středa 29. srpna 2012

Použijte razítko jinak

Pokud bych si měla vybrat, jestli mám použít originální scrapbookovou pomůcku nebo zvolit „náhražku“ – nějaké náhradní řešení při výrobě dané věci, tak bych se přiklonila k originálu, protože co si budeme povídat, je to pohodlnější :-) Přesto jsou ale techniky, které stojí za to vyzkoušet, i když by se určitě našlo řešení, jak získat podobný výsledek za minimum námahy. Stačilo by vzít si čtvrtku, dát ji do embossovací kapsy a projet Big Shotem, práce na 2 minuty, když počítám, že musím vyndat mašinku ze skříně.



Tentokrát jsem ale na pohodlnost zapomněla, vzala jsem si kuchyňské utěrky (minimálně dvouvrstvé), které lze lehce nahradit toaletním papírem, protože i ten se dá koupit v mnoha vzorech a barvách a ještě i voní J. Nevadí ani jakýkoli perforovaný vzor, který na papíru bývá.
Vyberte si razítko s hlubokým reliéfem. Razítko KETA G0317 je naprosto vhodné!


Na razítko položte několik vrstev papírové utěrky, šest je ideální číslo, ale vyzkoušejte i jiný počet. Minimister si naplňte vodou a všechny vrstvy najednou postříkejte tak, až je papír mokrý, ale neteče z něj voda.
Použijte mikrotenový sáček, razítko přikryjte a prsty vytlačujte přebytečnou vodu. Papír se vtlačí do reliéfu razítka. Použijte i hřbet dlaně, pokud je papír ještě moc mokrý. Pracujte zlehka, vrstvy tohoto druhu papíru jsou z pochopitelných důvodů velmi jemné J

Aby byl vzniklý papír pevnější, byla by možnost přidat do vody například lepidlo na tapety nebo trochu klihu.



Papírovou utěrku sundejte a dejte volně prosušit, nejlépe na nějaký rošt. Nedoporučuji sušit fénem nebo horkovzdušnou pistolí, vrstvy by se mohly oddělit. Nechejte úplně uschnout.



Takto vzniklý polotovar můžete barvit, stříhat nebo použít jako doplněk vašich projektů.

Inspirujte se! Tvoření je radost!

3 komentáře:

  1. Zajímavý nápad. A hlavně, moc krásný výsledek. Myslím přáníčko.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný nápad. Další důvod, proč si pořídit tyto razítka :)

    OdpovědětVymazat
  3. kdo hledá, ten najde :-) musím vyzkoušet...já používám podobně formičky(s reliéfem) na pečení

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...