úterý 21. dubna 2015

Přání s krakelovaným podkladem

Jako člen DT Papero amo jsem měla drobný úkol, zpracovat téma můj den s mixed medii. Mám ráda krakelovací lak, který vytváří úžasné vzory, proto jsem se rozhodla pro přání se zajímavým podkladem.



Vyberte si několik odstínů akrylových barev - velký výběr najdete v Davoně. Z Davony mám i skvělý krakelovací lak od Stamperie - je to asi nejlepší a nejrychlejší krakel, který znám :-) Budete potřebovat také houbičku na nádobí a štětec.


Houbičku rozstřihněte na tolik dílů, kolik máte barev. Postupně každou barvu naneste na papír vyšší gramáže. Barvy mezi sebou nemíchejte.


Po zaschnutí barev potřete povrch krakelovacím lakem a nechejte uschnout. Lak je průhledný a hustý.


Bílou barvou potřete povrch a je to otázka chvilky a začne vše krásně praskat a ukáže se krakelovací efekt, který částečně odkryje spodní barevnou vrstvu.


Nechejte barvu zaschnout. Akrylové barvy schnou rychle a takto zpracovanou čtvrtku použijte například jako podklad pro přání.


Je to jednoduché a výsledek je efektní. Jdete do toho? :-)
Tvoření je radost!



1 komentář:

  1. Jééé, to je opravdu krásné! Kdybych takové přání dostala já, opravdu bych toho člověka milovala. Protože nic není hezčího než vlastnoručně vyrobený dárek :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...