neděle 17. března 2019

Výměna visaček - Stampotique swap

Je to už pár let, co mě doslova uchvátila razítka Stampotique. Podle mé reakce a reakce mého okolí jsou jen dvě možnosti. Buď tato razítka milujete nebo je fakt nechcete :-) A já určitě chci! Jsou to razítka americká a uznávám, že jsou opravdu atypická a dost svérázná, ale když je milujete, není co řešit. Jsem členem skupiny, která má v merku všechna nová Stampotique razítka, takže nám nic neunikne a právě v této skupině vznikl nápad uspořádat výměnu. Zájemců bylo tolik, že nebylo v našich silách vyrobit všichni všechno pro všechny (i když i takové "bláznivé" ženy se našly :-) a mají můj obdiv). Tvořila jsem pro skupinu 13 žen a ve výsledku jsem vyrobila 16 visaček. 




Všechna razítka Stampotique jsou z řady Mercedes mezi razítky, protože jsou na dřevěném štočku a to je zkrátka to nej, co si na poličce můžete vystavit :-) Rozhodla jsem se, že použiji razítko, které mám nejdéle a je mé nejoblíbenější. Je to krásná roztomilá holčička. Prvotní myšlenka byla, že slečna dostane křídla. Vše jsem několikanásobně natiskla černým permanentním inkoustem Versafine na akvarelový papír a u televize jsem to vystříhala :-) Krásná práce, mě to baví! Je to fakt uklidňující, nekecám.


Na stříhání mám doslova hromadu nůžek, ale na Tima Holtze a jeho nůžky s mikrozoubky nikdo nemá. Jde to s nimi krásně, i malé detaily.


Všechny holčičky jsem postupně vybarvila mými oblíbenými akvarelovými fixy Zig Kuretake Color real brush, protože ty barvy jsou prostě zářivé :-) Vše jsem tiskala na akvarelový papír, abych mohla vybarvovat pomocí vodního štětce.


Sluší to holkám takhle pohromadě. Při vybarvování vznikla myšlenka barevné škály, a i když jsou visačky stejného designu, tak se odlišují právě barevně.


Základ visačky jsem vyřezala na Big Shotu pomocí šablony od Tima Holtze. Povrch je bíle naembosovaný detailním práškem, použila jsem razítko Carabelle Studio, které má doodlingový motiv a samozřejmě jsem použila pomůcku na přesné razítkování. 


Embossovaný motiv jsem vybarvila akvarelovými fixy vždy do stejné barvy s holčičkou, aby to hezky ladilo.


"Zbytek" papíru jsem nabarvila šedým distress inkoustem a přidala jsem otisk razítka vzor písmo opět v šedé barvě. Přidala jsem kaňky v barvě šedé a aktuální barvy na visačce.


Doplnila jsem otisky razítek koleček, ty jsem tiskla pernamentním inkoustem a okraje jsem pomocí aplikátoru černým distress inkoustem otupovala. 


Bavilo mě ty visačky fotit, protože ty barvičky si o to samy řekly :-)


Zadní strana mírně utrpěla od všech použitých barev a inkoustů, protože to už bylo nad mé síly pohlídat, takže jsem na tiskárně vytiskla inteligentní popisky, vyřezala jsem je opět na BS a nalepila na zadní stranu. 



No a pak už přišlo na řadu kompletování všech visaček. Ještě něco málo focení a šla jsem na to.


Všechny holčičky jsem nalepila na 3D čtverečky, aby se jim na visačce líbilo, a přilepila jsem je na místo.


Podle barvy, kterou je visačka vybarvená, je použitá i sada stuh, aby to hezky ladilo. Také dostaly holky ozdobu do vlasů - černé samolepicí kamínky.



Ještě něco málo z detailů :-) Protože jsem hodně chtěla vidět, jak se s visačkovým swapem popraly i ostatní ženy, tak to jediné mě donutilo visačky poslat :-) Přece jen jako sběratele mě zajímají celé série, takže jsem si chtěla všechny nechat! Ale dobře to dopadlo, poslala jsem a pak jsem si moc užila, když jsem na těch, co mi přišly, zkoumala úžasné detaily a techniky výroby. Všem ženám moc děkuji!



Tady jsou visačky pohromadě a možná vám vrtá hlavou, kde jako jen tak zmizela ta křídla? No nejsou tam :-) I když jsem je poctivě vystříhala, tak jsem je nakonec nepoužila, protože jsem si dala tolik práce s pozadím visačky, že by to ta křídla zakryla :-) A to jsem nemohla dopustit! Na Vánoce jako když je najdu!


Pokud chcete vidět všechny visačky a k tomu skvěle sepsaný blog Klárkou Makiarkou Maňákovou, mrkněte na blog Hurá papíru.  Klárka je také mozkem, rukama, pošťákem, baličem a organizátorem celého swapu a za to jí patří velkýýý dík!

Tvoření je radost!




6 komentářů:

  1. Úžasně detailně popsaný postup :-D pěkně sis je vymazlila - to se nedivím, že bylo těžké se s tou krásou rozloučit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Dani, když máš luxusní razítko, tak jde jedna radost, dyť to znáš :-)

      Vymazat
  2. Moc krásná práce.... ale to už jsem věděla, když jsem je tuhle jen zahlédla. Bylo mi jasné, že jde o skvělou práci a byla jsem zvědavá, jak to Irenka všechno udělala. Díky za krásný popis práce, je to moc povedená série a nevím, jestli bych se jí dokázala vzdát. Ty barvičky....aaaach.... nádhera veliká.... jesli já někdy něco takového zvládnu...Moc se mi taková práce líbí. Stampotique razítka miluju, jsou úžasná. A tak Irenko děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Já děkuji za milý komentář! Bylo těžké je poslat, ale pořád existuje myšlenka - i když u ní asi jen zůstane - že bych si tu sérii udělala ještě jednou :-) Noooo, ale spíše ne :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...