neděle 2. února 2014

Velká výprava do Ameriky VI.

Dnes sbudeme brzo vstávat a vyrazíme si na nejsuprovější výlet, jaký nám Las Vegas mohlo nabídnout. Do Grand Canyonu :-)

Už před odjezdem z Česka jsme měly rezervovaný výlet do hor ... vlastně údolí, ale když stojíte dole a nad vámi se tyčí strmé, řekou Colorado vyhloubené srázy, tak si připadáte jako v nejvyšších horách.

Ráno nás probudilo sluníčko, které se objevilo na obzoru. Měly jsme krásný výhled, fotit moc nešlo, protože tam byla bezpečnostní fólie, ale pro tu náladu ... jo, ten odraz je moje noční košilka, kterou jsme si s Didi koupily stejnou v Birminghamu. Cestovatelská :-)





Snídaně byla klasická, přímo v hotelu byl McDonald, dala jsem si snídaňové menu ve sladké housce, klasika a Didi si nechala vytvořit v jiné restauraci hot dog.
Nic zajímavého se nepřihodilo, takže tady bych dala video, které jsem natočila na můj málochytrý telefon, proto omluvte sníženou kvalitu obrazu, zvuku a obsluhy telefonu. Možná si raději i ztlumte zvuk, není to nijak upravené, je to jen o tom, abyste si uměli představit, jak velké to casino v našem hotelu bylo a jak jsem psala, stejně to vypadalo i ve druhém patře. Odkaz na video na YouTube.

Vyšly jsme z hotelu na parkoviště, kde bylo vyzvedávací místo a chvilku jsme čekaly na auto, které nás dovezlo na letiště, kde měl náš úžasný výlet začít. Přijela dlouhá limuzína, sexy šofér a v tu chvíli jsme si připadaly jak největší hvězdy a dámy :-) No, Didi byla za dámu a vyloženě jí ta limuzína seděla...


... já jsem byla trochu jako turista, co jde kolem VIP čtvrti, rychle se vyfotí a uteče :-)


A nenapsala jsem vlastně to nejdůležitější. Letiště proto, že to byl výlet helikoptérou do samého srdce Grand Canyonu.
"Letenky" jsme měly koupené už u nás, ale musely jsme na místě doplatit nějakou daň. Dostaly jsme jmenovky, které jsme si přilepily na oděv a bylo třeba se se zvážit, aby se dobře vyvážila helikoptéra. Ve výsledku se to zdálo zbytečné, protože si nás vyzvedla na pohled asi dvacetiletá slečna - kapitánka!!! helikoptéry a společně s další dvojicí nás vedla k tomu ďábelskému stroji :-)


Vypadá z dálky jako hračka, ale je trochu hlučnější. My s Didi jsme se usadily dozadu, moc místa tam není a nasoukaly jsme se do vesty, nasadily jsme si sluchátka, zapnuly bezpečnostní pásy, připravily foťáky, vypadalo to, že nás odsud budou muset vysekat, jak jsme se tam hezky nacpaly a slečna nás vyzvala, že si máme vystoupit, že to celé převážili a dali nás do jiné helikoptéry :-)


Tohle byl náš druhý kapitán a Didi mu vysvětluje, že ta co šla náhodou kolem letí taky :-) Jsme asi "lehké holky", protože k nám přidali 4 lidi - celou rodinu, ale tentokrát jsme seděly vepředu!!! Juch!!! Superextraspeciální, nic lepšího jsem si nemohla přát - tady píšu v jednotném čísle, protože jsem se hrozně těšila, adrenalin mi stříkal z uší a Didi byla na pokraji nervového kolapsu, že to je její poslední minutka v životě a jestli přežije tohle, tak už všechno :-)) Vrátily jsme se? Vrátily. Didi je zocelena :-)



Vypadalo to složitě, ale věřily jsme kapitánovi. Opět jsme se nasoukaly do popruhů, na kterých byla záchranná vesta, zapásaly jsme se, nasadily jsme si sluchátka a šlo se na věc .... 


Zvuk helikoptéry je ohlušující, ale sluchátka to zachrání. Hrála nám do nich hudba, pilot nám řekl některé zajímavosti a také byl připraven výklad o historii Grand Canyonu. Více zde. Obkroužili jsme Las Vegas a letěli jsme směrem do pouště.







Tady jsem původně chtěla dát video, ale jako technicky zdatné se video nahrálo naštorc a museli byste dát hlavu na rameno, když byste to chtěli sledovat. V počítači problém není, tady jo ... škoda ... mohli jste vidět tu úžasnou přehradu Hoover Dam s nově vybudovaným mostem. Pokud nemáte do čeho píchnout, tak mrkněte sem, tady to vypadá profesionálně :-)

No a teď se už jen kochejte... ono je to do kaňonu ještě pěkný kousek a krajina se pomalu mění ... fotky nejsou dokonalé, svítilo sluníčko a fotila jsme přes sklo, ale myslím, že to omluvíte ...











Tahle fotka není dobrá, ale ten bobek nahoře je Skywalk - je to ta super vohlídka, kam se chodí v ponožkách, má průhlednou podlahu a je jen pro otrlé - kdo ale letěl v helikoptéře, je otrlý až dost :-)


Měly jsme sluchátka, hrála nám tam hudba a bylo to tak hezky načasované, že když jsme vlétaly do kaňonu, tak v nich zněla vítězná hudba z Indiana Jonese. Prostě AMERIKÁÁÁÁÁ :-)
Tady je čas na další video. Je to turistické telefonní video, kde je slyšet helikoptéra, takže si prosím ztlumte zvuk, nedávejte si to na celou obrazovku a omluvte sníženou kvalitu obrazu a ... a když tak se na to ani nedívejte :-))

Po přistání jsme zjistily, že tady i něco malého roste, tak jsme to šly prozkoumat.


