neděle 17. září 2017

Liberecký mixed media maraton 16. září 2017

V loňském roce jsem se zúčastnila tvoření v Polsku a workshopy vedly dvě skvělé designérky. Náš pravidelný liberecký víkend jsem chtěla něčím ozvláštnit, proto volba byla jasná, vyzkoušíme si mixed media! Pozvala jsem polskou firmu 13@arts. Byla jsem moc ráda, když přijaly mé pozvání a přijely do Liberce. Majitelka a designérka Aida Domisiewicz, designérka Olga Heldwein a také Marta Debicka, která je koordinátorkou a má na starost blog. Naplánovaly jsme dva dlouhé a dva krátké workshopy, které měly trvat celý den, proto maraton.

Aida nikdy nebyla v Praze, proto jsme si udělaly výlet a strávily jsme jeden turistický den procházkou Prahy a nákupem suvenýrů. Zajímavý byl dotaz, co je typickým suvenýrem, který si kupují turisté u nás a není k jídlu :-) No babo raď. Daly jsme s pražskými ženami Markétou a Martinou, které se účastnily prohlídky, hlavy dohromady a... a nic jsme nevymyslely. Naši hosté ale věděli - ženy chtěly krtečka :-) Kromě krtečků jsme zakoupily i nějaké ty dobroty, navštívily jsme hrad, Karlův most, Staromák ... no znáte to, klasické historické centrum. Užily jsme si to skvěle a šup šup do Liberce, protože už se začaly sjíždět ženy, které se stejně jako my těšily na sobotní mixed media maraton.




Po večeři jsme si ve skvělém kolektivu scrapžen prohlédly alba a pokecaly jsme si :-) Byla to pohodička, my to prostě milujeme! I když nás druhý den čekal opravdový maraton, nemohly jsme si pomoci a nešly jsme odpočívat včas.

Ráno po snídani jsme vše doslova obalily igelitem, aby nábytek nedošel úhony a ženy celé natěšené se pustily do práce na prvním workshopu s Aidou Domisiewicz. Ujala jsme se role tlumočníka a pomocníka. Dekorovaly jsme dřevěnou desku, na které je umístěno velké dřevěné srdce. Používaly jsme materiál a výrobky firmy 13@rts, které se výhradně vyrábí v Polsku, což mě v době čínských výrobků dělá radost. Používaly jsme gesso, 3D medium gel na lepení, ozdoby a barvy ve spreji. Šlo nám to jako po másle!








Ženám se první workshop moc povedl a i z fotek je jasné, že byly na své výtvory pyšné.








Při tvoření řádně vyhládne, proto jsme velmi ocenily jako už mnohokrát, že o všechno jídlo bylo postaráno a my jsme se jen zvedly ze svých židlí, došly jsme si pár kroků pro jídlo a mohly jsme hned zase tvořit.


Druhý workshop byl krátký a vedla jej Olga Heldwein. Dekorovaly jsme obrácený rámeček a bylo to tvoření, na které my pečlivky nejsme moc zvyklé :-) Pomocí rukavice jsme nanášely lepidlo a tvoření šlo velmi rychle od ruky. Výsledek byl úžasný, podívejte se sami.






Následoval druhý krátký workshop s Aidou a střihly jsme si visačku. Trochu se už projevovala únava, musely jsme zvednou počet vypitých šálků kávy. Měly jsme ke kávičce dobrotky, protože naše ženy jsou šikovné a vždy něco dobrého upečou. Za to jim patří velký dík!
Ale vraťme se k visačce, která byla z dřevěné destičky. Použily jsme pasty, masky a kytičky a krásné visačky byly na světě.






Velmi chválím výdrž lektorek, ale hned druhým dechem chválím výdrž našich scrapžen, které statečně pracovaly a celý maraton zvládly. Byly jste neuvěřitelně pracobité a velmi disciplinované. To je takové vojenské slovo, ale každá lektorka ocení, když účastníci pracují a nevykecávají se, neruší a práce jde hezky od ruky. 
Posledním našim výrobkem byly hodiny a lektorka byla opět Olga. Balíčky s materiálem obsahovaly spoustu ozubených koleček, které jsme ve výsledku všechny použily. Tady už společnou fotku nemáme, protože tempo maratonu bylo rychlé a někdo už musel odejít dříve, proto alespoň pár ukázek vzniklých hodin těch žen, které zůstávaly do rána.




Všechny ženy si vyrobily krásné dekorace, dostaly velkou pochvalu od lektorek, protože podle fotografií sami uznáte, že jim to šlo krásně od ruky.

Workshopy s Aidou a Olgou utekly jako voda, moc se nám to všem líbilo a DĚKUJEME!!! za návštěvu v Liberci a za skvěle strávený den, který byl plný tvoření. 

Ráno po snídani jsme se rozloučily a hurá domů. Návštěva z Polska se vydala na návštěvu Liberce a ještě si ženy užily botanickou zahradu a centrum města. A pozornému čtenáři a prohlížeči neunikne, že na ty krtečky opravdu došlo :-)


Ještě jednou děkuji všem ženám, které přijely, užily si mixed media maraton a našim polským lektorkám moc děkuji za skvělé workshopy, rády jsme se něco nového naužily. 

Těším se na viděnou na mých dalších kreativních kurzech nebo na dalším scrapbookovém srazu v Liberci.

Tvoření je radost!


3 komentáře:

  1. Bylo to perfektní ! Děkuji !
    Jako známý "nepatlal" jsem jela spíš z tradice a touhy po doplnění libreckého vzduchu a sdílení :-) O to víc jsem ráda, že jsem si to opravdu užila. Když mám rukavice, strach mě opustí a vlastně se mi to patlání moc líbí :-) Lektorky byly moc fajn, polština je srozumitelnějsí něž jsem si myslela a taky rychlejší :-), ale to možná jenv podání Olgy :)
    Ještě jednou moc děkuji za příležitost a už zase stříhám metr do příště !

    OdpovědětVymazat
  2. Maratonu jsem se účastnila jen z části. Absolvovala jsem workshopy na visačku a hodiny a oba dva jsem si neuvěřitelně užívala. Je to tak báječný relax a vyčištění hlavy.... a to prostě miluju. Lektorky byli skvělé a Irenka jako vždy naprosto úžasná. Děkuji vám všem ženy a i já se, tak jako Markét, moc moc těším na příště. Díky <3

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné tvořivé chvíle jsem si užila i já.Bylo to pro mne hodně, ale hodně neznáme téma. Vypla jsem hlavu a ruce tvořily samy. Neuvěřitelné a moc krásné, úplně umělecká dílka, nám všem vznikala pod rukama. Děkuji Irče, že se o nás tak skvěle stará a stále nás motivuje a učí nové a nové a nové ... Scrabženy z Polska byly úžasné a nabité informacemi. Věřím, že se s nima určitě ještě v Liberci pod Ještědem setkáme.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...