neděle 21. října 2012

Liberecký scrapsraz - podzim 2012

Půl roku uběhlo jako voda a po jarním scrapbookovém srazu jsme zorganizovali sraz podzimní. Tři dny plné tvoření, povídání, seznamování, nakupování a dokonce i zpívání :-)
Sešli jsme se na třetím srazu, který se již tradičně konal v Liberci. V hostelu pod Ještědem máme dokonalé podmínky pro naše tvoření, nikoho nerušíme, což nám vyhovuje, jsme tak trochu ukecané a smát se nahlas umíme všechny! Opět jsme měli perfektní servis od pana správce Serafina a jeho ženy Ely. Jídlo nám moc chutnalo, pít jsme taky měly co .... zkrátka ideální podmínky pro relaxační a tvořivý víkend. Počasí nám přálo, kdo by si to pomyslel, že bude 20 stupňů v půlce října!




V pátek jsme se postupně sjely ze všech koutů republiky. Didi PrettyPapers dovezla část svého scrapbookového obchůdku, vše se vybalilo a připravilo na následující den, kdy se mezi vystavené zboží mohly vrhnout všechny natěšené scrapženy :-)
Po řízkové večeři jsme si prohlédly svoje výrobky, sešla se spousta nádherných scrapbookových alb a nejrůznějších papírových krás, že jsme nevěděly, co dříve prohlížet.
Poprosila jsem všechny ženy, aby mluvily, mluvily a mluvily, vykecaly se co to jde, aby v sobotu vzorně a tiše pracovaly a sledovaly workshopy. Zafungovalo to :-)

V sobotu se všechny účastnice rozdělily na čtyři skupiny a čtyři lektorky pro ně měly připravené zajímavé workshopy s technikami, které měly jedno společné téma a to je Art Journal.

Olinka Helge Hlávková ukazovala, jak ze staré knihy (všechny použité knihy byly nepoužitelné exemláře typu červené knihovny, žádnou dobrou knihu bychom neměly to srdce použít) vykouzlit nádherně zpracované art stránky pomocí různých masek, razítek, šablon, použila také zajímavé hmoty - pasty, které dohromady vytváří umělecký dojem z každé vyrobené stránky.


Za všechny jedna dvoustrana od Kačabinky - Kateřiny Daňkové. 


Pampelína Lenka tvořila originální art stránky pomocí sprejů, distress inkoustů, razítek a také velmi dobře vypadala decoupage. Autorkou stránky je Pampelína Lenka Orálková.



Třetí workshop vedla Didi Handlová a všechny naučila transfer (přenos) obrázku vytisknutého na papíru na canvas - lepící plátno. Výsledek byl překvapivý, ale překvapivě nemám fotku žádného výrobku. Pokud máte a pošlete, ráda zveřejním :-)


Čtvrtý workshop byl můj a byl v podstatě naprosto nenáročný na materiál :-) Vystačili jsme si s papírem a černou fixou! Tvořily jsme technikou Doodling a Zentangle. Jsou to relaxační techniky, kdy si jen tak kreslíte, vzory opakujete, malujete si a pak to namalované vybarvujete - použily jsme fixy Letraset nebo akvarelové pastelky, které jsou rozmývatelné vodou. Moje skupinky musím moc pochválit, protože se každý tak soustředil na malování, že nikdo ani nepípnul :-) Na toto tvoření je potřeba více času než jen necelé dvě hodinky workshopu, malinko jsme si usnadnily práci tím, že jsme na část papíru natiskly razítka od KETY a zbytek jsme dokreslily. Na to, že tuto techniku téměř nikdo neznal, výsledky byly pro mě velmi překvapující. Z tohoto tvoření mám více fotek a stojí za to je ukázat. A že ty obrázky daly práce!!! Některé ženy měly výdrž kreslit do dvou do rána :-)


Autorka: Screbla - Markéta Burešová


Autorka: Eva Němcová


Autorka: Dita Rýdlová


Autorka: Isobelka - Martina Hrochová


Autorka: Ivona Ivicová


Společná fotka našeho kreslení.


Velké poděkování patří Milušce Voborníkové - na fotce vlevo je Miluška pilně pracující :-) Naučila nás jak barvit papír čajem, aby byl dokonalý a vhodný na tvoření ve vintage stylu. Děkujeme!


Uteklo to... byla tu neděle, poslední nákupy, poslední tvoření, malá instruktáž pro nováčky, které scrap teprve objevily, oběd .... a balení a to znamená rozloučení a začátek těšení se na další setkání.

Závěrečné společné foto.


Moc jsme si to užily, děkuji všem lektorkám za jejich skvělý a profesionální přístup, Kiarce Klárce Maňákové děkuji za fotodokumentaci, moc ráda jsem vás zase všechny viděla, škoda jen, že ten víkend byl tak krátký!!! Těším se na další setkání s vámi kdekoli nejen na kurzu a ženy, my jsme přece skvělá scrapbooková komunita :-))

Tvoření je radost!

13 komentářů:

  1. Krásné výtvory, škoda, že jsem nemohla jet také :(

    OdpovědětVymazat
  2. Irenko moc a moc za všechno děkuju, bylo to nádherné, tvořivé, inspirující a vůbec skvělé!
    A je mi ctí mít na tvém blogu svůj výtvor - toho bych se před odjezdem nenadála ani v nejdivočejších scrapbookových snech !

    Ať žije papírová komunita !!

    Markéta - Screbla

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek a krásný sraz/kurz!!! Velké poděkování a obdiv pořadatelkám a i neuvěřetilně talentovaným scrapženám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky velice děkuji za krásný víkend.Doudling mě úplně uchvátil!

    Ano ať žije papírová komunita!!

    Veronika - verkac

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy Irenko..to byla rychlost...Víkend byl úžasný..moc velký dík ..všem..Jsem strašně ráda, že jsem se setkala s tak bezvadnýma holkama..už se těším na další setkání. A ještě jedna věc mě moc těší, že jsme tak trochu pomohly Božikovi překonat její současnou nelehkou situaci, že přišla na jiné myšlenky....Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasné stránky! O to víc mě mrzí, že jsem kvůli termínu nemohla dorazit. ....a obdivuju Irču, jak to všechno stíhá. Kdybych tam byla, ještě bych nedorazila domů a ona už má blog !! A po přečtení předcházejícího příspěvku zdravím Božíka ! :-)
    Miluška/ml

    OdpovědětVymazat
  7. Irčo, si super rychlík:o))) Bezvadný článek. Děkuji za nabitý a nabíjející víkend!

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo to úžasné a těším se zase brzo...:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za super rychlou dokumentaci srazu. Muselo to být opět úžasné. tak snad příště :-D Danas

    OdpovědětVymazat
  10. Irisko, ty jsi rychlík, já ještě ani nestihla stáhnout fotky. Skvělý článek, ještě jednou díky všem organizátorkám, bylo to báječné a těším se na příště.

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý sraz, skvělá "komunita "....moc děkuji Irisko za perfektní organizaci!!!
    A co říct...jela bych zítra zase hned!

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi neskutečně pracovitá žena. Já prvně čtu článek v době, kdy u nás leží už 20 cm sněhu :( a zdá se mi neskutečné, že minulý víkend jsme pobíhali v Liberci v mikinkách. :)) Kurz byl skvělý. Dokonale zorganizovaný. Přiznám se, že jsem vůbec neviděla ty krásné doodlingové výtvory a jsem ráda, žes nám je ukázala.

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné projekty! Ten Doodling je parádní! Někdy bych ho chtěla zkusit :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...