Za tuhle fotku bych doslova letěla světa kraj...


Mají to tam zajištěno dokonale :-)


Tohle šampáňo a picknikové koše nebyly naše. Tím, že jsme si přesedly do jiné helikoptéry se stalo, že náš košík plný dobrot zůstal na letišti. Trochu nás to rozladilo, protože jsme si zvykly na dokonalý servis a na šampus jsme se těšily ...


Společná fotka nesměla chybět, Didi se nenápadně schovávala za mě a já jsem pak měla větší tělesné rozměry než doopravdy a Didi furt stejné - normální, takže jsem na tom vlastně byla hůře :-)



Prošly jsme se, nafotily jsme si kaňon, daly jsme si kolu - (čti khouk) a už abychom letěly zpátky.
Je to monumentální, krásné, neuvěřitelné, prostě úžasné. Kdybychom se do kaňonu měly vydat autem a byly jsme takové dobrodružné ženy, tak bychom na to potřebovaly týden. Čas jsou peníze - to je pravdivé heslo, proto jsme tohle nádherné místo navštívily letecky. Zbyl nám díky tomu čas na další úžasné zážitky.

Cesta zpátky byla více přímočará, ani se to nezdá, ale ta helikoptéra letí pěkně rychle a hodně vysoko. No stále jsme v té Americe objevovaly Ameriku :-)


Tohle už je přehrada Hoover Dam.




Tady už je v dáli vidět Las Vegas a je překvapivé, že tak známé a velké město má vlastně jen tu jednu hlavní zábavní třídu a všude kolem jsou malé domečky pro obyvatele, kteří ve velké míře pracují v zábavním průmyslu, hotelích, na letišti ... dělají zázemí pro nás turisty a hazardéry.




Tady je vidět náš hotel The D z výšky.


A ještě pár leteckých pohledů na Las Vegas. Známá Stratosféra, která už na dalších fotkách nebude. V její věži byste mohli zažít spoustu zábavy.



V dáli je vidět letiště nejen pro helikoptéry ale i dopravní letadla.


Tady mají všechno, včetně Sochy Svobody a Eiffelovy věže. 


Jeden z největších hotelů, je tam přes 5 000 pokojů a jsou tam velké sály pro mega vystoupení hvězd.




Náš let proběhl bez nejmenších komplikací, a protože jsme v té Americe, kde to prostě funguje, tak jsme při odchodu z letiště do limuzíny, která nás dovezla zpátky do hotelu, dostaly picknikový balíček sebou a k tomu lahev šampaňského a omluvu... jojo, tady to prostě jde.

Nebyly jsme samy, kdo jel v "limo" (označení pro limuzínu), jely s námi ještě tři slečny z Austrálie a manželský pár ze severní Dakoty a všichni se přátelsky bavili a jak Didi poznamenala, někdo prostě má štěstí, že se narodí v anglicky mluvící zemi a pak se domluví na celém světě :-) Nic proti češtině, je to můj koníček, ale musím uznat, že má pravdu.

Poslední dnešní fotka je jasná. Bylo nutné vyfotit některou z těch mnoha pověstných svatebních kaplí. Musela jsem Didi hlídat, přece jen co kdyby se chtěla vdávat. Tam je to hned :-)


Výlet do Grand Canyonu nám zabral dopoledne a odpoledne jsme si vyhradily na prohlídku toho slavného města Las Vegas. Už jste určitě znavení z těch mnoha fotek, na přání některých jich tentokrát - doufám - byl dostatek :-)

Takže ... cestování zdar a příště zase na čtenou!

Vaše cestovatelky Didi a Iriska.

Pro 7. díl pokračování klikněte sem :-)

11 komentářů:

  1. Cestování zdar! No nedalo mi to a MUSELA jsem přečíst a prohlídnout další story. A to mám ráno vstávat po měsíci válení se doma do práce. Co mi to děláš? Zajímavé počteníčko, už se moc těším na další.

    OdpovědětVymazat
  2. Cestování zdar! Baby vy si to tam uzivate....krasne fotky...krasne zazitky...pa. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Cestování zdar pošesté! Je to jak z deníčku hollywoodské hvězdy :-D

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádhera..jako bych tam byla..Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasná heli ... TomMi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Cestování zdar! Jste fakt odvážné ženy, copak ty, Irisko, ty jsi tím známá, ale Didy obdivuju, já bych do vrtulníku nevlezla leda by šlo o život...., ale vím, že bych pak až do smrti litovala! Jste skvělé a nebudete litovat :-)). Díky za dechberoucí vyprávění a fotodokumentaci, včetně videí.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem ráda, že si počtete a každý si najde to pro sebe zajímavé :-) Cestování zdar :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hltám každé slovíčko! Dík za bezva počtení. Těším se na další "CESTOVÁNÍ ZDAR!" ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Cestování zdar !!!
    Já už nemám slov :-)) to je prostě neuvěřitelné !!! :-))) Fotky jsou nádherné a vám to všude moc sluší :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Teda Iren, to musela být nádhera, až mi ukápla slza z těch fotek, máte vzpomínky na celý život.... a dost jsi mě pobavila s tím soukáním do vrtulníku, píšeš opravdu pěkně.... Asi by jsi měla změnit profesi.... Psaní Ti jde čím dál lépe.... Tak zatím pí před dalším "Cestování zdar".

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...