sobota 4. ledna 2014

Project life 7

Výroba deníčku - jak říkám svému Projectu Life mě hodně baví, je to jednodušší než tvořit třicítkové stránky - i když i ty samozřejmě mají své velké kouzlo. Deníček je takový nepřesný název, protože album je velké a těžké a přesto jsem si žádné album neprohlížela tak často :-)

Hotové dvoustrany




Liberecký zámek je v centru, chodíme kolem něj, ale nikdy jsme tam nebyli. Má celkem pohnutou historii včetně té moderní a svého času tam byla obrovská expozice skla. Byli jsem zvědaví jak to tam vypadá, proto nás potěšilo, že v den státního svátku bude den otevřených dveří a je možné zámek navštívit. Nestává se to asi nikdy, že by tam bylo otevřeno, proto se půl Liberce rozhodlo přijít. Čekali jsme dlouhatánskou frontu  a byli jsme se podívat na vyhlídce - na střeše zámku, kde je krásný výhled na centrum. V samotném zámku už bohužel k vidění moc není, vše bylo odvezeno.


S Aladine jsme vytvořili adventní kalendář nanečisto. Od 1.11. do 24.11. jsme tvořili každý den návod na to pravé adventní tvoření, na které už v prosinci nikdo nebude mít čas :-) 24 návodů. 
9.11. jsme s Aladine také absolvovali Montessori výstavu v Praze Libuši, kde největším překvapením byla Markét Screbla s nejúžasnějším sladkým dárkem :-)


Další dvoustrana je narozeninová, dostala jsem krásnou růži, takže tu jsem samozřejmě musela vyfotit.


V den svých narozenin jsem si dala dáreček a navštívila jsem Olinku pod Řípem. Učila mě malovat velikonoční vejce, protože ona je prostě malovat umí naprosto úžasně. Je dokonalá! Dokonce maluje i její syn, takže jsem si prohlédla sbírku neskutečně krásných zdobených kraslic. Olinka je přesně ten typ ženy, kterou když znáte 5 minut, jako byste ji znali celý život :-) Na koláži s Olinkou je fotka zelenočerveného vajíčka lepeného ze slámy od další mistryně paní Anny Rusové. Ukázka tvorby Olinky.




A ještě fotka dortíku od Markétky v celé jeho nádheře.


Podzim je plný kreativného tvoření a dalším setkáním s kreativci byla výstava v Dubči. Tentokrát se těch akcí sešlo více, proto jsem se mohla zúčastnit jen jeden den a to v pátek. Potkala jsem spoustu známých a bylo to opět moc fajn. Ziminka měla boží ovečkovou kabelku :-)
V pátek byl také koncert Rammstein v libereckém domě kultury a tam Pavlik jako každý rok nemohl chybět. Moc se mi líbila podkladová kartička pod vstupenku :-)
Když jsem u toho podkladu - vybírám kartičky z různých sad, aby hezky ladily. Pokud nemám kartičku, využiju klasické scrap papíry 6x6 a oříznu je. Mám jich asi na dva životy, takže je potřeba je spotřebovat.


Hned další den v sobotu ráno jsme jeli na Moravu, na oslavu padesátin.


Slavil manžel mé sestřenice, sešla se nejbližší rodina  pořádně jsme to oslavili :-) Jedli, pili, hodovali a kdyby nezavřeli hospodu, tak tam tancujeme dodnes :-) Měli jsme vynikající moravské dvouctihodné koláčky a přesně se hodilo rčení, že se to rozplynulo na jazyku. Mňááááám!
Když jsme v neděli jeli domů, museli jsme jet přes Štramberk, kde byla oslava a vyfotila jsem si Štramberskou Trúbu. Je krásná!!


Baví mě používat různé kapsy, tahle se mi hodila hodně, protože kelímek na půllitrového latte s perníkem by se jen tak někde nevešel :-) Obal se dal krásně oddělit od základu kelímku. Bylo to vánočně stylové a moc dobré. Fotky jsou z mobilu. Nejsou nic moc, ale lepší takové než žádné.
Hned v pondělí byl kurz v Praze a v sobotu v Liberci, oba kurzy byly na stejné téma, takže jsem se více než na půl stránky nerozvášnila :-)





Pokračování bude příště...
Mám hotový celý rok 2013 a také jsem si udělala titulní stránku k PL na rok 2014. Chtěla jsem něco jednoduchého, barevného, tak je to prostě jednoduché :-) Společnou fotku rodiny nevlastníme a nikoho k ní nemůžu donutit, takže jsem musela udělat koláž. Vybrala jsem jednu fotku barevnou, protože jsem ten aktivista, který tvoří deník a zbytek rodiny je pasivní a jejich černobílé fotky jsou hezčí než ta moje :-)


Přeji všem, kdo si dali předsevzetí do nového roku, že budou pravidelně plnit album - ať už deník, PL nebo klasické scrapbookové album, ať se vám daří.

Tvoření je radost!

4 komentáře:

  1. Irčo...paráda! Moc se mi líbí stránečky! Začíná to ve mě hlodat, jestli nepřejdu na ty větší...je tam možnost víc zdobit. Mám to teď ke konci jen samou fotku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Je to velký prostor a můžeš i více zdobit. Když to není samá fotka, tak to je takové vzdušnější :-)

      Vymazat
  2. Kamča má pravdu. Vypadají skvěle.Netroufala jsem si do větších kapes, ale fakt to vypadá dobře a je víc prostoru. Ta kelímková je dokonalá - co tebe nenapadne? :o)
    Irčo a úvodní stránka do PL 2014 je naprosto luxusní. Nemůžu se vynadívat.Ty malé rámečky - krása. Bezostyšně Ti ji obšlehnu!!!!! Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Irenko máš to krásný, veselý a barevný jako jsi ty sama !!!
    A mně je velkou ctí, být součástí tvého PL :-))))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...