pátek 1. ledna 2016

Vánoce se scrapbookem

Už je to opravdu dlouho, kdy jsem začínala se scrapbookem, ale v našich začátcích, kdy jsme tvořily hlavně třicítkové scrapbookové stránky, mě hodně inspirovaly stránky scrapbook.cz. Tady se scházely všechny ty, které se chtěly něco dozvědět, každá z nás přispěla nějakou radou nebo zkušeností a byla to taková první komunita. Pořádaly se a stále ještě se tady pořádají challenge, diktáty, různé výměny a je tady velmi obsáhlá galerie nejen scrapstránek. 
Čas nás odvál do jiných komunit, máme jiné projekty, ale někdy se vracíme, jako například do prosincové challenge, kterou vyhlásila Gabreta. Možná to nevíte, ale Gabreta byla předsedkyní klubu sběratelů balených cukrů, a protože i já jsem členkou KSBC, tak jsem se přes cukry a Hanku Majerovou dostala k papíru a je z toho láska na celý život!
Hanka mi poslala odkaz na challenge a já jsem do toho šla, výzva je výzva :-) Zadání byla třicítková scrapbooková stránka, slovo Vánoce a něco blýskavého. O Vánocích, kdy je trochu více času na tvoření, jsem měla chuť udělat si mixed media stránku, tak jsem to spojila.




Hlasování o vítězi challenge probíhalo do 31.12.2015 a dnes už vím, že moje stránka obsadila třetí místo! Super, to jsem ani nečekala, zúčastnila jsem se ráda a pokud byste se i vy chtěli účastnit různých scrapbookových challenge, máte možnost! Nahlédněte do galerie projektů tohoto kola challenge, inspirujte se a tvořte!


 Na mou stránku jsem použila modelovací strukturovací pastu Stamperia, transparentní gesso Prima Marketing a distress inkousty. Přes masky jsem nanesla strukturovací pasty a doplnila barvou a to na předem připravený a gessem zpevněný povrch papíru.



Použila jsem razítka a jako doplněk staré knoflíky, které mají minimálně 100 let a jsou z papíru, takže se dají krásně barvit a tónovat. Přidala jsem výseky, vánoční scrapbookové papíry Ranger, výřez lepenky a provázky, které jsem nabarvila distress inkousty.







Tvoření je radost, takže s novým rokem hurá do toho! :-)


6 komentářů:

  1. Wow, ta stránka je úžasná.

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, to vypadá nádherně, také bych chtěla začít s něčím takovým, jen nevím... jak začít!:D

    ***Nový rok, nové já***
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Na mixed media je potřeba spousta serepetiček :-) Doporučovala bych nějaký kurz, kde všechny věci a postupy jsou k dispozici, protože je toho opravdu hodně, co by se mohlo hodit :-) Některé postupy jsou i v knize Scrapbooking nebo je spousta videí na Youtube. Pokud byste chtěla něco konkrétního, napište a probereme to :-)

      Vymazat
  3. Irisko, gratuluji! a moc děkuji, že jsi se přidala a přijala výzvu, udělala jsi mi radost. Taky děkuji za zmínku o scrapbook.cz, to víš, je to moje srdcovka a byla bych ráda, kdyby to tam trochu ožilo...Také děkuji za zmínku o cukrech a o nás dvou, pamatuju si den, kdy jsme se poznaly a všechny další dny, kdy ses rozjela jako nezadržitelný a neutuchající "stroj" a já ti ( potažmo nám ;-) ) přeji, aby tvoje energie, tvoje šťáva nikdy nevyschla! Jsi motivací, jsi pohonem, inspirací, příkladem...prostě takových lidí není moc!a já jsem ráda, že jsem tě mohla poznat a že jsem ve tvé blízkosti, i když trochu dál...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, já děkuji za nakopnutí a pozvánku do challenge, ráda jsem ji přijala! Škoda, že už není tolik času, abychom stíhaly všechno co chceme, ale víme o sobě, scrapbook nás spojuje a doufám, že se letos uvidíme!!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...