středa 9. září 2015

Mých 5 minut slávy :-)

Tento blog, který píšu má pořadové číslo 400, takže se to k té slávě docela hodí :-) Ale víte jak, každá sláva polní tráva, ale když už i můj bratr napsal, že to viděl, tak to už je co říct! Ale nebylo to zadarmo a to doslova :-) A to nepočítám ty hodiny strávené u mého milovaného scrapbookingu.

Tuhle fotku jsem si půjčila od Klárky Černohousové, protože je úplně autentická :-) Je to zkušená scrapžena a pořídíla fotku přímo z online vysílání. Děkuji a tím jsem prozradila mých 5 minut slávy :-)




 

Měla jsem už jednou pozvání do České televize, ale ten den začínal jubilejní 10. liberecký sraz a to jsem prostě musela odmítnout. Dnešní pozvání bylo do Dobrého rána z Brna. Téma bylo úžasné Do sbírky. Nemohlo být lepší, protože scrapbook je vlastně taky o sbírání a moje cukry už sbírka jsou :-)

Vyjela jsem cca ve tři z Prahy a navigace hlásila: jeďte rovně 198 km po D1. Která trasa u nás může být zábavnější a lepší. Chápu, že to musí opravit, ale když jedete už desátý kilometr krokem, tak už  přestávám být chápavá. Dojezd do Brna měl být v šest, takže ještě mělo být spoustu času na nějaké to lehárko a pohodičku. No ale víte jak ....
Konečně se rozjela kolona na 50 km v hodině, což je furt lepší než 0 nebo 10 :-) Jedu, jedu v levém pruhu jako všechny osobáky a najednou koukám do zrcátka a krve by se ve mně nedořezal, když vidím tu bílou audinu, jak jede a nebrzdí!!! To je skvělý pocit, když jen čekáte na náraz. No ale ten náraz byl tak silný, že jsem já nabořila oktávku přede mnou. Uááááá. Všechny černé scénáře se naplnily - mimochodem já si je nedělám, jsem optimista a tohle neřeším co by kdyby, ale bylo jasné, že Brno padá. 
Zavolali jsme policii, přijeli skoro hned, to se mi líbí, že i když jsou řidiči na těch cestách zpruzení, že vždy pustí sanitku nebo policii. Zavolali jsme si postupně všichni tři účastníci dopravní nehody svou asistenční službu a čekali jsme.
Nejhorší pocit byl po nárazu, kdy se z auta začalo hodně kouřit, vytekly všechny kapaliny a v kufru jsem měla ty moje největší scrappoklady včetně pokladů Markéty Burešové, protože mi půjčila svá alba. Umíte si to představit, že by vám shořelo auto a v něm váš život???? Uáááááááá! Naštěstí se to nestalo! :-)

Policie vyřešila vše celkem rychle, přece jen jsme byli další překážka na D1 :-) A víte jak se to stalo? Pán se kochal ... koukal všude jen ne před sebe. Milé odtahové vozidlo se s Fusionkem (fordík má mimochodem týden novou technickou) vrátilo zpátky do Prahy do servisu. Brno bylo hodně v dáli .... naštěstí byli v servisu velmi vstřícní, a i když tam už nikdo být neměl, pomohli a půjčili mi náhradní auto a já jsem mohla kolem osmé znovu nahodit navigaci a poslechnout si tu větu - jeďte rovně 198 km :-) 

No, nejsem žádné béčko, takže jsem to dala, do Brna jsem dorazila, i pán v penzionu všechno zařídil a ještě mi poradil, jak se v oktávce vypíná zadní stěrač :-) Po příjezdu jsem si v přilehlé restauraci dala velkého panáka, protože to bylo za zásluhy! Za volant bych nesedla, kdybych něco pila, dokonce i mě jako poškozenou nechali foukat a samozřejmě 0.00, ale ani jsem nevěděla, jak se to dělá.


