neděle 19. října 2014

Liberecký scrapsraz 17.10. - 19.10.2014

Ano, je to tradice a ani tentokrát to nebude jinak a než dorazí domů ten, kdo to má nejdál, bude blog o srazu sepsán :-) Jako první je fotografie naší komunity, letos bez Ještědu, který byl v mlze.



Sešli jsem se už podeváté, opravdu to letí a na jaře budeme mít už jubilejní 10. sraz! Tentokrát jsme si užili to pravé scrapbookové tvoření a výsledkem byla nejen krásná přáníčka, kterých se stihly udělat 4 typy, ale hlavně zdobená scrapbooková stránka, kterou jsme si daly do rámečku, vlastnoručně natřeného. Proto až nám někdo řekne, "to si za rámeček nedáš" tak my jsme teda dali :-)



Sešli jsme se v pátek a tentokrát překvapivě nejen sané tvořeníchtivé ženy, ale i jeden muž, který s námi celý víkend absolvoval!!! Hrdina!
Začali jsme seznamováním, prohlížením alb a nasáváním - atmosféry samozřejmě! Didi přivezla svůj obchod a opravdu bylo co vybírat a někdy jsme ani nevěděli, co si vybrat dříve a o něco jsme se i skoro poprali :-)




V sobotu ráno jsme se rozdělili na tři tvořivé skupiny a dali jsme se do soustředěné práce. Tvoření, jak už je zvykem, trvalo do pozdních nočních hodin.

Didi měla připravený workshop na výrobu krásné vánoční hvězdy ze zajímavého materiálu a nebyl to papír, ale fólie. Vyráběla se rovnou přáníčka, protože kytku si dáme tak akorát za klobouk, že :-)




Někteří pracují nejen s nasazením, ale i s nasazením... rukavic. Markét prostě bez rukavic ani ránu :-) Nám ostatním, kteří si to zašpinění užíváme by ale nějaké rukavice kazily radost z práce.



Druhý workshop vedla Ilonka a je to žena šikovná! Naučila všechny, že Mixed Media není sprosté slovo a opravu nebyl nikdo, komu by se to nepovedlo. Krásně si všichni užili masky, spreje, štětce ... a tady je alespoň pár ukázek, protože výsledek byl dokonalý.






Třetí workshop byl můj a pohráli jsme si s akvarelovým papírem a barvami, vyzkoušeli jsme si základní techniky a hlavně si všichni připravili podkladový designový papír, který si narazítkovali kytičkami, větvičkami a motýlky a vystříhali si je, aby je použili na stránku.




Zbytek soboty jsme kompletovali stránky a když už bylo hotovo, natírali jsme dřevěné rámečky, které pak barevně skvěle ladily se stránkou. Ukázky budou až na konci jako třešinka na dortu :-)

V neděli jsme přáníčkovali, protože různých technik a typů vánočních přání není nikdy dost.





Byl to úžasný víkend, super atmosféra, skvělé pracovní nasazení, ale něco ještě musím dodat. Pro dobrou náladu jsme něco malého ochutnali, ale opravdu malého :-)


Liberec by nebyl tak úžasný, kdyby se o nás staral někdo jiný než manželé Serafínovi. My k nim jezdíme jako k mamince na chalupu. Skvěle se o nás starají a ještě nám splní vše, co nám na očích vidí. Moc děkujeme!!!!!


Tady jsou nedočkavé jedlice (to je samice od jedlíka), které se nemohly dočkat večeře a vzaly grilované dobroty útokem!


No a teď už ukázky toho, co jsme vyrobili. Jedna stránka je krásnější než druhá, náhodně jsem vybrala pár stránek na čumendu, všechny stránky budou k nahlédnutí v dalším blogu, to pak musíte vidět všechno!







Milé ženy a milý muži, děkujeme vám, že jste se zúčastnili devátého libereckého srazu a těšíme se na tom jubilejním desátém nashledanou!!!

Tvoření je radost i v Liberci!

4 komentáře:

  1. Irčo ty jsi neuvěřitelná !!
    Myslím, že si jednou rukou řídila a druhou už psala blog :-)
    Moc děkuji za báječný víkend a možnost vyrobit si tak krásný - pro mě osobně velmi citově drahý - dárek. Dokázaly jste ve mně zase probudit nemožné a já jako nepatlal si upatlala krásný obrázek .-))

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Irčo, ty jsi superžena!
    Děkuji za ohlédnutí za vaším krásným plodným víkendem. Tááák mě mrzí, že jsem s vámi nemohla, ale na ten jubilejní určitě dorazím. Jste všechny moc šikovné.
    Velmi se mi líbí označení: ,, Ta, co to má nejdál", to je jako ,,Ten, co tančí s vlky". To se ve Znojmě určitě ujme.
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Byl to super víkend, Irenko máš opět jedničku s hvězdičkou za vše, včetně rychlosti, bylo to opravdu moc fajn, a těším se na jaro.......

    OdpovědětVymazat
  4. Byl to můj první scrapsraz a jsem naprosto nadšená. "Vyscrapovala" jsem se jako nikdy, naučila se nové techniky a našla nové přátele. Doufám, že příště budu moct zůstat i přes noc, abych mohla tvořit třeba až do rána :D Jitka Jixik :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...