úterý 6. listopadu 2018

2. scrapbookový výtvarný kurz na Kuksu podzim 2018

V pořadí druhý scrapbookový kurz na Kuksu, ale již 21. velký scrapbookový sraz v naší historii. Kuks je velmi důstojným nástupcem Liberce a opět jsme si to užily na 100%! Vyšlo nám i krásné podzimní počasí. V neděli svítilo sluníčko a v sobotu pršelo, ale nikomu to nevadilo, protože jsme tvořily s velkým zaujetím a někdo tvořil kudy chodil :-) Jak to dělal se dozvíte, když si všechno přečtete a prohlédnete.




Nejprve Kuks a potom my :-) Několik fotek z okolí a také fotek společných.






Náplní víkendového tvoření byl kalendář a jako již tradičně jsme se rozdělily do více skupin, které se vzájemně vystřídaly na každém workshopu. Hlavním tvořením byl pro všechny nástěnný kalendář, který není datovaný, takže může viset na zdi mnoho let a doporučuji ho i čas od času otáčet. Tvořily se dvě varianty - černá a bílá, ale většina si vybrala černý kalendář, moc hezky se k němu ladily barvy.

S Martinou Polákovou se na workshopu tvořily "ozdoby" - embossované vybarvované kytičky nebo jiné dekorace pro stránky do kalendáře.




Každý si vyrobil stránku z trojúhelníků a hezky si je poskládal do obrazce, který se hodil k fotce.







Někdo si vše krásně poskládal, pak si to vyfotil a pak lepil :-)


S Ilonkou Červinkovou a tvořila přáníčka akvarelovou technikou, každý už se naladil vánočně a pomocí vodního štětce ženy kouzlily motivy na akvarelový papír. Moc hezky vypadaly i stránky dozdobené právě akvarelovým motivem.








Ale to na tomto workshopu nebylo všechno! Ještě jsme vyšívaly! Abychom si to usnadnily a měly jsme to krásné, použily jsme vyřezávací šablonu s dírkami a předpřipravily jsme si tak osnovu na vyšívání.








Jestli jste to nevěděli, tak vyšívání je velmi návykové a musíte vyšívat všude :-) V restauraci i na cestách!




Třetí skupina společně se mnou vyráběla stránky do kalendáře pomocí plastových šablon, které jsme připravily extra pro tento kurz. Šablony se nedají koupit, byla to volná inspirace podle scrapbookové techniky azza. Pokud budete chtít, můžete se podívat, jak na to. Na stránky jsme použily fotky, scrapbookové papíry, embossovací kapsy a dekorace.

























Stránek jsme měly opravdu hodně, někdo stihl celý kalendář, někdo má ještě domácí úkol :-) Některé stránky nebyly dodělané a nemají fotografii, ale to nevadí, sami můžete vidět, že jsme se neflákaly a poctivě jsme pracovaly!







Ke kávě jsme si pošmákly na spoustě skvělých dobrot, protože na naše sccrapženy je spolehnutí a přivezly vynikající pečené dobroty! Tak se podívejte alespoň na ty, které jsem stihla vyfotit :-)




První a poslední fotografie a reportáž je u konce! Byl to opět úžasný víkend, všem moc děkuji, že jste přijely a užily si to s námi! Už si to ani bez té naší scrapbookové komunity nedovedu představit! Těším se zase na jaře 2019 na viděnou!




 Tvoření je radost!






Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...