sobota 11. června 2011

Berlín

V Berlíně jsem ještě nikdy nebyla, proto skvělou příležitostí pro návštěvu byla cukrová burza k 50.výročí založení Klubu sběratelů baleného cukru v Německu, kterého jsem členem. Velmi milá Renate, která klub vede, nás loni pozvala do Berlína, kam jsem se už moc těšila. Proběhla "velkáááá" příprava ze strany mého manžela (ano, má to vyznít irenicky :-) ), který vytiskl mapu, protože podle navigace, kterou stejně nemáme, to umí každý, ale podle mapy a bez atlasu to zvládne jen správný cestovatel. Nevím jak, ale opravdu jsme dojeli. Mapa zde :-)





Měli jsme připravený program, což byla vohlídková jízda lodí - viděli jsme téměř všechny zajímavé stavby a zjistitli jsme, že Berlín je jeden velký park, lidé se na nábřeží opalují, leží na lehátkách a v parku i grilují. Předpokládám, že jen na vyhrazených místech :-) Další den jsme se projeli vohlídkovým autobusem, provezl nás lesem - to bych nikdy nevěřila, že existuje město, kde je tolik stromů a část města je záměrně neudržovaný les - takový berlínský Boubín.
Samozřejmě jsme si nemohli nechat ujít návštěvu televizní věže. V devět večer jsme vystáli frontu na vstupenku a hrnuli jsme se na věž a až pak jsme zjistili, že je tam nějaká divná tabule, ze které jsme si lámanou němčinou přečetli, že před námi je 270 lidí. Ale poradili jsme si a šli jsme na řadu skoro hned :-)


Poslední den se konala burza, na kterou jsme se moc těšili, vyměnili jsme si krásné série, potkali jsme spoustu přátel z ciziny a moc jsme si to užili. Od jedné americké sběratelky jsem získala starý český cukr, který jsem ve sbírce ještě neměla.
Náladu nám nemohla zkazit ani pokuta za špatné parkování :-)




6 komentářů:

  1. Iris podle popisu to vypadá na fááákt dost dobrou akci :-) a ta manželova příprava je opravdu úžasná. už se těším na stránečky z Berlína.

    OdpovědětVymazat
  2. super mapka! - myslím, že ještě lepší navigátor co? ;))) Jinak to muselo být bombastický. Já bohužel stíhám za rok tak max. 2 burzy, z toho jedna je mezinárodní v ČR/SR a tu "družstevní" he he....a pak mi cukříky leží po palandě a nejsem schopná je roztřídit. Tak tak jsem stihla na sobotní Slavkovskou a to nevím, zda jsem kostičky roztřídila, neb ty jsou uloženy bezpečně pod palandama a já se k ni momentálně asi už nedostanu. Budu se těšit na sobotu, pak povykládáš, pa astala-Maruška

    OdpovědětVymazat
  3. Prima čtení...jen si neodpustím dotaz: opravdu jsi to myslela "irenicky" a absolvovali jste "vohlídkovou" jízdu? :)))))

    OdpovědětVymazat
  4. Jasně, to je oblíbená věta mého kolegy "zase jsi irenická" :-)
    Když ta jízda byla naše, tak prostě musela být naše :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Bezva vyprávění, početla jsem si :-) Ale ještě jsem hledala ten vzácný český cukr...ukaž...;-)
    PS. Já už se asi jakživ z té hromady nezařazených cukrů nevyhrabu...od té doby, co znám scrapbook nejsou cukry sbírka, ale jen hromada :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojda, až budeme spolu v nějakém swapu ATC, tak ti pošlu cukříky:) Možná některé budeš mít a možná ne:) Danka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...