pátek 31. července 2015

Stránka pro Ráchel

Výzvy to je moje, ale některé výzvy přijdou nečekaně a jsou to opravdu výzvy s velkým V :-) Na libereckém srazu měla Žaneta zapeklitý úkol, vyrobit stránku pro nevidomou slečnu Ráchel, která je výborná hudebnice a hraje na klavír. Vymýšlely jsme společně prvky, které by se doslova a do písmene daly osahat. 

 



Vybraly jsme papír, který sám o sobě má krásnou strukturu a také hezký vzor a k němu barevně ladící papíry. Podkladová čtvrtka vybízela k prošítí kytek na šicím stroji, takže jsem si s tím trochu pohrála, je to zajímavý prvek na stránce a prošití se dá krásně "nahmatat". Doplnili jsme enamelovými tečkami ve žluté barvě.




Žaneta na internetu našla braillovo písmo, které svou skladbou připomíná domino a všechna "písmena" se skládají do vzoru teček. Pomocí samolepicích teček pak podle vzoru vytvořila nápis Ráchel. Kartonový výřez s notovou osnovou jsme embossovaly hrubým práškem.


Fotku jsme podložily papíry a každý z nich 3D lepicí páskou, aby se to hezky navrstvilo a doplnily jsme barevně ladící vlaječky vyřezané na Big Shotu. Okraje jsou podle šablony dírkované. Šablony jsme si zapůjčily, ale nutně je potřebujeme :-) Klavír - křídlo - důležitá věc v jejím životě je vyřezaný na plotru Silhouette a vyřezala nám ho Markét :-) Na srazech je největší kouzlo tvoření v tom, že si vše vzájemně zapůjčíme, pomůžeme si  třeba nápadem, inspirací a pak se to tvoří jedna radost!


Jsem moc zvědavá na reakci obdarované, doufám, že si tu stránku užije jinými smysly než my, tedy hlavně hmatem, ne jako my především zrakem. Byla to výzva a myslím, že se nám ji podařilo splnit.

Tvoření je radost!



8 komentářů:

  1. Úžasné niečo, Irenka! Klobúk dolu pred myšlienkou i prevedením, krása :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, ozaj skvostné prevedenie ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak holky, to je opravdu pecka, skvěle se Vám to podařilo vymyslet a nádherně realizovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je úžasná stránka :)

    OdpovědětVymazat
  5. nádherné ... báječný nápad, jak vizuální scrap přiblížit i jiným ... smekám!

    OdpovědětVymazat
  6. Děkujeme, máme zprávu, že se stránka líbila a to je největší pochvala!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...