neděle 24. července 2016

Letní Liberec 2016

Letošní letní Liberec byl v pořadí již čtvrtý a užili jsme si to opět plnými doušky :-) Téměř týdenní letní pobyt rodičů s dětmi je za námi. Už se těšíte na příští rok? :-)




Tradičně není letní pobyt jen o tvoření, ale také o zážitcích. V Liberci máme spoustu zábavného vyžití všeho druhu, proto se každý účastník minimálně jednou někam podíval :-) Spousta míst byla pokořena a dobyta! Určitě velkým zážitkem nejen pro děti, ale i pro dospělé byl zámek Sychrov a prohlídka s pravou nefalšovanou princeznou Eliškou, která je mimo jiné naší milou scrapženou.





Ještěd byl dobyt několikrát v několika skupinových výstupech. Horský vzduch dělá divy! Pardubické scrapženy dorazily na vrchol a byla to taková dřina, že ztratily polovinu své váhy :-) Bohužel návratem do nížiny se vše vrátilo do normálu.

 


Jako každý rok se o dopolední hlídání a hlavně kreativní tvoření postarala naše milá Janinka Šmákalová a Verunka Vohlídková. Děti si to užily a vyrobily moc hezké věci, včetně módních doplňků.




Kvetoucí strom :-)



Pro mě nová hra s padákem, který má spoustu možností na hraní.


Holčičky si vyrobily nááádherné modely klobouků, až jim je maminky záviděly!



Děti měly zázemí i ve stanu a nechyběl ani bazének.


Měli jsme i moc milou návštěvu (když nepočítám všechny známé kolemjdoucí scrapženy). Malá Amálka je kouzelná a určitě z ní bude skvělá scrapařka!


Loňské léto bylo ve znamení muzikálu Mamma Mia, viděli jsme tento boží muzikál každý den :-) Letos to bylo podobné...


Liberec je samozřejmě hlavně tvořivý! Měli jsme v plánu tvořit 4 dny a každý den se scrapženy naučily něco nového. Vyrábělo se minialbum s Markétou Burešovou, která je nejlepší řezačka na plotru široko daleko. Každému vyřezala cokoli si přál, aby minialbum, které jsme  po dokončení vázali na Zutteru bylo dokonalé.








S Mirkou Marečkovou z Valmezu se konaly fimohrátky a ženy si vyrobily různé šperky technikou sítotisk. Šlo jim to hezky :-) Ukázalo se, že kdo je tvořivý od přírody, zvládne každou techniku! A naše ženy jsou šikovné velmi!





S Martinou Polákovou si i děti vyrobily skvělé stojánky na psací potřeby a scrapbookově je ozdobily. Byl to Marti první workshop a šlo jí to skvěle!




S Didi PrettyPapers se již tradičně přáníčkovalo a ženy si vyzkoušely různé skvělé techniky.




Se mnou Iriskou si ženy užily více než dost :-)) Tedy minimálně časem, který jsme společně trávily, ale i tím skvělým matláním, patláním a barvením. Nabarvily jsme si i různé části těla :-) Míchaly jsme spoustu technik - zkrátka Mixed média měla zelenou :-) Každý den jeden workshop, kde jsme si vyzkoušely spoustu technik. Základem bylo kartonové leporelo, které si ženy zpracovaly. Výsledek byl úžasný! Užily jsme si akvarelové techniky, používali jsme odlitky, strukturovací pasty, masky ... zkrátka kde co a výsledek byl skvělý!
































A jak to vypadá, když nemáte třetí ruku na tvoření? Takto :-)


Zodpovědně jsme se také připravili na náš retrovečer. Natrénovali jsme táborové písně, měli jsme kytaru, ešus, kárované košile a buřty a také jsme dali kolové tance kolem ohně a zapojili se téměř všichni! Inu, jak je jednoduché zblbnout davy :-)) Na YouTube jsme dali i Stánky. Moc hezky jsme si zabékali :-) Děkujeme za dokonalý kytarový doprovod Janě Rajchmanové a Janě Bennett! 



Zapálili jsme to jednou sirkou a bez pepa :-)







Letos také nechybělo naše oblíbené grilování! To byla zase dobrota! Tak dobré saláty umí jen Ela. Děkujeme Serafínům za to, jaké skvělé zázemí nám vždy připraví, abychom mohli jen tvořit a bavit se.





Letos byla i spousta dobrůtek, které se vyráběly přímo na místě. Pardubické ženy připravily buchtu, která se hned snědla, Janinka s Barunkou jsou z Liberce a rády s námi tvoří. Každý den přinesly dokonalý koláč! Mňam! Moc děkujeme! Hanka dovezla tataráček... no co vám budu psát, užili jsme si to :-)



Večery fajnový (text písně) byly opravdu fajne jak cyp, jak říkáme my od Ostravy :-) Tvořilo se do ranních hodin, byl to skvěle strávený čas! Moc jsem si to s vámi užila a doufám, že i vy všichni jste byli spokojení a užili jste si společnost stejně naladěných lidí. 


Už teď se těším na podzimní Liberec, který bude v pořadí již patnáctý a bude to zase tvořivá jízda!! Těším se na vás od 27. 10. 2016 do 30. 10. 2016.

Tvoření je radost a tvoření v kolektivu je radost dvojnásobná!


12 komentářů:

  1. Ty jsi prostě superžena, bylo to opravdu skvělé, ještě jednou velký dík za nádherné tvořivé dny se skvělou partou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale houby, to je přece tradice, že se musí napsat blog hned :-)

      Vymazat
  2. Týýý jo, to muselo být úžasné. Celý článek jsem přečetla jedním dechem a musím říct, že závidím :-) ale v dobrém. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  3. yeeeees!!!! bylo to parádní a jsem si jistá, že příští rok mě Ami zase vezme s sebou! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak já bych jela taky... Kočky, příště už to musí vyjít... 💝💝💝💝

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se nám to tvoření líbilo, těším se na další setkání. Mirka

    OdpovědětVymazat
  6. Co je to prosím za akci? Liberec je od nás kousek...lákalo by mě to. Děkuji. Lucie Beranová

    OdpovědětVymazat
  7. Pořádám 3x ročně scrapbookové kurzy v Liberci. Na jaře a na podzim na víkend a v létě týdenní tvoření pro maminky s dětmi.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...