úterý 1. května 2018

1. scrapbookový výtvarný kurz na Kuksu jaro 2018

Kdybychom pokračovaly v liberecké tradici, měl by tento blog název 20. scrapsraz v Liberci. Jak už to tak v životě chodí, něco začíná a něco končí. Bohužel jsme jubilejní sraz už nemohly uskutečnit v mém Liberci, ale doufám, že nám začala tradice scrapbookových výtvarných kurzů na Kuksu. Hospitál Kuks je nádherné místo, kde je genius loci - něco jako duch určitého místa. Celý objekt byl opraven v roce 2015 a připadaly jsme si tam jako na zámku. Vše doplnily právě probíhající zahradnické trhy.





V pátek večer byl provoz na silnicích jako vždy v pátek napřesdržku, proto slovo VČAS pozbylo svůj význam a než se sjely všechny ženy ze všech koutů republiky, tak to chvíli trvalo. Některé z nás nestihly úvod výkladu, ale to až tak nevadí, příště si to poslechneme znovu :-) Náš pan průvodce po hospitálu byl skvělý, vše nám ukázal, ocenily jsme jeho humor a musíme všem doporučit návštěvu této krásné národní kulturní památky. 






Program našeho víkendového tvoření měly na starost tři lektorky. Didi Handlová Pretty Papers měla workshop fóliovací :-) Zapékání fólií s použitím speciálního gelu - to je takové malé kouzlo, které se všem moc líbilo.










Druhý workshop vedla Martina Poláková a společně se ženami zdobily vyšívací rámeček a vyráběly foamiranové kytičky na dekorování.  Kdo nezná foamiran - je to tenká pěnovka, která se dá teplem tvarovat. Všem to šlo krásně od ruky a výsledek byl skvělý! Zuzka Nejmanová vytvořila rámeček, který jsem vyfotila před Kuksem - skvělá spolupráce!























Počasí nám velmi přálo, to je tak, když zima přejde v léto a ze zimní bundy se převléknete do trička a všechny jarní věci zůstanou ve skříni :-) Bylo nádherně a všechny fotky, které jsme vyfotily, přesně popisují atmosféru. Po večeři, než jsme se pustily do dodělávek, do povídání a konzumování (což je na srazech to nejlepší), jsme si prohlédly úžasnou bylinkovou zahradu, kde si to užije nejen fotograf.












Všechny účastnice absolvovaly tři workshopy a můj byl ten třetí, který byl technický :-) Nevzniklo žádné přání, to je za domácí úkol. Hlavní téma bylo embossování a vybarvování. Použily jsme bílé i barevné embossovací prášky, distress inkousty, práškové akvarelové barvy i tekuté akvarelové barvy colorex od pébea a vyzkoušely jsme vybarvování zlatými akvarelovými barvami Gansai Kuretake, které jsou skvěle viditelné na černém papíru.
















Celý víkend utekl jako voda, je to určitě tím, že to pro nás bylo nové místo, které jsme neznaly a spousta nových zážitků. Moc děkujeme restauraci Na Sýpce, kde se o nás postarali a uvařili nám! Zvládli to skvěle, i když v hospitálu probíhaly zahradnické trhy, a i když přijelo na oběd sto motorkářů :-) Měly jsme náš oblíbený řízek, bez kterého by to nešlo!


V neděli jsme se rozloučily, dojedly jsme výýýýborné dobroty včetně frgálů, štafetek, mrkvového bezlepkového dortu a spousty ochutnávek různých odrůd moravských vín. Ale to řidiče minulo, my jsme ochutnávaly v sobotu :-) Je fajn mít v kolektivu ženy, které mají vlastní vinohrad a umí skvělé péct!
 

Děkuji vám všem ženy, že jste přijely a já jsem  si to s vámi mohla užít. Už teď vám prozradím, že se na Kuksu uvidíme nejen v roce 2018, ale i v roce 2019.

Těším se na vás v listopadu na Kuksu na viděnou (a samozřejmě kdykoli během roku).
Milá naše scrapkomunito, mám vás ráda!



9 komentářů:

  1. Nádherné místo. Díky, že jsem se mohla na chvilku přenést do té skvělé atmosféry, alespoň díky písmenkům. Snad příště budu s vámi. <3

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé to bylo a těším se na podzim!Díky všem za dobití baterek 😘

    OdpovědětVymazat
  3. Celý víkend byl úžasný, tak moc jsem si to užila! 😎😍 Irčo, díky za všechno, co pro nás děláš! 👍👏🏻💐 Je to poprvé, kdy se v květnu těším na listopad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to baví! Jsem ráda, že jste byly spokojené!

      Vymazat
  4. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...