Vstávala jsem ve čtyři, abych stihla vysílání (měla jsem tam být 5:30), takže jsem vběhla do koupelny a místo šampónu a kondicionéru jsem si vzala sebou jen dva kondicionéry ... no ... nějak to dopadlo, vlasy jsem umyla, usušila a v tom slyším divné zvuky ... opravdu hodně silná průtrž mračen :-) Nevadí, to dám, musím, když už jsem tady, naložila jsem vše do auta a jako prozíravá žena jsem si dala ubytování ve vedlejší ulici, než je ČT a co myslíte? Dala jsem navigaci a v jednosměrkách to trvalo pouze 3,5 km, než jsem dojela do správné ulice... 
Už to nebudu zdržovat, při parkování, které je v centru skoro nemožné jsem porušila něco málo předpisů, ale nakonec ... v šest jsem byla na place :-)) 


Říká se, že osud háže klacky pod nohy, když nechce, aby se něco uskutečnilo, protože by to nedopadlo dobře, ale když jsem slíbila, že přijedu, tak jsem pro to udělala vše ... a na výsledek se můžete podívat v archivu České televize  z 9.9.2015 a doufám, že jsem tomu našemu scrapbooku a klubu sběratelů neudělala ostudu :-)
Jsou to čtyři vstupy a můžete si prohlédnout jen ty vstupy, o které máte zájem, to mají moc hezky zpracované. A moc se mi líbí označení scraplady :-)

Moderátoři Soňa Baranová a Ondřej Blaho byli moc milí, a i když se to při sledování televize nezdá, všechno uteklo strašně rychle, ani si ty kamery neuvědomujete a určitě nestihnete říct všechno co chcete. Moc děkuji za tuto zkušenost a doufám, že se najdou noví příznivci scrapu :-)

Tvoření je radost!! 




18 komentářů:

  1. Teda holka, to je "ZASE" příběh .... to fakt nevymyslíš, to se musí stát .... jsi jednička .... já bych skončila v Bohnicích a nikam bych už do žádné televize nejela... bych si řekla, že to je osud prostě ...

    OdpovědětVymazat
  2. Irenko, jsi hvězda!!! Gratuluji! A velký obdiv, že jsi to po těch peripetiích v televizi s přehledem zvládla!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji ženy, to bude hodně akční dvoustrana do Projectu Life :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Irčo byla jsi úžasná, přirozená a krásně jsi to zvládla i po té hororové cestě - gratuluji :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ty máš furt něco, abys mohla blogovat a PLkovat, že? :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  6. A ráno u telky jsem převlíkala dceru do školky, najednou honem telefon a fotit a dcera se ptá, co to je, na co to koukáme. Tak já na to, že kamarádka je v televizi, povídá o albech. . . Koukala se mnou, asi se ale divila, že mě to baví, když se tam nic neděje ☺

    OdpovědětVymazat
  7. no ty jo, další scrap příběh, paráda....

    OdpovědětVymazat
  8. Irenko, jsi hvězda. Profesionálka. Po těch útrapách při cestování jsi předvedla úžasný výkon. Moc Tě obdivuju, jsi opravdová scraplady!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasné, skvělé!!!! Jana

    OdpovědětVymazat
  10. televize je uzasny uspech, ale ja jsem hlavne rada, ze jsi v poradku!!! desive ....

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji všem milé ženy, všechno špatné je pro něco "dobré" a zase mám spoustu fotek do PL :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý večer, paní Ireno, mě také přivedla ke scrapbooku před 5-ti lety paní Hanka Majerová (Gabreta) a musím říct, že mám moc ráda její stránky a zároveň jsem přes ní objevila i Váš blog, který velmi ráda pročítám a sleduji. Moc mě baví Váš optimismus a vtip, s jakým píšete blog a proto jsem byla velmi zvědavá, vzhledem k tomu, že osobně Vás neznám, jak vypadáte a působíte ve skutečnosti. Musím říct, že jste vystupovala opravdu moc mile, přirozeně a sympaticky a škoda jen, že jste nemohla o scrapu a technikách hovořit déle, protože je pravda, že toho všeho byl jen zlomek. V každém případě bylo fajn vidět Vás "naživo" a musím říct, že musí být super mít někoho tak sympatického a zapáleného pro scrap jako Vy za "kámošku". Hezký večer, moc se mi to líbilo. Alena Šochmanová (Alčabarča)

    OdpovědětVymazat
  13. Irčo, tak konečně jsem se dostala k přečtení a kouknutí na video. Moc gratuluji i když to bylo asi hodně náročné a jsem ráda, že vše dobře dopadlo. Jsi naše HVĚZDA!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc děkuji za milé komentáře, váží si toho!

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek i TV prezentace! Tleskám!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...