středa 29. února 2012

Receptář na moučníky


Žádná správná kuchařka se neobejde bez kuchařky :-) Tedy každá správná žena, která ráda peče a miluje dobroty, se neobejde bez receptáře, kam si může své recepty zapisovat.
Kdybych byla skvělá pekařka jako moje babička, která si dala všeho „vod voka“, špetku sem, špetku tam, smíchala to a vždy to bylo úžasné, výborné a chutnalo to stejně dobře, tak bych nepotřebovala receptář. Ale jak už to tak chodí, chceme-li mít upečený moučník minimálně stejně dobrý jako minule, je potřeba si poznamenat recept, který zaručí ten správný poměr ingrediencí a skvělou chuť.
Abychom si mohli recepty zapisovat, potřebujeme co? Tužku, jasně a samozřejmě ten RECEPTÁŘ.




Z tvrdých kartonových desek jsem vyřízla dva stejně velké obdélníky, které jsem z vrchní strany polepila čtvrtkami z kolekce NATURAL od DCWV. Tyto čtvrtky jsou s vysokým leskem a na moučníkový receptář se skvěle hodí.
Mám doma léty prověřený receptář, který už se mnou něco upekl, takže vím, že zátěž je veliká, často v něm listuji a hledám recepty, proto jsem se rozhodla pro jednodušší zdobení, aby vydrželo moji pracovní zátěž.



Z kartonu jsem vyřezala „okýnko“, které jsem embossovala práškem Stampendous Detail Copper Opaque. Tento rámeček jsem připevnila 3D fest lepicí páskou. Kytičky jsem vyřezala opět z kartonu pomocí šablony a Big Shotu. Opět jsem embossovala a to mými oblíbenými prášky Stampendous Detail Gold a Pearlustre Garnet Opaque. Použila jsem vždy dvě vrstvy, abych docílila plastického efektu. Na uchycení kytiček jsem použila brads Bo Bunny z kolekce Forever fall a přichytila jsem jak kytičky, tak i rámeček k přední desce. Písmenka jsem vyřízla opět na Big Shotu a embossovala jsem je. Po přilepení nápisu jsem zpracovala vnitřní strany alba, použila jsem jednobarevný papír k začištění desek.


V Excelu jsem si připravila tabulku dle rozměru alba, aby bylo možné vpisovat recepty. Dávala jsem pozor na to, aby výsledná velikost stránek nebyla větší než desky. Takto jsem vytiskla cca 50 stran na recepty.


Na první místo jsem vepsala recept na nepečený dort, abyste měly představu, jak lze receptář využít.


Nakonec jsem vše svázala za pomocí Zutteru a kroužkové vazby. Velikost celého receptáře je 16,5 x 22 cm.


Inspirujte se a vytvořte si také takového nepostradatelného pomocníka!
Pečte s láskou a dílo se podaří :-)

Tvoření je radost!


1 komentář:

  1. Dík za inspiraci. Už se mi rýsuje nápad na báječný dárek pod stromeček. ;)
    Martina

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...