pátek 29. prosince 2017

ZonerPress Alkoholové inkousty

V nakladatelství ZonerPress vyšla nová kniha Alkoholové inkousty od autorky Cathy Taylorové. Kniha je samozřejmě v českém překladu a najdete v ní spoustu možností jak využít alkoholové - lihové inkousty ve výtvarných technikách. 



Alkoholové inkousty u nás asi nevedou žebříček nejoblíbenějších inkoustů, ale tvoření s nimi je jedna velká jízda. Nikdy dopředu nevíte, jaký bude přesně výsledek a to mě osobně na těchto inkoustech nejvíce baví. V knize Cardmaking, která vyšla v nakladatelství Grada v roce 2013 najdete návody, jak s inkousty pracovat a jak vytvořit  krásná přáníčka. 

V knize Scrapbooking, papír s příběhem, která vyšla v ZonerPressu v roce 2015 jsou alkoholové inkousty také zmíněny a právě ZonerPress mě oslovil, abych napsala ze svého pohledu, jak s inkousty tvořím já. Pokud si zakoupíte nově vyšlou knihu Alkoholové inkousty, jako bonus najdete na straně 194 odkaz na soubor v pdf, který si můžete stáhnout a uvidíte ukázky mých přáníček a povídání o mé "alkoholové - lihové" tvorbě :-)


S alkoholovými inkousty jsem se poprvé seznámila v roce 2011, kdy jsem tvořila s Olgou Helge Hlávkovou šperk s podkladem z alkoholových inkoustů. Od té doby s těmito inkousty ráda tvořím a přidávám pár ukázek. 



  


Mám pro vás soutěž!


Zanechte pod blogem komentář na téma - s jakými inkousty tvoříte, zda jste už vyzkoušeli ty alkoholové, zkrátka co všechno používáte nejraději z inkoustů, které máte doma. Po novém roce - 3. ledna 2018 vylosuji jednoho výherce a tomu pošlu knihu ze ZonerPressu Alkoholové inkousty.


Nebojte se tvoření s alkoholovými inkousty a určitě je vyzkoušejte! 

Tvoření je radost!


7 komentářů:

  1. Já s alkoholovými inkousty si teprv začínám hrát a úplně nejvíc mě nadchlo jejich použití na tvoření pozadí,to že nikdy nevnikne dvakrát stejné pozadí,je to zábavné.

    OdpovědětVymazat
  2. Alkoholové inkousty jsem zatím neměla v ruce. Vždycky mi přišly trochu nevypočitatelné. Ale v Tvém podání, Irenko, vypadá všechno dobře :-) Můj nej je černý Versafine, samozřejmě distressky a spreje Lindy´s.

    OdpovědětVymazat
  3. O alkoholových inkoustech jsem zatím jen slyšela a viděla tvé úžasné výtvory ! Pro mě je to zatím trochu abstrakce, ale člověk má zkusit vše , že ?! :-) tak asi budu muset vyrazit na nějaký kurz, nebo pořídit knihu a vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Alkoholové inkousty - vlastním pár exemplářů. Ale spíš jsou to takoví vzácní motýlci. Ale už se mi stalo, že jsem je i vyzkoušela. Vždycky je to alchymie a moc mě baví, že předem ten výsledek můžu jen zhruba odhadnout. Každopádně, tvé výtvory jsou naprosto fantastické a pro mě velikou inspirací. Určitě jsem moc zvědavá na knihu, ráda do ní nejen nahlédnu.

    OdpovědětVymazat
  5. Naštěstí je už pozdě :o)), alkoholové inkousty jsem ještě nezkoušela. Určitě na to dojde. Taková lihová mořidla taky nejsou k zahození. Jen mají málo odstínů. Knížku si někdy přečtu, tady se taky hodně dozvím :o)). Viola

    OdpovědětVymazat
  6. Milé ženy, děkuji všem zúčastněným za komentáře! Los padl na Jitku Klimíčkovou! Budeš si to muset Jíťo někdy vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, moc děkuji! Už se těším, až si ji prohlédnu. A kdybych nestihla vyzkoušet sama, doufám, že všechny resty doženu nejpozději v létě v Liberci :-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...