pondělí 3. prosince 2012

Kreativita a hobby

V Praze se 30.11.2012 - 2.12.2012 uskutečnila výstava Kreativita a hobby, která byla hlavním partnerem Dárkiády. Je to projekt, který jsme vymysleli po Korálkiádě, kde jsme se věnovali mentálně a zdravotně postiženým a sbírali a navlékali jsme pro ně korálky, aby z nich mohli tvořit. Dárkiádu jsme věnovali seniorům, kteří žijí v domovech důchodců a už třeba nemají tolik známých nebo dokonce ani nemají rodinu, takže na Vánoce bychom jim rádi společně s vámi udělali radost a vlastnoručně vyrobili dáreček s přáníčkem.

Oslovila jsem Dům seniorů ve Vratislavicích a oni nás pozvali na tvořivé dílny, které sami pro své klienty provozují. Moje představa byla, že být v domově je smutné, že tam ti lidé třeba ani nejsou rádi, ale opak byl pravdou. Všichni, kdo se dílen účastnili, měli skvělou náladu, byli samý vtípek, paní pečovatelky, které zároveň vedou dílny, byly plné humoru, dobré nálady, byly milé a kamarádské a určitě to nebylo kvůli nám, ale ony se prostě takto skvěle chovají ke všem seniorům. Vládla tam skvělá atmosféra, pořád jsme se něčemu smáli a taky jsme obdivovali co dokáží vyrobit, kolik různých akcí za rok pořádají a zjistila jsem, že to je skvělé místo, kde ve stáří být. Taky jsem už dopředu ptala, kam bych si mohla uložit svou sbírku cukrů, jestli tam na to mají místo. Snad na půdě by se něco našlo :-)



Dárkiáda mě opět překvapila  - i když tajně jsem tomu věřila :-), že se zapojí spousta lidí, kteří něco tvoří pro radost a tu radost chtějí předat dál. Právě na Kreativitě v Praze se takových pozitivních lidí sešlo mnoho a předali nám úžasné dárečky, kde každý z nich byl originál a byl vyroben s láskou. Děti i dospělí psali přáníčka babičkám i dědečkům. Scrapparta žen, na které je vždy spolehnutí, přinesla krásné dárečky, které s dovolením předám osobně včetně vánočních přáníček, která jsou úžasná, právě v Domově seniorů ve Vratislavicích, kam jdeme společně s dětmi ze základní školy U soudu v Liberci. Děti už mají připraveny dárečky, tvořily je v družině a určitě vám je vyfotím. V domově je 104 klientů, a protože už jsou někteří upoutáni na lůžko, dohodli jsme se, že každého osobně navštívíme a dárečky předáme. 
Už se na to moc těším!!!   

Na Kreativitě jsem byla tři dny a každý den jsem potkala spoustu známých tváří a také těch zatím neznámých, které jsem znala jen z internetu a jsem moc ráda, že se už poznáme nejen podle písmenek :-)
Mám mnoho společných fotek, tak jen pro ukázku, aby bylo jasné, jaká to byla pohoda a radost se s vámi setkat!




A ještě jsem díky potvoru.cz získala bonus, možnost nabídnout své zboží na hand made tržišti. Takže jedna fotka alá trhovkyně :-)


Doufám, že se brzy najde příležitost na další setkání, protože s vámi ženy nás pojí nejen ten náš společný papírový koníček, ale i skvělé přátelství! Těším se brzy na viděnou! Komunitě zdar :-)

Tvoření je radost!

2 komentáře:

  1. Ahoj Ireno, jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost se s tebou setkat a zároveň seznámit.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdar a nazdar! :-) Irisko, bylas to nejlepší co na veletrhu bylo k vidění a slyšení :-D S Tebou je vždycky a všude fajn, žádná chvíle s Tebou není planá a nudná. Jen jsem pořád nevykoukala, jestli jsi na motůrek a nebo klonovaná...;-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...