neděle 23. července 2017

Letní Liberec 2017

Nevím jak je to možné, ale téměř týdenní pobyt v Liberci je za námi, uteklo to jako voda a my jsme si to užili na 100%. Byl to jubilejní pátý letní Liberec a již 17. liberecký sraz.


Tentokrát jsme se nestihli všichni vyfotit, chybí nám Adamcovi, Hela Votavová s dětmi, Doležalovi a další, ale příště se polepšíme a dáme společnou pořádnou fotku :-) Kluci Adamcovi onemocněli, přejeme brzké uzdravení! Byli s námi opět stateční tatínci, kteří pomohou maminkám s dětmi a ony mohou tvořit. Jsou ti chlapi zlatí, když chtějí :-)





Děti si užívaly tvoření každý den dopoledne a musím je všechny pochválit, moc hezky tvořily, přece jen se pozná, že my matky máme doma spoustu materiálu na tvoření a děti hezky zaměstnáváme :-)
Děkuji Zuzce a Ami za dokonalé hlídání a hraní si s dětmi. 









Je to už tradice, že každý pokoj je označený jménem ubytovaných a dětem necháváme možnost si dozdobit popisky. No není to krása?


Maminky si to letos moc užily, protože jsme měly kosmetický salon mé nejmilejší osobní kosmetičky a scrapženy v jednom Janinky Zielinské. Přímo na jednom z pokojů jsme si dopřávaly skvělou péči.




Jeden z večerů jsme si rezervovaly na opravdovou dívčí párty :-) Pozvali jsme si Marušku Kociánovou, která je nejen scrapženou, ale je i zástupce kosmetiky Mary Kay. Ukázala nám péči o pleť od A do Z. Při příjezdu říkala, že má čas cca do 21:30 a nakonec odjížděla až v 0:30, takže si dokážete představit, jak jsme si to užily a došlo i na tombolu!








V Liberci máme spoustu příležitostí pro výlety, takže se rodiče činili a užili si se svými dětmi spoustu zábavy.





Došlo i na borůvky!!!! Jedna sběračská skupina se vrhla na Ještěd a nasbírali spoustu borůvek, ze kterých šikovné ženy Markéta a Lenka udělaly do lavoru výborný nepečený dort!




Tohle je naše skvělá kamarádka, kosmetička a pekařka Janinka, která nám pokaždé přinese koláč nebo buchtu. Je z Liberce, takže přes den scrapuje a v noci peče :-) Tentokrát jsme my pro ni udělali dortík!


No a aby si někdo nemyslel, že jsme netvořili, tak jo!!!!! První workshop byl na foamiranové šperky s Klárou Noworytovou, která šije kabelky FuFu  . Vyrobila s námi zajímavé komponenty, které se dají různě kombinovat. 






Workshop na šité minialbum byl pod vedením Markéty Burešové. Ženy si ušily album z kartiček na Project Life. Přidaly korálky a kovové komponenty a moc se jim to povedlo! A víte co Markét dělá? Ukazuje, jak dlouhá má být šicí nit. Máme novou měrovou jednotku jeden Titanic :-)











Dokáže to každý liščí minialbum vyšívala i šila Alenka Burešová, která jde do první třídy!!!


Martina Poláková vyráběla s ženami různé kapsy, obálky do deníku a zvládli i vodopád.




Vyráběly se také drobné ozdoby do deníku - alba - které jsme tvořili po celou dobu pobytu.




Olinka Pětníková - mistryně lidové umělecké tvorby nám ukázala, jak se malují velikonoční vejce. Maluje je už více jak 40 let a je to její velký koníček. Vyzkoušeli jsme si i brusku a dělali jsme speciální techniku vrtání, stužkování a malování voskem.









No a konečně já :-) Se mnou ženy tvořily od základu album A5 - je to takový vlastnoručně vyrobený šanon, do kterého jsme si vyrobili vlastní designové papíry.










Naučili jsme se psanou abecedu, kterou jsme využili na nápisy. Je to psáno fixy se štětcovým hrotem.








Vyrobit a hlavně dodělat takové album není jednoduché, takže to bude ještě za domácí úkol, ale nějaké ty výsledky se přece jen ukázaly :-)








Na konci našeho pobytu bylo oblíbené grilování, to si užíváme vždy, protože takové zálivky na salát umí jen paní správcová Ela. Lilo jako z konve, takže to nejdříve nevypadalo, že to nedopadne, ale vidíte to obětování? I v dešti to jde :-)




Měli jsme letos na pobytu asi nejvíce dětí, ale řekněme si ženy na rovinu, že největší mazlíček nás všech byla nejmladší účastnice Tilinka. 


Děkuji všem, kdo se zúčastnili našeho jubilejního pátého letního kreativního Liberce a těším se příští rok na viděnou!!!!

Mám vás ráda!

Tvoření je radost!



13 komentářů:

  1. Krásně napsané. Bylo to skvělé moc všem děkuji za skvělou dovolenou a těším se na další setkání.

    OdpovědětVymazat
  2. Vzala jsem to jedním dechem :-) Hned bych se vrátila.... Díky všem!

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tohle čtení! Těším se celý den :-) Bylo to báječné jako vždy, klidně bych jen přibalila čisté prádlo a jela zpátky! Všem krásné léto a nejpozději na podzim na viděnou ♥

    OdpovědětVymazat
  4. jůůůů, holky, vy jste se zase měly, a ty krásné výtvory, úžasné :), bude někdy na blogu návod na ty bločky z PL kartiček? vypadají nádherně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovné ženy = krásné výsledky :-) Fotopostup je dost zdlouhavý, jednodušší by byl asi videonávod.

      Vymazat
  5. Užily jsme si to parádně! To je radost s vámi být, ženy moje milé.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak už jsem Ti Irisko říkala - pro mě dosud nejlepší kurz! Moc děkuju a těším se na příští rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, také se těšíme! A až bude album hotové, určitě ho chci vidět!

      Vymazat
  7. Bylo to báječné, moc dík za blog a fotodokumentaci :-D letos jsem ani nestíhala fotit :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Jako vždy krásně napsaný. Je mi po Vás smutno, ženy moje. HančeGo

    OdpovědětVymazat
  9. Bylo nám s vámi moc fajn, děkujeme!!! :-) Jiřka a Leontynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jste přijely a těším se příště na viděnou!

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...