neděle 9. září 2012

Nejsem prezident, ale svou známku mám! :-)

V Praze se tento víkend na výstavišti v Letňanech uskutečnil další ročník výstavy Sběratel, kde jsem jako správná sběratelka nemohla chybět. Domluvily jsme se s Ivou a Jíťou, dalšími sběratelkami, že si uděláme výlet do Prahy. Vstup na výstaviště byl pro ženy zdarma :-) Proč nevím, asi moc žen mezi sběrateli není.

Moje představa o takové výstavě byla někde jinde než skutečnost. Spousta vystavovatelů .... no a v tom byl asi kámen úrazu, oni to nebyli vystavovatelé, ale prodejci. U každého stánku se prodávaly mince, známky, pohlednice, obaly na sbírky a vlastně skoro nikdo tam nic nevystavoval, ale prodával. Asi to tak je každý rok a je to příležitost pro sběratele, jak si rozšířit sbírku, která je v případě mincí a známek asi docela hodnotná. Dokonce i u pohlednic nás vítali slovy "jaký okres?" :-) Pohlednice za 500 Kč nebyla nijak drahá, byly tam lepší kousky.





Náš klub sběratelů baleného cukru je parta stejně zapálených lidí, kteří si mezi sebou vyměňují cukry zcela zdarma, každý si na burze může vzít cukrů kolik chce a svou sbírku tak může stále rozšiřovat.
Když se někdo zeptá, jakou hodnotu moje sbírka má, že on má taky sbírku cukrů, chtěl by ji prodat a neví za kolik, tak já říkám, že moje sbírka nemá korunovou hodnotu. Je fajn, když někdo někam jede, vzpomene si na mě a ten cukr přiveze. Mimochodem poslední úlovky mám z Ománu a z Albánie!
Proto se mi výstava, kde se jen prodávalo a kšeftovalo moc nelíbila. Dokonce tam někdo prodával obyčejné cukry kus za 3 Kč ... no fuj!

Líbil se mi tento stáneček :-)


Ale nebýt na této výstavě, nenarazila bych na úžasnou věc!!! Vy ještě nemáte vlastní poštovní známky? Já už ano :-) Jsou to normálně použitelné známky v nominální hodnotě 10 Kč (jsou ještě  v hodnotě 12 Kč a 17 Kč), je jich na aršíku devět a ke každé známce vám pošta vytiskne to, co chcete. Cokoli. Tuto službu pošta nabízí každému, takže tohle je tip na bezkonkurenční dárek. Měla jsem možnost si vybrat ze tří druhů známek a nějak se mi nechtělo být na aršíku s Fifinkou a Myšlpulínem, tak jsem si vybrala páva. Představte si, že vám přijde poštou dopis a je tam známka s vaší fotkou. Samozřejmě musíte poslat jak tu známku, tak tu fotku najednou :-)


Po výstavě jsme si prošly Prahu, daly jsme si mnoho dobrůtek a viděli jsme nekonečně lidí, kteří si vydělávají  nějakou činností nebo nečinností a čekají na příspěvek do klobouku, ale jak to dělal tento levitující, tak to nevíme.


Praha má své kouzlo, mám ji ráda, přehlížím davy turistů a užívám si to a krásné počasí byl bonus k perfektnímu dni s kamarádkami.


Sláva nazdar výletu :-)


1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...