úterý 31. července 2012

Ponikelská pouť

Na Ponikelské pouti, která se koná vždy na konci července, jsem nikdy nebyla. Letos přišla nabídka účasti na jarmarku, který byl součástí pouti. Dohodly jsme se s Olinkou Helge, že nám na prodej stačí jeden stánek dohromady, že si to užijeme, popovídáme si a bude to fajn den. Fajn to tedy bylo, i když Oli vyznává styl prodeje, který měl hostinský od Cimrmana, který měl Hospodu na mýtince v hlubokém lese, protože jinde mu tam lezli lidi :-) Olince je vlastně líto svoje krásné a perfektně zpracované výrobky prodat, proto se je víceméně prodat nesnaží :-)

Užili jsme si to jinak! Přišel za námi pan Krakonoš, přinesl nám podepsanou fotografii a dřevěný knoflík a byl ochotný se s námi vyfotit. Na fotce trochu vypadám, že už bych potřebovala navštívit místnost, kam i císařpán chodil sám, ale kupodivu to tak nebylo :-)




V Poniklé mají Spolek šikovných žen, které vyznávají tradice a nádherně dobově se oblékají. Ochotně se s námi vyfotily.


V Poniklé je také místo, kde si můžete vyrobit tradiční vánoční ozdoby v prodejně Rautis. Mám i novou turistickou vizitku! A už jsem vám říkala, že jsem si po třech letech založila druhý deník? No tak to zase příště? :-)

V Poniklé mají také Muzeum krkonošských řemesel, kde je historie cítit ve vzduchu! Co se mi nejvíce líbilo, tak to byla dobová babiččina kuchyně, kde šikovné ženy pekly vynikající koláče. Dala jsem si pořádný kus koláče s mákem, švestkami a drobenkou a samozřejmě jsem se rozdělila i s trhovkyněmi Oli a Mirage :-) Holky, to byla dobrota, co?

Určitě se do Poniklé a do Krkonoš zajeďte podívat, je tam krásně!!!





1 komentář:

  1. Oklikou, ale trefila jsem :o) Zdravím do Lbc Irenku.
    Ty dámy jsou teda překrásné Dámy a vy dvě též. Už se do té Poniklé také musím vypravit.
    Ahoj Šárka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...