neděle 24. března 2013

Jarní dekorace

Dnes je u nás slunečno, ale ranních mínus 17 na velké teplo nevypadalo. Jaru se asi moc nechce, takže je potřeba si jaro udělat :-) Na srazu v Liberci jsme si vyráběli kytičky, tak pro ty, kteří si nevyzkoušeli, můžete se inspirovat.



Budete potřebovat:
bílou čtvrtku, distress inkousty různých barev, aplikátor, floristický drát, knoflíky, korálky, slaměnný věnec, dekorace, raznice kytiček v různých velikostech

 

Pomocí raznic si vysekněte několik odstupňovaných velikostí kytiček z bílé čtvrtky. Pokud máte jen jednu velikost raznice, můžete použít více vrstev z jedné velikosti.
  

Použijte aplikátor, namočte jej v Distress inkoustu a rovnoměrně krouživými pohyby naneste na výsek kytičky. Na každou barvu použijte jinou podušku, aby se barvy nesmíchaly. 




Vyberte si vhodnou barvu knoflíku a korálku. Na floristický tenký drátek navlečte knoflík, pak korálek, drátek ohněte, zapíchněte do druhé knoflíkové dírky a pomocí ketlovacích kleští zatočte. Pokud máte drátek tenký, zvládnete to rukou. 




Do středů kytiček udělejte jehlou nebo šídlem dírku a konce okvětních plátků zatočte pomocí špejle. Kytičky budou vypadat lépe – prostorově.




Takto připravené výseky kytiček můžete dle vlastní fantazie navrstvit. Navlékněte je na drátek, který  zastříhněte a hotovou kytičku zapíchněte do připraveného věnečku ze slámy.


 



Věneček můžete různě dekorovat lýkem, stužkami, výseky motýlků nebo barevnými knoflíky, to už je na vás.


Hezké jaro vám všem přeji!

Můžete se zapojit do soutěže, kde se vyhrávají hodnotné ceny v celkové hodnotě 6 000 Kč!!! První cena je více než lákavá! BIG SHOT!

Tvoření je radost!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...