středa 1. května 2019

3. scrapbookový výtvarný kurz na Kuksu jaro 2019

Když jsme se na podzimním Kuksu loučily, tak se jaro zdálo hodně daleko, ale uteklo to jako voda a my jsme se setkaly na Kuksu znovu :-) Měly jsme už podruhé termín, kdy probíhají na nádvoří Zahradnické trhy, takže to ženy využily a spousta z nich si nakoupila i nějaký ten biologický materiál mimo ten scrapbookový. Byl to už třetí sraz a opět jsme si to užily na plné pecky!






Měly jsme jako už tradičně v sobotu a v neděli tři workshopy, na kterých se všichni vystřídali a v pátek večer si zájemci vyzkoušeli psaní akvarelovým krasopisnými fixy. Udělala jsem malou ukázku psaní a ženy jsem v podstatě umlčela :-) Kdo píše nekecá :-)



První workshop byl speciální, dělaly jsme úplnou novinku. Malovalo se na hedvábí. Lektorkou workshopu byla Ilona Červinková. Každá žena si mohla vybrat svou mandalu, kterou si pomocí kontury na hedvábí překreslila na hedvábný polotovar, a po zaschnutí si to každý vybarvil.












 Druhý workshop byl s Martinou Polákovou a vyráběla se přáníčka. Speciální pohyblivá. Uvnitř bylo točící se kolečko a v okýnku se měnily nápisy. Big Shot byl v pohotovosti a jedno přání bylo hezčí než druhé.












Mě bohužel nikdo u workshopu nevyfotil, takže mi musíte věřit, že rámeček se ženami dělala Iriska Vohlídková :-) Vyzkoušely jsme si různé techniky práce s papírem, barvení, patinování, výroba kytiček - zkrátka vždy se snažím naučit ženy nějakou novou techniku a doufám, že se to povedlo.



Barvení a patinování pozadí - podkladu ráměčku.





















Máme mezi sebou skvělé pekařky a cukrářky, takže ani tentokrát nebyla nouze o vynikající koláče, buchty, rolády a dokonce i dort, který pekla Adély Hanušové maminka a byl vynikající!






Jana Sadloňová přivezla ty nejvíce nejlepší a nejkrásnější makronky od výrobce makronek Malý princ. Všechny jsme si to musely nejdříve vyfotit, ty barvičky stály za to!


Večery jsme věnovaly družné zábavě, dlouho jsme se neviděly, takže jsme si to všechno musely říct.


Proběhl také krátký špionážní workshop na zacházení s plotrem pod vedením naší vrchní řezačky Markéty Burešové :-) Dostala za to dva řízky, které bezmezně miluje!


Scrapbookový výtvarný kurz na Kuksu jsme si užily moc. Už teď se těším na naše další podzimní setkání v říjnu 2019. Děkuji všem účastnicím za skvělou atmosféru a za na první pohled samozřejmou pomoc naprosto se vším, co bylo potřeba. Vím, že to není samozřejmost a moc vám všem za to děkuji! Jste zkrátka nejlepší ženy a kamarádky!



Tvoření je radost!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...