čtvrtek 12. listopadu 2015

Project Life - prošitá stránka


Viděla jsem krásně ručně vyšité kartičky u Papero amo na facebooku a obdivovala jsem trpělivost, s jakou ženy vyšívají kartičky do Projectu Life. Doby, kdy jsem vyšívala obrazy, sahají do hluboké historie a pokud něco šiju, tak leda na mém kamarádovi šicím stroji, proto jsem si řekla, že si „ušiju“ jednu stránku do alba. V pondělí 28. září byl státní svátek a my jsme se celá rodina vydali do ZOO :-)
Liberecká ZOO je nejstarší v naší republice a je to tak akorát hezká procházka. Děti už nejsou děti, ale rádi hrajeme hru na procházku rodičů s dětmi a na konci nesměla chybět ani návštěva kozího výběhu :-)





Vytiskla jsem si na své další kámošce - tiskárně Canon Selphy koláže ve velikosti kartiček 7,5 x 10 cm a našla jsem si nitě, kterými jsem chtěla stránku prošít.


Jako první krok, který dělám u téměř každé stránky, bylo nařezání bílých kartiček do všech kapes. Přidala jsem fotky a rozvrhla jsem si barvy, kterými kartičky prošiju, aby se mi to hezky střídalo.


Půlku kartiček jsem prošila světle zeleně – krásná barva, ale na fotkách s tou světle fialovou téměř neviditelná… Druhá polovina byla orámována fialově a šila jsem to co nejvíce křivě :-) Střídala jsem rovný a entlovací steh.


Tady se přiznám dobrovolně, ale nejdříve vám dám správný návod na ušití nápisu :-) Dolní nit navlečete v barvě nápisu, který chcete vyšít. Na rubovou stranu si nakreslíte písmena a hezky je postupně „vyšijete“ po obvodu. No… komu by se chtělo dávat jinou spodní nit, když mám stálou bílou :-) Musela jsem to ušít bez předlohy a z lícové strany, takže to není úplně až tak rovné, ale říkejme tomu záměr autora… třeba.


Kartičku, kde mám text, jsem si samozřejmě nejdříve natiskla a pak jsem ji obšila. To by v tiskárně mohlo dělat paseku. Vložila jsem kartičky na své místo a moudře jsem se zadívala :-)


Volné kartičky jsem si vyšila jednoduchými listy a stonky budoucích květin. Není to nijak precizní, protože si nic nepředkresluji, to by pak moc dlouho trvalo :-)


Kartičky a „stonky“ jsem doplnila samolepkami – mými oblíbenými. Práce s nimi je velmi rychlá a v podstatě to není žádná práce. Tady jsou jednotlivé kartičky a nápis ZOO jsem nakonec ještě uvnitř prošila entlovacím stehem.





Je to takové malé oživení mého Projectu Life. Příště pro lepší názornost budu šít výraznějšími barvami :-)
Projectu Life zdar a práce na deníku mého a doufám, že i vašeho života je to nejlepší, co nás mohlo potkat!


Tvoření je radost a Project Life je zkrátka nej tvoření!


2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...