neděle 17. února 2013

Alkoholové inkousty

Vyzkoušejte alkoholové inkousty trochu jinak.




Pomůcky 
- acetátová fólie
- alkoholové inkousty v ladících barvách
- razítko
- permanentní barva
- aplikátor na tupování


Připravte si minimálně dva odstíny alkoholových inkoustů, acetátovou fólii a aplikátor s tenkou poduškou, který je vhodný na použití s alkoholovými inkousty. Na podušku kápněte zvolené odstíny inkoustů, světlejších barev můžete použít větší množství, tmavých barev použijte méně.
Nabarvěte si postupně celou plochu, dokud nebudete spokojeni s výsledkem. 



Alkoholové inkousty na nesavém povrchu rychle schnou, práce s nimi je proto velmi rychlá. Pokud chcete barvy na fólii doplnit, na polštářku zasychají pomaleji, otupujte fólii znovu. Barvená plocha získá zajímavý vzhled. 



Vyberte si permanentní voděodolnou barvu jakéhokoli odstínu a razítko, které nemá mnoho jemných detailů, vhodnější jsou plnější linky. Zvolila jsem moje oblíbené razítko od KETY.



Otiskněte razítko na acetátovou fólii.


Ihned po otisku setřete barvu hadříkem nebo papírovou utěrkou. Permanentní barva funguje jako zmizík. V místě otisku se společně s barvou setře i alkoholový inkoust.


S takto připravenou fólií můžete pracovat dle vaší fantazie. Na Big Shotu jsem vyřezala tvar, který se mi líbil, a vyrobila jsem si přáníčko. Fólii jsem přilepila dvěma lepicími body, které jsem umístila na dvě protilehlé strany a po přilepení jsem tato místa „zamaskovala“ samolepicími kamínky. Doplnila jsem kytičky, hřebíček a výseky. 


Určitě tuto zajímavou techniku vyzkoušejte!

Tvoření je radost!

8 komentářů:

  1. To vypadá nádherně a barevnou kombinaci si zvolila krásnou..... a to razítko si budu muset pořídit :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná barevná kombinace. Vypadá to zajímavě, takže další, co "velmi nutně" potřebuji. A razítko se mi také líbí....

    OdpovědětVymazat
  3. Irenka .))) predchadzajuci komentar mal byt odomna...ale na NTB bol prihlaseny moj manzel...tak som to napisala pod jeho kontom .))) nic sa ale nemeni na tom ze je to krasna technika a pohladnicka je peknucka .))

    OdpovědětVymazat
  4. :-) děkuji, jsem si říkala, že ve scrapbooku se moc chlapů nepohybuje, takže komentář od muže mě překvapil :-) Pozdravuji!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné přáníčko a zajímavá technika. Moc se mi líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké Irenko, máš zlaté ručičky, a dobré nápady.....

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...