pondělí 1. května 2017

Triceratops jako dárek

Znáte Décopatch? Pokud na výstavách, kterých se s Davonou účastníme, máme workshop pro děti a děláme zvířátka technikou décopatch, tak to je neuvěřitelný úspěch. Děti to hrozně baví, protože je to jednoduché, tvoří se s krásnými papíry, které jsou jemné, barevně výrazné a tyto papíry se natrhají na malé kousky a nalepí se na kartonové zvířátko.


Moje Klárka je už dospělá a má svůj pokoj ve studentském pronájmu a vše ladila do červené, černé a bílé. Když byla malá, byla jedna z jejích oblíbených her ZOO Tycon, kde jedna z verzí byla s pravěkými zvířaty. Triceratops byla láska na první pohled 😀, proto když se v Davoně tento praještěr objevil, nebylo co řešit.


Vybrala jsem k němu i ladící papíry, které jsou opravdu v krásných barvách, aby jí ladily do pokoje.


Papíry jsou velmi jemné a přesto hodně pevné. I když je mácháte v lepidle, nerozmočí se. Technika décopatch je jednoduchá, papíry se natrhají na malé kousky a pomocí štětce a lepidla se přilepí na kartonový základ - na zvířátko. 


Postupně se na celou plochu nanáší papíry, až se vše zakryje. Měla jsem původně v plánu tři barvy - ještě jeden bílý papír s černým písmem, ale ten nebyl schválen, prý dvě barvy stačí. Papíry se mohou lehce překrývat, není to vůbec těžké, děti to zvládají levou zadní. Použila jsem PVA lepidlo, které po zaschnutí zprůhlední a chová se jako lak. Pokud byste chtěli použít originální lepidlo nebo lak na décopatch, je to samozřejmě možné.


Vyzkoušejte si to, opravdu to není jen hračka pro děti, ale může to být i hezká dekorace do pokoje. Klárka si triceraptora ozdobila prstýnky a náramky, asi to bude takový odkládací ještěr 😀

Tvoření je radost!




2 komentáře:

  1. To mne velmi zaujalo, škoda, že nikde nemám odloženého nějakého většího plastového dinosaura...

    OdpovědětVymazat
  2. Kartonových zvířatek je spousta :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...