sobota 19. července 2014

Letní Liberec 2014

I kdyby čert na koze, blog musí být hned, ale tentokrát to trochu trvalo, protože díky Projectu Life fotíme všechny jako divé a není možné z těch tisícovek fotek vybrat jen pár :-)

V pořadí osmé liberecké setkání se i v létě stává tradicí a stejně jako loni jsme si tento týden hodně užily!!!

Vezmeme to hezky popořádku :-) Příjezd všech účastníků byl postupný, různě jsme se sjížděly a rozjížděly, podle toho jak kdo měl dovolenou a čas. Zachytila jsem příjezd Markéty, protože už na facebooku avizovala plné auto a to jsem si musela vyfotit :-)
 



Prvním workshopem byla 3D skládaná kabelka a přáníčko, které nás naučila Šárka a všechny ženy to přesně a krásně podle pravítka vykouzlily. Je to žena šikovná!





Vyráběly jsme minialbum, ale tady fotograf - jako já - zaspal a nemáme žádné foto, někdy to byl prostě fofr :-) Vonver si svoje album vyfotila, takže máme aspoň jednu fotku :-)


Ještě vtipnější je fotoreportáž z výroby skládaného kapsového minialba, které se ženám moc povedlo, protože jsou šikovné, ale ... pardon .... fotka ani jedna :-))

Tvořily jsme i rámečky, z polymerové hmoty jsme pomocí formiček vyráběly ozdoby a ty jsme pak použily na ozdobu rámečku, který jsme natřely na bílo. Děkujeme Míše za zapůjčení pomůcek!


Skvělý worshop jsme zažily s Evičkou, která je mistrovou na učilišti pro knihaře a ve velmi příjemné atmosféře nás naučila šitou knižní vazbu. Bylo to skvělé, pro nás něco úplně nového. Moc se nám to líbilo a nakonec jsme si knihy obalily vlnitou lepenkou.


Tohle není dobrota k jídlu, to je škrob :-) Pracovaly jsme tradičními technikami knihvazby.



Přáníčkový workshop s Didi - tady jsme použily Big Shot, kapsy, embossovací prášek a už to jelo :-)


Fotokurz byl velmi úspěšný, děkujeme Zuzce Adamcové za detailní vysvětlení a praktické ukázky ze světa fotografie. Podávaly jsme sportovní výkony :-)



Došlo i na malování tašek s pomůckami Aladine, děkujeme Marti!!!


No a taky jsme háčkovaly kytičky. Markét si udělala krásný věnec ala orchideje z Tahiti :-) Není nad zapálené účastníky.




Aby ženy mohly tvořit, měly k dispozici dopolední hlídání a také tvoření s dětmi. Bylo jasně vidět, že maminky děti ke tvoření vedou a vznikala úžasná díla.





Pohádkový les.


Pravidelné domácí večerní kino pro děti.


 Nejen vzděláváním živ jest scrapžena :-) Musíme také něčím naplnit ty naše deníky - Project life - proto jsme podnikly spoustu výletů.

V Zittau v Německu je skvělá lesní ZOO a tam se děti opravdu vyřádily. Je to kousek od Liberce a mají tam zajímavé živočišné druhy. No kdo z vás viděl na vlastní voko pásovce?



Byl konečně pokořen Ještěd a to téměř všemi účastníky zájezdu :-)




Chvílemi to vypadalo jako u IT specialistů :-) S dnešní moderní technikou tvoříme na úrovni!


V ZOO Liberec je krásně vždy, to je jasné, ale v období hnízdění orlosupů, kdy se nečistí klece, aby se ptáci nerušili, je tam ještě krásněji :-)






Jedli jste už někdy kuličkovou zmrzlinu? Já poprvé a je výýýýborná, určitě vyzkoušejte dostanete ji v apartní kšiltovce :-)


Starší děti si udělaly výlet do IQ landie (to je výlet na celý den a nadšení veliké) a do Německa na Oybin - jede se tam parním vláčkem a zřícenina hradu má jedinečnou atmosféru a pak už jen kousek do Jonsdorfu, kde je motýlí dům. Foto nemáme ale podle nadšených ohlasů to bylo úžasné!

Velkou atrakcí byla karibská mojito párty, na kterou nám děti pomohly vyrobit květinové věnce :-) Verča Vonver nás naučila tance, při kterých jsme se kroutily lépe než domorodé tanečnice! Ta žena má rytmus v krvi!!!



 

Došlo i na nákupy a to bylo ve velkém stylu, bez bot KEEN nikdo neodešel :-) Tak nekupte to, když je výprodej :-)


Velké holky si vyrazily na kávičku do příjemné kavárny a užily si to. Také navštívily korálkárnu v Jablonci, to je jasné :-)




Měly jsme i výborné jídlo, skvělé saláty od Ely - paní správcové Serafínové, která se svým manželem dělá nejlepší zázemí scrapženám a jejich dětem. My už sem vlastně jezdíme jako na chalupu, za našimi kamarády. Za to jsme moc rády, protože lepší místo bychom těžko hledaly. Děkujeme vám oběma za skvělý a úžasný týden, který byl díky vám pohodový. Nevařily jsme, neuklízely a přesto bylo vše hotovo :-)


Atmosféra při tvoření byla výborná, to byste se tou dobrou náladou a chutí do tvoření nakazili, i kdybyste nechtěli :-)


Měly jsme i spoustu návštěv, ale některé jsem ani nestihla vyfotit :-) Přece jen ale nějaké "úlovky" mám. Rády jsme vás všechny viděly!!





Moc děkuji Prettypapers za materiálové zázemí, bez kterého si už nedovedeme představit naše srazy. Bylo to opět úžasné a nikdo jsme neodešly s prázdnou. Tomu se nedá odolat! Sakra :-)



Užily jsme si to hodně, moc a nejvíce, týden utekl jako voda a my už se těšíme na podzimní sraz, který se bude konat 17.10. - 19.10.2014.
Markét opět zabalila všechny kufry a už jsme si jen mohli zamávat, abychom měli tu poslední tečku. Budeme ještě dlouho vzpomínat a naše Projecty Life budou určitě nabité skvělými zážitky.



Poslední rozlučkové fotky.



Za rok zase nashledanou na letním Liberci 2015!!!! Už teď se na vás těším!!!

Tvoření je radost, Vaše Iriska

5 komentářů:

  1. týýýjo..... super relax. pravidelně jsem sledovala dění na FB a znovu opakuju - není možné nezávidět. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. O ženo, už jsem se bála, že se nedočkám !!! Článek je super a skutečnost byla ještě 10x lepší !! Moc jsem si to užila a myslím, že nejen já :-))
    Moc se těším na podzim , na jaro a samozřejmě na Letní Liberec 2015 !!!!!
    Juchůůů !!! :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Bolo to neskutočnéééé. Taký relax som už dlho nezažila. Ďakujem !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem si říkala co se děje.Žádný blog.Přestaly se mi zobrazovat Tvé aktuální příspěvky.
    Liberec byla pohoda, vychechtané tělo a mega inspirace se "starými známými milými" a s novými rychlezapadnoucími tvářemi. :o))) Díky

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem teď prožila alespoň na chvíli tu krásnou atmosferu..všechny vás moc zdravim a snad se brzo uvidíme..my trávíme teď veškerý volný čas na karavánku...tak hezé léto děvčata....Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...