pátek 25. prosince 2015

Cardmaking day - vánoční klasika

Vánoční klasika s Big Shotem, protože Big Shot je kámoš a málokteré mé tvoření se bez něj obejde. Kovové šablony vyřezávají nejen papír, ale i pěnovku, ale co lepenka? Ta už je dost silná na to, aby to kovová šablona vyřízla, protože je to tlustý materiál a je vyšší (tlustější), než samotný nůž šablony. Zkusit se to musí, šla jsem do toho :-) Hodila se mi nejvíce krabice od bot, která byla z třívstvé lepenky a pustila jsem se do vánočních ozdob.


Z krabice jsem vyřezala různé tvary, které jsem plánovala jako podklad pro ozdoby. Kolečka, stromečky, trojúhelníky a také výřezy ze třpytivé pěnovky.


Využila jsem to, že lepenka má tři vrstvy a sem tam jsem část té horní vrstvy odstranila.


Použila jsem bílou akrylovou barvu, abych dodala trochu patiny. Nejdůležitější je štětec, který by měl mít hrubé štětiny, protože je lepší podklad spíše špinit, než natírat. Nabrala jsem trochu bílé barvy a ještě jsem ji otřela, aby na štětci zůstalo málo barvy a nezakryl se úplně lepenkový základ.


Přidala jsem další odstín barvy tentokrát hnědý.


Poslední barva byla zlatá, té jsem dala jen tak trochu, když jsou ty Vánoce :-)


A dál už je to jen kreativní tvoření. Něco jsem natřela bílou, něco jsem natupovala distress inkousty a postupně jsem vytvořila různé ozdoby vrstvením jednotlivých výřezů. 



Doplnila jsem i korálky, samolepicími kamínky a kleštěmi jsem udělala dírku, aby bylo možné ozdoby zavěsit. Tyto vánoční ozdoby můžete použít také jako ozdobné visačky na dárky.





















Šťastné a veselé!

Tvoření je radost!


12 komentářů:

  1. moc krásne tvorenie... vznikli z toho super ozdoby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, tohle mě moc bavilo, vydržela jsem u toho skoro celý den :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Překrásné! "za málo peněz, hodně muziky" je to kouzelné :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Jani! Přesně tak, lepenka z krabice, kousek třpytivé pěnovky, barvy co má kdo doma, a když není Big Shot, jsou to jednoduché tvary, které se dají vystřihnout nůžkami.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné, dovedla bych si představit takhle ozdobený celý stromek. Irenko, přeji Ti krásný sváteční čas a v novém roce čas zdravý a tvořivý :-). A doufám, že naviděnou :-). Pusu H.

    OdpovědětVymazat
  6. Hani děkuji! Přeji Ti pohodový a tvořivý vánoční mezičas a do nového roku hlavně hodně zdraví a užívej si tvoření! Taky doufám, že se už přiští rok konečně uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda! Big shot si dobře poradil s lepenkou! Krásné sváteční dny!

    OdpovědětVymazat
  8. Mooc pěěkné, také bych chtěla mít tak tvořivý talent. :)
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat
  9. Vaše kreativita nezná mezí!je to parádní!

    OdpovědětVymazat
  10. Je to senzační, moc se mi to líbí!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...