neděle 17. října 2021

Scrapbookový výtvarný kurz podzim 2021

 S láskou vzpomínáme na Liberec, kde jsme se sešli tolikrát, že si už ani nepamatujeme číslo, ale pozor, mám to pod kontrolou a bylo to 19x, Kuks je už naše 6. setkání, celkem to bylo už 25 krát, co jsme se sešli a tvořili. No není to úžasné? A vždy vás všechny moc ráda vidím a stále mě baví pro vás vymýšlet víkendový program a ještě více mě baví, když z toho tvoření máte radost.

V krásném a inspirativním prostředi hospitalu Kukus jde to tvoření samo, to víme, proto si nejdříve dáme pár fotek z místa pobytu, protože se to neofotí a navíc jsme měli nejlepší a nejkrásnější počasí - ostatně jako vždy :-)






Sešli jsme se v pátek večer a hned po večeři jsme se vrhli na lepení obalu z látky na album, které bylo hlavním víkendovým tvořením. Alba a minialba vytvořená z vlastních designových papírů - to je to, co mě baví nejvíce a opět jsem si ověřila, že to bavilo i vás.

Fotka před začátkem...

...fotka z průběhu... 


Poslední fotku nemám, ale vypadalo to jako fotka první :-)

Tentokrát jsem to trochu přeorganizovala, protože jsem chtěla ženám dopřát dostatek času na tvoření - to je to, co nám schází tak jako tak, i kdybychom to album tvořili týden v kuse. 
Workshop probíhal vždy v jedné skupině a kolektivně jsme dopoledne dekorovali akvarelové papíry, které byly stránkami do alba. Ženy dostaly balíčky, ve kterých měly desky na výrobu obalu, vyřezané stránky do deníku, kraftové a černé papíry a taky fixy. 

Odpolení workshop tvořil kapsy, které pak byly součástí alba. Ne dekorování jsme použili mé oblíbené distress inks, razítka, šablony a kontrastní tisk černým inkoustem. Ženám to šlo jako na drátkách. Trochu to bylo na povel, ale dali to :-) Nepoužívám daly to, protože s námi tvořil i Míša, neuvěřitelně šikovný syn Hanky, který stíhá dospělácké tempo a je nejvíce kreativní.









Mezi tvořením jsme využili pohostinství Hospody na sýpce, kde skvěle vaří a výborně se o nás pokaždé postarají. Za to děkujeme! Využívám pak vždy sobotní poobědový čas ke kolektivnímu focení.




Na Kuksu je nejen nádherná lékárna v objektu hospitalu, ale i úžasná bylinková a ovocná zahrada. Mají tam kdoule, durman, mangold, dýně neuvěřitelných tvarů, artyčoky ... no kde co. Kdyby tam neměli u všeho popisek, tak ani zahradnice mezi námi nepoznaly, co to tam pěstují.




Sobota večer a neděle dopoledne byly tím, co si ženy nejvíce přejí - klidem a časem na tvoření. To byla radost být tam s nimi. Vznikla krásná alba a je pro mě vždy radost pozorovat, jak někdo ozdobí dvě desky alba, přidá 4 stránky, maká na tom, ale má to své pomalé tempo, kdy vytvoří všechny dokonalé detaily. Naopak některé ženy dekorovaly desky, vytvořily 30 stran do alba, nalepily fotky a vše dokončily. Všechno je správně. Každý pracoval tak, aby si to maximálně užil a to se, doufám, povedlo.
Podívejte se na výsledek našeho tvoření - alba potažená látkou zde k nahlédnutí :-)













































Bohužel jsem si zapomněla zrcadlovku, vše jsem fotila mobilem, tak doufám, že omluvíte kvalitu fotek, ale jako dokumentace to je vypovídající a nikdo nemůže říct, že jsme se flákaly nebo že jsme si ten víkend společně neužili :-) Já jsem si to užila moc, všem děkuji, že jste přijeli a zase brzy na viděnou.

Informace k příštímu roku - další víkendový kurz na Kuksu bude na jaře 22. - 24. duben 2022, napište si to do kalendáře, těším se na vás už teď!

Tvoření je radost!

3 komentáře:

  1. Fantastické fotky, ty zrcadlovku nepotřebuješ! Skvěle jste si to užili, vytvořili krásná alba, radost koukat! Moc mě mrzí, že mi to zase nevyšlo a doufám, že příští jaro to jistí!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná alba, skvělé fotky i bez zrcadlovky a vyšlo i počasíčko. Těším se na jaro na Kuksu, to už budu fit.

    OdpovědětVymazat
  3. Bylo to super!!! Už se těším na jaro....❤️
    Marika

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...