neděle 21. července 2013

Letní srapbookový kurz v Liberci - červenec 2013

Tradice je tradice, odhodila jsem všechno, co jsem měla v ruce a jdu hned psát blog :-)

Letní Libereci 14.7.2013 - 21.7.2013 je za námi a nám to všem bylo moc líto, i jsme si poplakaly, protože celý týden byl přesně takový, jaký jsem si představovala - pohodové tvoření, dovolená, povídání se stejně zapálenými scrapženami a spousta nových zážitků.



Mám stovky fotek, vyberu jich pár, abyste se mohli podívat, jak jsme si Liberec užily nebo pro nás, které jsme se zúčastnily, abychom si mohly zavzpomínat.


Návštěva liberecké ZOO byla samozřejmostí, protože děti do ZOO chtěly i kdyby čert na koze :-) Tramvaj jezdí přímá, takže byla to i atrakce pro děti a vlastně i pro maminky nebo babičky. Bílý tygr je tváří naší ZOO.


Výlet na Ještěd nebo do ZOO nebyl jediný, velký úspěch měla návštěva NONSTOP korálkárny v Jablonci nad Nisou. To bylo neuvěřitelné království a všechny jsme si něco koupily, někdo utratil i více než by chtěl :-)

Amálka Screblová měla sebou úžasnou knihu Krysáci, kterou napsal Jiří Žáček, byl podle ní zfilmovaný i večerníček a autorem ilustrací není nikdo jiný než Ivan Mraček z Liberce, který neváhal a přišel knihu podepsat, čímž nám udělal velkou radost. Moc děkuji Ivane, že ses nebál ženské komunity, bylo to krásné setkání.


Tajně jsme doufaly, že nás Didi zklame a nic ze srapbookového materiálu nepřiveze, ale bohužel :-) To byl takový výběr, že jsme ani nevěděly co více chceme - vlastně nutně potřebujeme!


Někdo kupoval scrappotřeby a někdo něco na sebe :-)


 Pro dětičky jsem připravila hlídací babičku Ivu, Verču a také Janinku, která má s dětmi zkušenosti z družiny. Malá Ája Screblová je šikovná po mamince a na to jaká je čilá má při tvoření velkou trpělivost.

 Všechny děti byly šikovné, tvořily úžasně a chválím, že byly moc hodné. Šimonek jako velký dřevorubec :-)


Ami a její výtvor malovaný moukou - technika jako u voskové batiky, jen přizpůsobená dětem.


Tvoření děti bavilo stejně jako nás.


Děti si vyzkoušely i decoupage.



Měly jsme ty děti i na pomazlení.


Barvení moukových obrázků textilními barvami.


 Tohle byla opravdu veselá příhoda :-)) Didi volá na Emu: Neloupej tu kůru! Říkám: Jen ji nech, co by tomu pařezu mohla udělat. A pak jsme se šly podívat .... dokonale sloupané všechny pařezy :-))


Tvoření provázelo celý náš týden. Kdo chtěl, mohl tvořit od rána do večera. Začaly jsme vzorníkem, kam si každý zapisoval nápady, lepil vzorky vyrobené v průběhu týdne a psal poznámky.


Navštívila nás Dáša Kakou, která je zkušená a moc šikovná fimožena a pomohla nám zhmotnit mou představu o fimu, které vypadá jako kovový komponent. Dopadlo to výborně!!! Dáši, děkujeme za skvělý kurz. Představení textur bylo dokonalé! :-)


Pekly jsme více jak o Vánocích a postupně jsme si osvojily několik technik. Vyrobily jsme si lžičky a z těch jsme měly radost!!!  Můj pes sice vypadal jako tapír, ale komu to vadí :-)




Taková kouzla s polymerovými hmotami umíme!!!



S Darí Fejtkovou jsme vyráběly šperky ze sutašek, šily jsme jedna radost! 




Jeden z korálkových workshopů s Darí bylo i šití náušnic.


Miluška umí divy s papírem, seznámily jsme se s barvením papíru čajem, ale vyzkoušely jsme i červenou řepu, která krásně probarví papír a krajky do starorůžova.



Miluška měla připravený i další workshop a to byla enkaustika. Voskovky tekly proudem :-)




 Některé z nás se zúčastnily na celý týden a někdo přijel jen na pár dnů, aby si užil tvoření nebo jen nasál tvořivou atmosféru. Průběžně jsme informovaly naše příznivce na facebooku a Danas před svým příjezdem poslala zprávu, že veze moravské koláče. Screbla neváhala a řekla si o řízek. A Dana je pro každou srandu a opravdu ten řízek Screble přivezla :-)) Koláče zmizely jak pára nad hrncem. Byly dvouctihodné a výýýýborné.


