! Najednou začala všude proudit velká voda a povodeň byla na světě!!! Bylo to akční! Jen ten chlórový ozón to malinko kazil :-)




To musíte poznat, i kdybyste nechtěli. Přesně tak! Čelisti. Steven Spielberg. Nenatáčelo se na moři nebo v oceánu, jak by se zdálo, ale na takovém malém rybníku jako u nás na jihočeské návsi. Bylo to vtipné, ale jasně jsme se přesvědčili, že film je o iluzi, je to zábava a my se přece chceme bavit!!! Nebo ne?


A tohle poznáváte? To jsou domy ze seriálu Zoufalé manželky.




Tady už jsme v jiné hororové pohádce. Slavný film Psycho. Autobus zastavil a tento vrahoun se na nás vrhnul s nožem poté, co nacpal do kufru auta mrtvolu :-) Jsme si malinko zavýskli a pan řidič nás zachránil tím, že odjel.


Slavný psychoušský dům. Mary nás všechny ochotně jednoho po druhém vyfotila. Hodná holka!


Hned vedle byla scéna z filmu Stevena Spielberga, pád letadla je tady dokonale narafičený. Použili vyřazený Boeing - mimochodem ten, kterým jsme letěly do Ameriky a hned jsme se mnohem více těšily na cestu zpátky :-)




Dokonalé .... jak tam skoro neprší, tak jsou ty kulisy stále jako živé.

 

Velikááánskou atrakcí bylo představení s živými nefalšovanými herci. Film Vodní svět s Kevinem Costnerem jsme s Ohlídem viděli ve starém kopřivnickém kině, byla zima, venku mrzlo, v kině vlhko a lezavá zima a tento film, který se celý odehrává v oceánu se do této atmosféry velmi hodil. Nohy mi tenkrát rozmrzaly ještě týden :-))


Na představení se vešlo 3 000 lidí!!! Hráli 4x za den a vždy bylo narváno. Čekat ve frontě bylo úmorné, takže jsme byly vděčné za ty kouzelné VIP kartičky, které jsme měly na krku.


Celá naše skupina měla nejlepší místa, to se dalo čekat :-) Byly tam tři tribuny a do půlky každé z nich byly zelené sedačky, které značily zónu, ve které si můžete být jisti, že budete zmáchaní zcela :-) Samozřejmě z našeho pohledu to byla legrace, když na nás ani nestříklo, ale ječeli tam fest :-)


Celá scéna netrvala ani čtvrt hodiny, ale bylo to hodně akční, kaskadéři výborní, super boj slušňáků se zlouny a tady to bylo hodně americké... když se na scéně objevil škodič, tak dávali diváci ruku nad hlavu a palec dolů a mručeli, když se objevil hlavní hrdina, tak naopak palec nahoru a velké fandění :-)

Bylo to akční, kaskadérské kousky na vysoké úrovni a vody a ohně jsme si taky užili.


Největší šok jsme zažili, když zničehožnic přiletělo letadlo a zastavilo se před první řadou s diváky :-) Ponořili jsme se úplně do děje a samozřejmě jsme na konci zatleskali.


Další atrakcí byla tato 100D animace, tam útočí na všechny vaše smysly :-) Je to naštěstí jen pocitové, protože sedíte ve vozíku, ale nehnete se z místa a kolem vás se promítá kino, prší na vás, nedá se to popsat, ale je to jako když se probudíte v kresleném megafilmu a jste jeho součástí.


Ještě jsme neviděly Šrečka a Fiónu. To bylo malinko slabší - jen 4D :-)) Byl to film v kině, ale OK líbilo se nám to, ale tuhle atrakci bychom už znovu vidět nemusely.




Viděly jsme všechny atrakce, krásně jsme to stihly, díky naší průvodkyni jsme nemusely nic hledat, což považuji za jednu z významných výhod VIP karty. Při představě, že bychom na každé atrakci čekaly hodinu ve frontě, by mě už přešla chuť na něco jít.

Mary se s námi rozloučila, poděkovali jsme jí, byla opravdu milá. Pomohla i Didi, které na jedné atrakci odpadla ta důležitá kartička VIP. Zavolala na základnu a jiná slečna donesla kartičku novou. Tak bez kartičky bychom přežily, ale co bychom si daly do deníčku? :-))

Měly jsme ještě čas do zavíračky, proto jsme to využily a vrhly jsme se znovu na Simpsoňáky, dali jsme ještě jednou Transformers a také jsme stihli ten den poslední představení s herci. Ve tmě to mělo zase jinou atmosféru. Paráda!


Poslední minuty v areálu studií jsme ještě věnovaly šopování. Koupily jsme nezbytné blbiny, Verunce jsem koupila pravou nefalšovanou filmovou klapku, kterou si vždy přála.
No a pak zazvonil zvonec a pohádce byl bohužel konec.

Nejsem ještě ve věku, že bych vám mohla radit, ale věřte mi, že za ty peníze to stálo. To byl tak úžasný den! Děkuji Didi, že se nenechala zviklat mou nechutí a "donutila" mě se zúčastnit. Prostě Boží!!!

Zpátky už to bylo stejnou cestou, busem k metru a metrem k motelu. Kartička lítačka nám platila, žádný problém. K večeři jsme si pořídily něco malého z místního obchodu, důležité byly brambůrky.

Byly jsme unavené, takže jsme vyřídily hygošku a poštu na netu a hurá na kutě. Náš pobyt už se nám krátil, ale ještě něco vám napíšu, nebojte se :-)

Mějte se krásně, buďte hodní a nenechejte se zlákat fotkami jídla a nelezte do toho špajzu nebo lednice!!!!

Cestování zdar!!

Vaše cestovatelky Didi a Iriska.

Pro 14. díl pokračování klikněte zde :-)

6 komentářů:

  1. No páni, to bylo počtení. Už se těším na další. Jo a lednice volá, tak musím...

    OdpovědětVymazat
  2. cestování zdar, opět poutavé počteníčko :-D a ty minizákusky vypadaly luxusně :-D
    Danas

    OdpovědětVymazat
  3. Cestování zdar !!

    Mé čtení zůstalo bez újmy, chroupala jsme u toho salát :-))
    No a všechny ty 4 - 100D atrakce by pro mě asi nebyly, myslím, že bych se poblinkala :-)) Ale muselo to být úžasné !! :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Cestování zdar!

    Opět bezva zážitky, měly jste opět báječný den.Mirča

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem si přečetla pohádku před spanim a jsem spokojená...Míla

    OdpovědětVymazat
  6. Cestování zdar potřinácté! Dočítám trochu ve skluzu, zrovna snídám, tak jsem ani moc nezáviděla, ale vypadá to luxusně. A Universal bomba, tady závidím děsně ;-), já chci zpátky!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...