pondělí 2. května 2016

Přání na netradiční přání

Znáte tu větu "potřebuji přání"? :-) Mám tu větu ráda, protože ty výzvy jsou mé oblíbené a ráda se hecnu a udělám něco netradičního. Když mě Petra Kejlová oslovila s tím, že by potřebovala přání pro maminku k narozeninám, tak jsem hned řekla, že jasně, že kytička sem, kytička tam a je to. No tak to jsem byla na omylu :-) Požadavek zněl hlavně žádná kytka! Maminka je profesorka matematiky, má ráda sport, ráda se baví a o důchodovém věku nemůže být ani řeč. Nooo, chtěla jsem výzvu, tak tady byla :-)




Vymyslela jsem lékárenské váhy, které mají symbolizovat, že sport a práce jsou v životě zastoupeny rovnoměrně. Zapojila jsem i Markétu Burešovou (díkes ženo!) a na plotru jsme vyřezaly několik vrstev a velikostí vah, které jsem pak nalepila na sebe, vytiskla jsem fotky tělocvičného nářadí, matematické vzorce a číslice a vytvořila jsem "rovnováhu". Křivováha by asi stejně nešla :-)

P.S. Zastavila jsem se na řezání u Markét cestou z Mníšku pod Brdy. Buš je asi 20 km a víte co mě čekalo? Ta matka starostlivá už měla nasmažené řízky!!! Mohli byste žít bez přátel? Já ne!


Dilema vždy je, jak na přání pro ženu napsat věk a neurazit. Vymyslela jsem stupnici, která se na váhách dá očekávat a kovovou šipku jsem nasměrovala na to správné číslo.


Přání bylo hotové a přišla na řadu nejoblíbenější část a to cena. No ... jakou si asi řeknete cenu... tady to naštěstí bylo úplně jednoduché, protože paní oslavenkyně a maminka Petry se jmenuje Dvořáková a její syn a bratr Petry není nikdo jiný, než náš s Markétou nejoblíbenější český desetibojař Tomáš Dvořák :-) Chtěla jsem fotky s podpisem, abychom si našeho idola mohly dát do deníčku :-) A tomu se přátelé říká výměnný obchod :-) 


Tvoření je radost!!!


8 komentářů:

  1. Supeeeer! Irenko a Markét, ještě jednou velký dík!Přání se všem moc líbilo, ocenili originalitu a mamince zdobí pracovní stůl v kabinetě, kde ho obdivují kolegové :) A ANO, i když "vtipný" ukazatel značí 70., maminka ještě stále učí matematiku i tělocvik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je neuvěřitelná a já bych takovou profesorku určitě brala! Přejeme všechno nej do dalších let!

      Vymazat
  2. Skvělé,krásné přání a odměna k nezaplacení. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, úžasné, propracované přání ve všech směrech! Jak dlouho vám trvalo (i s vymýšlením jak na něj?) Vypadá prostě dokonale.

    OdpovědětVymazat
  4. :-) to je hezký dotaz. Vymyšlené jsem to měla brzo, jak vidím cíl a pro koho to je, tak to jde rychle. Ale cesta k realizaci byla delší :-) Samozřejmě jsem mohla sundat plotr ze skříně a nejezdit těch 147 km a tam a zase zpátky :-), ale to tvoření s Markét mě moc baví, ona hezky řeže :-) Stejně jsem si nakonec vytiskla fotku sama - udělala jsem koláž z tělocvičného nářadí + matematické rovnice, řezat to, to by bylo opravdu na dalšího půl dne. No, takže je úplně jasné, že o penězích to tady není a výměnný obchod za fotku Tomáš Dvořáka byla nejlepší "platba" :-)

    OdpovědětVymazat
  5. :) na vaší práci se mi líbí, že do ní dáváte hlavně srdce - jako právě v tomto případě. Nezáleží vám, kolik do něho investujete (km, kč, trpělivost...) prostě ho uděláte podle svých představ ať to stojí co to stojí. Jednoduše krása a jsem ráda, že jsem na váš blog narazila protože mě pokaždé něčím inspirujete :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za Vaše slova! Tvoření musí jít nejen od ruky ale i od srdce :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...