pondělí 28. října 2019

4. scrapbookový výtvarný kurz na Kuksu podzim 2019

Utíká to jako voda a nejen, že už jsme na Kuksu - na scrapbookovém víkendu - byly počtvrté, ale tento blog je 700. článkem na mém blogu. Kdo by to byl kdysi řekl, že se tak rozepíšu :-)
Víkend 18. - 20. 10. 2019 byl určen milovnicím tvoření a také těm, kdo si chtěly odpočinout, užít si ten náš holčičí mumraj a také se něco nového naučit.

Kuks je nádherné místo a podzimní počasí nám více než přálo a jen to zlepšilo naši už tak dobrou náladu. 





 
 


V pátek jsme se po večeři sešly u tvoření přáníček pro výzvu papercards.cz  Šance onkoláčkům. Vyrábíme a tvoříme přáníčka pro onkologicky nemocné děti. Přání se budou prodávat na jarmarku v Pardubicích a výtěžek z prodeje půjde nadaci. Všem děkuji za výrobu i za přáníčka, která jste dovezly sebou.



Hlavním programem byly tři workshopy, které probíhaly v sobotu a v neděli, a každá účastnice si vyrobila minialbum, naučila se malovat a vznikly krásné rámečky.

První workshop bylo minialbum z kulatých tácků. Společně jsme si vyrobily různé vychytávky včetně chrastidla, harmoniky, kulatého vodopádu a dalších nezbytností. Ve volných chvílích a večer se z žen až kouřilo, jak na albech makaly :-) A že jim to šlo! Téměř všem se povedlo kulaté minialbum dokončit.























Přední strana minialba byla zdobená tkaninou - 100% len. Myslela jsem si, že tuhle první stranu nebude nikdo moc chtít, ale ženy mě potěšily, nebyl nakonec nikdo, kdo by ji nechtěl, takže se ze mě stala švadlenka Madlenka. Děkuji Markét za půjčení stroje, ten můj už by se do plného auta nevešel :-)


Druhý workshop byl s Ilonou Červinkovou a ženy se učily speciální metodu malování jedním tahem one stroke. Ilonka měla nachystány "písanky", aby se to ženy jednodušeji naučily.






Třetí workshop vedla Martina Poláková a s ní si ženy vyrobily vánoční rámečky, které krásné svítí i ve tmě. Trošku jsme sněžily, abychom si v tom krásném počasí udělaly tu zimní atmosféru.
Nejdříve si ten rámeček trochu rozbily, ale ve výsledku to byla nádhera :-)











Víkend utekl jako voda, stihly jsme už jen sníst spoustu dobrot, které ženy upekly včetně skvělých trubiček (kdo mi snědl tu poslední???) a nejoblíbenějšího řízku v restauraci.



Děkuji ženy všem, kdo jste s námi tak vzorně tvořily, moc ráda jsem vás viděla a už se těším na jaro, až se sejdeme na jubilejním 5. scrapbookovém kurzu opět na Kuksu.



2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Vyhlašuji Kuks na svém blogu a sdílím na FB, pak je možné se přihlásit. Neberu rezervace, takže kdo se přihlásí, ten jede :-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...