středa 6. června 2012

Svatební stránka

Téma třetího čísla časopisu Scrapování je svatba.  Vytvořila jsem svatební stránku a minialbum.

Kdybych znala scrapbooking, když jsem se vdávala, určitě by mě fotograf neměl rád, protože bych chtěla fotky, které jsou použitelné na stránky a to bych si toho navymýšlela J Málokterá naše fotka z té doby před dvaceti lety je použitelná. Za hlavou obraz, vedle sebe kytku, která byla součástí svatební síně, všude plno lidí… prostě nemám z čeho vybírat, proto jsem požádala kolegu, aby mi přinesl své svatební fotografie, přece jen se ženil poměrně nedávno. No … nedávno, ale obraz za hlavou a tmavé fotky měl stejně J. Abych si usnadnila práci, vystřihla jsem fotku a tím jsem se zbavila nechtěného pozadí. Je to dobrá vychytávka, alespoň jsem mohla pracovat jen s určitými barvami, které se mi na stránku hodily.




Použila jsem bílý podklad, ale přece jen jsem nechtěla úplně bílou stránku, proto jsem do Minimisteru - rozprašovače dala vodou ředitelnou barvu Disstres Ink, doplnila jsem vodou a šla jsem kouzlit. Mám zkušenost, že voda a papír se moc rádi nemají a kdykoli jsem stránku něčím vlhkým utřela nebo něco mokrého použila, nedopadlo to dobře a stránka se zvlnila. Tady platí, několikrát měř a jednou řež. Takže po několika pokusech, kdy jsem měla čtvrtku dostatečně daleko, aby se jen „orosila“ a nenamočila, jsem vytvořila jemné kapičky, které se ihned vsákly a vytvořily požadovaný efekt. Doporučuji pracovat v koupelně :-)


Na stránce jsme použila prošití na klasickém šicím stroji. Rovným stehem jsem prošila podklad pod fotografii a entlovacím stehem jsem prošila ozdobný kruh. Pokud nemáte kruhovou šablonu, koukněte do kuchyně, určitě máte v kredenci několik rozměrů talířů jako já J



Na stránku jsem použila krucánky - výseky z Big shotu, galanterní kytičky a ozdobné hřebíčky. Podklad pod fotku jsem projela v Big shotu embossovací motýlkovou šablonou a na ozdobné pruhy jsem použila bordurovou raznici.


Stránka už byla hotová, jen to chtělo tu pomyslnou třešinku na dortu. Nějaký nápis … perfektně se mi tady hodilo razítko od KETY - Něco nového začíná. Je akorát tak velké, aby nerušilo, a přesto říká vše potřebné a důležité. 


A ještě minialbum.




Až se budete vdávat, nezapomeňte panu fotografovi důkladně vysvětlit, že budete fotky scrapovat :-)

Tvoření je radost!



2 komentáře:

  1. Bráchovo svatební album bylo to první, co jsem dělala. Dodneška jsem s ním celkem spokojená, ale na tebe to nemá. Elegantní, jednoduché, všeříkající. Sakra, že bych se vdala, abych měla co scrapovat?

    OdpovědětVymazat
  2. mami, už to sundej z tý poličky! :-DD

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...