 Protože to byl veskrze dámský víkend (byl s námi Šimonek a přijel Vítek s Allyx a Eliškou), žádný chlap na obzoru, užily jsme si trochu jinej gang :-)) Motorkářská parta Bonďa a spol.



Vidíte ten zájem? :-))

 Ilonka si připravila decoclay hmotu a ženy si vyrobily krásné kytičky. Nejdříve jednoduché a potom růžičku, která už je trochu složitější. Díky Ilonce se to všechny naučily.





A co nemohlo chybět? No přece sushi párty :-) Byla to mňamka ženy, ne? :-)



Miluška taky nezkazí žádnou srandu :-) Rychle přiskočila a rodilá Japonka byla na světě :-)


My jsme samé ženy šikovné, takže jsme dokázaly pod vedením Kačky i drátovat. Vyrobily jsme si strom, drátovaly jsme kamínky a vznikly krásné věci.


Velkou atrakcí byl příjezd naší milované Irenky Aptáka, která je hvězda ve svém oboru a maluje neskutečná trička. Díky ní máme úúúúúúžasné nové kousky do našeho šatníku. Dokonce i Didi se tak zabrala do tvoření, že jsme ji musely odtrhnout silou :-)


 Malovaly jsme všude, takže oběd proběhl na stojáka nebo s talířem v ruce :-)






Proběhl půldenní kurz na použití barev Distress Ink, takže naše ženy si umí poradit s každou technikou :-) Všechno mají ve vzorníku a nic je nepřekvapí. Naučily se dělat 3D kytičky a některé z nich jsme použily i na kroniku.



Hlavní náplní celého týdne byla rodinná kronika. Naučily jsme se potahovat kartonové desky papírem, papír jsme i šily - to jde výborně, lepily jsme a měřily jsme a děrovaly jsme a ženy se ani moc nezlobily, že na to jdu moc strojařsky :-)) Všechny to měly dokonalé!

Vše, co jsme si postupně vyrobily, jsme použily na ozdobení kroniky. Někdo stihl dodělat už na srazu a ostatní si dodělají doma. Malé ukázky - krása střídá nádheru.

Moc mě těší, že spojení polymerů a papíru jde uskutečnit a už teď plánuji další kurzy :-)





Celý týden utekl jako voda, bylo to moc příjemné setkat se se známými tvářemi, potkat nové stejně zapálené scrapženy a pokud smích prodlužuje život, tak jsme nesmrtelné :-)) 

Na poslední večer jsme si naplánovaly grilování. Bylo krásné počasí a manželé Serafínovi, kteří se o nás celý týden starali jako o vlastní nám připravili hostinu. Výborné masíčko, ryby (díky Šárko!), grilovaná zelenina, prostě paráda!!!



Měly jsme i šampáňo, otvírání mi jde jedna radost :-))
 

Grilování proběhlo venku a Bonďa trávila čas v rákosí :-))


Tolik záchvatů smíchu jsme už dlouho nezažily. Jak nás dokáže rozesmát páková baterie :-))

Tahle fotka je skvělá :-) Moc děkuji všem scrapženám za dárečky a kytky, které jsem dostala. Musela jsem slzu zamáčknout.


Bonďa je neuvěřitelná. Tady jako modelka :-)


 Byl to náročný týden, rozhodně jsme nechodily spát po večerníčku :-) Užily jsme si to parádně, všem moc děkuji za skvělou atmosféru a těším se třeba zase za rok nebo už v říjnu. 
Děkuji Aladine za poskytnutí dílen pro děti, děkuji všem hlídacím ženám, děkuji také Didi, která sponzorovala scrapmateriál a děkuji všem lektorkám!!!

4.10. - 6.10.2013 pořádáme další scrapvíkend v Liberci a tentokrát máme téma Project life.

Mám vás ráda!



20 komentářů:

  1. Super, jsem tu první !!!! :-))

    Tak já musela slzu zamáčknout teď !! Bylo to úžasné, inspirující, přátelské, neuvěřitelně rodinné .... prostě skvělé po všech stránkách !!
    Moc děkuji Irence, že se nbála zhmotnit můj lehce ndhozený tip na léto a že to tak dobře dopadlo a tak moc jsme si to užily !!

    Děkuji osudu, náhodě a papíru, že mě zavedl až k vám a že tuhle báječnou komunitu máme !!!!!!

    Mám vás moc ráda ŽENY !!!

