neděle 28. října 2012

Scrapování u Janinky

Na základní škole U soudu v Liberci jsme si 27.10. užily krásnou tvořící sobotu. Janinka je vychovatelka v družině a v její třídě proběhl kurzík pro úplné scrapzačátečnice. Je spousta vychytávek, které když někdo vidí poprvé, tak nevěří svým vlastním očím a to se mi nikdy neokouká, ty oči v údivu otevřené :-) S Janou se známe už hodně dlouho, můj obývák už léta zdobí její šašci z keramiky, které mám na přání, a právě na keramiku k Janince (na fotce vpravo) začala před 15-ti lety chodit naše Klárka... je to možné, že už je to tak dlouho? :-)





Janinky Ivan je malíř, výtvarník, houbař a fotograf hub a mimo jiné peče naprosto dokonalý domácí chleba. Dobrota!!! Měli jsme celý pecen, k tomu výborné pomazánky, buchtu, mňamózní slaný závin od Kačky, vínečko, kávička ... tak musíte uznat, že v takovém prostředí se tvoří samo :-)


Po seznámení se základy scrapbooku jsme tvořily překvapivě vánoční přání :-) To se hodí vždy, vyzkoušely jsme si různé druhy lepení, řezačky, raznice, Big Shot a spoustu dalších pomůcek.



Po krátké přestávce na oběd, jestli se tomu vůbec dá říkat přestávka, když někdo drží chleba v jedné ruce a druhou už něco dělá :-), jsme se pustily do výroby kapsičkového minialba z poloviny třicítkové stránky. Použily jsme rýhovací podložku, takže základ jsme měly hotový raz dva a i výroba šla všem od ruky, protože to byly samé šikovné tvořilky!



Posledním výrobkem byl zápisníček do kabelky. Velkou raznicí jsme si vysekaly cca 30 koleček, ozdobily přední stranu, udělaly dírku, do které jsme provlékly knihařský kroužek a bylo hotovo. Kdo by si myslel, že taková věc patří pouze do kabelky, ten by se hodně mýlil :-) Názorná ukázka z módní přehlídky :-)


Doufám, že si to užily všechny přítomné ženy - dle jejich pracovního zápalu, bych řekla že ano, a těším se zase někdy nashledanou!

Scrapování zdar!

5 komentářů:

  1. Holky, ženy, děvčata, vy jste tak šikovné!!! Mám se co učit. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. I já jsem si odpočinul... Pavel - ještě manžel

    OdpovědětVymazat
  3. :-) Jsi ty vůbec někdy doma? Přáníčka jsou nádherná!

    OdpovědětVymazat
  4. Ale jo, jsem doma skoro pořád :-) Ale jak si můžeš přečíst, tak moje drahá polovička si ráda odpočine a ještě má ftipné komentáře :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, děkuji všem za příjemný den strávený tvořením u Janinky v družině a za pomoc a rady Irče. Patřila jsem k těm do soboty tímto typem tvoření "nepolíbeným" a musím říct, že mě to nadchlo a i domácí reakce na moje výtvory byly pozitivní. Díky moc za fajn relax a útěk od starostí všeních dnů :-)) A třeba někdy zase natvořenou :-D Martina

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...