neděle 6. listopadu 2016

Papírový maraton v Bratislavě říjen 2016

8. a 9. října 2016 se v hlavním městě Slovenska v Bratislavě uskutečnil víkendový papírový marton a tam jsem nemohla chybět :-) Děkuji moc za pozvání Martince Valešové! Tvořilo se nám krásně a skvěle, protože vše probíhalo v útulných prostorách kavárny, měli jsme výbornou kávu, dobrotky a hlavně chuť do tvoření. Nemám tolik fotografií z tvoření jako vrchní dokumentaristka Kristínka Čepčeková, která spoustu fotografií zpracovala a sepsala blog o scrapvíkendu a já bych to nesepsala lépe, proto si můžete vše přečíst na blogu organizatorka.sk. Mé fotografie budou bratislavské a samozřejmě i ty scrapové.



Bratislava je krásné město, její centrum je malé a dá se obejít za docela krátkou dobu, takže jsme využili krásné podzimní počasí a čas pátečního odpoledne a vyrazili jsme do víru velkoměsta. Ubytovali jsme se v penzionu Jarka kde jsme měli zázemí a pokud jedete směr Bratislava, doporučuji rodinnou atmosféru a také velmi příznivou cenu. Vkročila jsem po příjezdu do penzionu a paní, která právě luxovala, se mě zeptala, jestli hledám práci :-) No pravda, byl to pracovní výlet, ale že bych jezdila luxovat do Bratislavy? Asi ne. (Vše se pak vysvětlilo, právě probíhal příjem nových zaměstnanců).


Co mě v Bratislavě překvapilo, tak bylo centrum. Trochu mi to připomínalo Ostravu a Stodolní ulici, kde je také vedle sebe kavárna, restaurace, hospoda, bar, kavárna, ale o to to bylo příjemnější, protože se dalo vybrat opravdu z kdejakého druhu dobrot. A taky že jsme to využili, jak jinak.
Chtěla jsem vidět dvě hlavní dominanty Blavy a to UFO a bratislavský hrad, ale nestihli jsme úplně všechno, což nevadí, nechám si to na příště.
Testovala jsem si nový telefon a fotila jsem si kde co. Nejsem klasický fotograf, který by chodil ověšený několika fotoaparáty a po kapsách nosil různé objektivy :-) Zrcadlovka mě za chvíli, co ji nosím, nutí chodit v předklonu, sem tam něco fotím mobilem, který mám po ruce a můj drahý (ve smyslu milovaný) Lumík (Lumix Panasonic) už nafotil tolik fotek, že se odporoučel do důchodu a nastalo dilema, jaký foťák si koupím. Určitě jste si za život tuhle otázku položili asi 100x, stejně jako já. Po letech vybírání a různých požadavků jsem si uvědomila, že jeden z těchto požadavků zněl - aby ten foťák fotil jako mobil. No a pak mi to docvaklo, proč si vlastně nekoupit ten mobil rovnou. Mám ho, je to LG G4 a jsem spokojená :-) Samozřejmě fotky ze zrcadlovky jsou fotky ze zrcadlovky, ale na cestování je pro mě mobil dostatečný. No ale až zase někdy pojedu do Emeriky, tak se mnou to zrcadlo pojede :-)










UFO - to je ta "věž u mostu", byla samozřejmě v plánu a vylezli jsme si po schodech i na střechu, odkud byl nádherný výhled na Bratislavu. 
Nahoře.



Dole.


Na záchodě.


Dost bylo krás Bratislavy, nejdůležitější byl papírový maraton, čtyři víkendové kurzy. Tvořivá atmosféra a super scrapženy jsou stejně fajn jako naše české ženy, takže to tam bylo jako doma! Jazyková bariéra žádná, ale někdy nebylo o ftipná slova nouze :-) Jak říká Martinka, když Čech mluví jako Slovák, zní to maďarsky :-)



Na Slovensku mají i odvážné muže, kteří neváhají a tvoří s námi ženami! Bylo to skvělé zpestření a pokud je to muž vtipný a okamžitě zapadne do party, je to paráda! 


Se mnou se ženy seznamovaly s distress watercolor technikami, vyzkoušely si kde co a druhý den jsme tvořili minialbum akvarelovými technikami. Vždy probíhaly dva workshopy za den a jeden vedla Martinka a druhý Kristínka. Vše si můžete přečíst na blogu organizatorka.sk. 






O focení vyrobených přáníček byla bitka :-)


Ještě jednou moc děkuji Martince Valešové za pozvání do Bratislavy a těším se zase někdy příště! A Kristínce děkuji za krásný zápich, už visí v mém scrapkoutku!

Tvoření je radost i na Slovensku!


4 komentáře:

  1. Irenka, ved vies, ze si u nas vzdy vitana, aj nabuduce ♥. A ja srdecne dakujem za krasne kurzy, ktore si nase baby naozaj uzili :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k tomu, že jsem si nějaké ty pamětihodnosti Bratislavy nechala na příště, tak se už na to příště moc těším :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...