    A to jsem na chlapy :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, některé nápady vypadají bláznivě, ale když se najde dost bláznů, kteří se toho nebojí, tak se to povede :-) Jestli bych měla někoho označit jako optimista roku, tak to budeš Ty. Jak Ty to ženo děláš? :-)

      Vymazat
  2. Potvrzuji, že to bylo supéééééééééér :-D A snad jsme byly dostatečně hodné, aby něco podobného Irča uskutečnila i příští rok:-D budu se móóóóc těšit :-D
    Danas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznám hodnější skupinu :-)

      Vymazat
    2. Ahoj holky tak já si to užila neskutečně.Technik na vyzkoušení bylo opravdu hodně a ačkoliv jsem si myslela že některé nezvládnu že to není má parketa jako modelování kytiček nebo šití šperku z korálku jsem nakonec moc moc ráda že jsem to nevzdala .Užít si vánoce v létě se taky jen tak někomu nepodaří a já je v Liberci měla díky Irče , Didi a Irče-aptak.Smíchu v Liberci bylo také opravdu hodně a já mám dobité baterky na 100%.Pokud to Irča s Didi budou opakovat tak já se hlásím už ted....bylo my s Váma moc dobře......

      Vymazat
    3. Tohle je myslím myšlenka Milušky a já souhlasím :-))
      My kdybychom nebyly na chlapy, tak jsme na Božíka :-))

      Vymazat
  3. Holky, to bylo tak úžasné, že se z toho ještě teď vzpamatovávám. Jste prostě úžasná skupina stejně "prdlých" žen, ke kterým se hrdě hlásím. Byl to nepřekonatelný týden plný tvoření, smíchu, bezva setkání a pokecání. Jsem šťastná, že jsem jela a mohla vás všechny poznat osobně. Pa pa :)

    OdpovědětVymazat
  4. Irčo, bylo to prostě mega parádní! Taaaaak se mi tam s vámi všemi líbilo a bránice mě bolí fakt ještě teď! Bohužel zase zpět do reality, ale mám určitě na co vzpomínat! Moc díky za skvělou organizaci a super víkend!
    Pupi

    OdpovědětVymazat
  5. Irenko, až se mi oči orosily a zase bulím a hloupě se usmívám. Je pravda, že tentokrát se mne manžel neptal, na koho se to tak do noťasu směju, protože seděl se mnou a prohlížel. Jsem tak odpočatá, nabitá, nadšená a ačkoli jsem toho namluvila na dva roky dopředu, celé odpoledne chrlím na manžela zážitky a rozplývám se.
    Děkuji, jak Jste mne přijaly a teď už se mne nezbavíte!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Ty se nezbavíš nás :-)) Před chvílí mi Verunka vyprávěla, jak je Šimonek roztomilý a jaký má milý kukuč :-)

      Vymazat
    2. Tak to moc děkujeme. Jen co byl Šíma dva dny doma, už má jizvu u oka. Verunku moc pozdravujeme. Začala jsem libereckou stránku, vlastně dvě. Jednu do kroniky a jednu syslím pro sebe. Snad se podaří záměr. Zatím se chechtám, snad se budete chehtat i Vy!! Až bude hotovo, pošlu poštou. Krásný den HOLKY!!!

      Vymazat
  6. Irčo, byl to naprosto báááááječně strávený čas. Fotky mi taky vyvolali nejeden úsměv a vzpomínku. Byla jsem tam s vámi moc ráda a už se moc těším na příště :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj skupino úžasná, bylo mi ctí!!! A příště snad na déle... hubana.

    OdpovědětVymazat
  8. Irčo děkuji, že jsem s Vámi mohla strávit alespoň víkend. I když těch pár dnů uteklo jako voda, bylo to skvělé dobytí baterek. Pohodová dovolenková, ale zároveň tvořící atmosféra. Ani ve snu mě nenapadlo, že bych toho mohla tolik stihnout vyrobit. A jak bylo veselo! Bránice jsme teda protřásly pořádně:-) Moc ráda jsem viděla známe tváře a poznala i ty nové. Doufám, že se sejdeme zase brzy zas! Tomda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se brzy těším na viděnou! Už teď mi chybíte!

      Vymazat
  9. Jdu se přidat k poděkování....DĚKUJI!!!
    Měla jsem tu čest aspoň na pár hodin, být s váma a stálo to za to!
    Perfektní,milá a vstřícná komunita žen, se spoustou nápadů a humoru.
    Být s vámi-člověka nic nebolí, je hned mladší a šťastnější!
    Jste taková živá voda! Už se těším na říjen!
    Ještě jednou díky!

    OdpovědětVymazat
  10. I na pár hodin mi mezi Vámi bylo moc fajn. Díky!
    Martina

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj holky musím vám napsat že trika jak HEEEpy-hihi tak stará cobra měly veeeeelikánský uspěch .Olinka si trko s cobrou hned oblékla a suprově jí sedne mám foto tak doufám že my to pujde vložit na flér-a Jarda s Olčou konstatovali že příště za mnou zase zajedou a stane se z toho milá tradice!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Bezva reportáž z prima akce! Na ty já moc ráda koukám:-))))
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...