středa 9. prosince 2015

Když se řekne album...

Kdo už někdy nějaké to album vytvořil tak ví, že možností jak na to je asi milion + dva a vybrat styl a ozdobit vše tak, aby to ladilo, to není jen tak :-) Ještě malinko složitější to je, když se dělá album na zakázku. To je taková loterie :-) Ale nevím pro koho je to větší adrenalin, jestli pro toho, kdo to vyrábí (já), nebo pro toho, kdo na to album netrpělivě čeká. Výzvy to je moje, to víme, takže jsem se tomu postavila čelem a pustila jsem se do alba na přání :-) Téma byl příroda, ne moc jasných barev a budoucí majitel je pán a myslím si, že až majitelka tohle album doplní fotkami, že to bude dárek z lásky.




Album má desky ve velikosti 22 x 22 cm a vnitřní čtvercové listy mají velikost 21 x 21 cm. Je tam celkem 14 listů, vždy dvě slepené dekorovamé stránky a 6 vložených listů se vzorem dřeva. Ty jsou také lepené po dvou k sobě.


 Na každou stránku jsem použila masky, distress inkousty, nějaké to razítko a všechny jsem "orámečkovala" černým fixem. lepila jsem vždy dvě stránky k sobě, a i když jsem měřila dobře, přece jen jsem všechny musela zarovnat, aby nikde nic nepřečuhovalo.


Nastříhala jsem proužky papíru, které jsem polepila washi páskami v ladících barvách, vystříhala jsem z nich "vlaječky" a ty jsem nalepila na jednotlivé stránky a každou vlaječku jsem opatřila černým rámečkem - fixou. Jedna fotka z instagramu z pracovního procesu :-)


Listy jsem složila tak, aby trochu navazovaly. To nebyl problém, protože vše jsem ladila a dekorovala stejně, takže to šlo samo. Na některé stránky jsem přidala kapsy, obálky apod., aby bylo možné dopsat co je potřeba. Určitě se najde místo na tajné vzkazy.


Na přední a zadní stranu jsem zvolila pevný karton, který je můj oblíbený a můžu si z něj nastříhat velikost jakou potřebuji. Stříhat 3 mm silný karton je docela zajímavé. Nejtěžší je odstřihnout ten kus, který potřebuji a zbytek už dořízne má nepřekonatelná páková řezačka Tonic. Desky jsem obalila oblíbenou tapetou a odekorovala jsem jednoduše přední stranu, nechtěla jsem to moc zdobit vzhledem k tomu, že je to pro chlapa a předem jsme si dohodli nápis. Písmenka jsou z kartonu a výrobce je KETA. Vše jsem svázala kroužkovou vazbou v Zutteru a použila jsem největší průměr kroužků, které mám.


Poslední třešinka na dortu bylo doplnění všechn možných enamelovách teček, které miluji a bez nich  by to teda fakt nešlo!!


Album je docela velké, je v něm 20 listů - 40 stránek, které se mohou doplnit citáty, vzpomínkami, samozřejmě fotkami a já doufám, že jsem se trefila do vkusu budoucí majitelky, která album doplní a předá budoucímu majiteli :-) Byla to hezká práce, mě to baví a tvoření je radost přece!





6 komentářů:

  1. Je nádherné, určutě se bude líbit.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné a k tomu výborný popis, paní se bude určitě líbit a až do toho zakomponuje fotky, tak to bude opravdu krásný dárek.

    OdpovědětVymazat
  3. krásné je to! a ty desky luxusní!

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji ženy všem za milé komenty, dyť víte, že nás ten scrap baví ze všeho nejvíce :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je krásné!!! A moc závidím (v dobrém) tu kolekci Distress ink. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné .... povedlo se Ti ....

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...