neděle 27. srpna 2017

Irsko - cesta na zelený ostrov I.

Kdo by rád necestoval? Možná nějaký pecivál (na peci se válející a nicnedělejaící necestovatel) a to my rozhodně nejsme! S cestovní kanceláří Pretty Travels s.r.o. jsem už zažila nejednu skvělou poznávací dovolenou šitou na míru. Před pěti lety to byl Birmingham a před třemi lety to byla dobrodružná výprava do Ameriky, kterou si můžete připomenout v seriálu. Bylo jasné, že se nabízí otázka, kam si letos vyrazíme? Mohly jsme si vyrazit pouze tam, kde denní teplota nevystupuje nad 20 stupňů, nemusíte tam používat sluneční brýle a bez bundy, deštníku a nepromokavých bot se neobejdete. A proč? Nooo, protože ředitelka cestovní kanceláře a průvodkyně v jednom Didi prostě nemá ráda teplo :-) Volba padla na Irsko! 



Nejen příprava na všechna dobrodružství byla důležitá, ale potřebovaly jsme i cestovní deníky, bez těch by to vůbec nešlo. Do Ameriky jsem vezla malou tiskárnu Canon Selphy, která je svou velikostí tak akorát skladná. Didi nenechala nic náhodě, ponořila se do světa cestovní tiskací techniky a vynořila se se skvělou věcí!!! Jak nejrychleji získat fotku? Na to je dobrý polaroid neboli systém Instax FujiFilm. Fotopapíry vložíte do foťáku, cvaknete, fotka vyleze z aparátu, na světle se za chvíli vyloupne to, co jste fotili. Je to super systém, ale když se vám fotka nepovede, není moc možností, jak to opravit, než znovu vyfotit. No ale je tady novinka!!! Tiskárna, která má zásobník na instax papíry, ale s pomocí aplikace, kterou nainstalujete do mobilního telefonu, můžete tisknout fotky, které vyfotíte mobilem. 


Vypadá to pak asi takto:


Stačí připojení na wifi a tisknete jedna radost :-) Fotky jsou hezčí díky tomu, že si je můžete upravit v telefonu a ještě k nim můžete přidat i popisky.


To by byla tiskárna, ale také bylo potřeba vybrat ty deníčky! Vybraly jsme si Traveler´s notebook od Webster´s Pages, který má hezký systém ukládání vnitřních stránek. Uvnitř obalu jsou gumičky, které drží jednotlivé deníčky, které do notebooku vložíte. Didi si vybrala hezký modrý a já jsem šla do zlatočernobílokraft kombinace. Vnitřní deníčky lze zakoupit s bílými papíry, kraft nebo černými papíry. Pořídila jsme si všechny, rozložila jsem je a připravila jsem si různobarevné stránky.



Upravily jsme si každá po svém první stránku našich deníčků, ale téma dovolená a Irsko bylo jasné :-)



K tomu jsme si připravily spoustu výseků, narazítkovaly jsme si cestovatelské motivy, přidaly jsme washi pásky, papíry, enamelky a spoustu drobných a důležitých pomůcek na cestovní scrap. Didi si vzala i velké nůžky na drůbež, aby měla krásně rovné okraje, až bude stříhat fotky :-)



No a největší vychytávka teprve přijde :-) Didi udělala tak dokonalou přípravu, že nám vytiskla i kráááásné fotky míst, kde budeme. Ale když píšu krásné, tak myslím krásné! Prostě fotky BEZ LIDÍ. Aby nám to ti zbyteční lidé nekazili na fotkách v deníčku :-) Opravdu to bylo geniální, protože někde je tolik turistů, že když už chytnete hezké počasí, tak to místo ani nemůžete pro přetlak lidí vyfotit. No ale samozřejmě jsme použily jen fotky, kde jsme opravdu byly, protože takto bychom mohly prstem po mapě a s fotkami procestovat z domova celý svět. A to by nebylo to pravé ořechové. 


Suma sumárum (jak řekl jeden náš profesor ve škole somár somárum) jsme byly skvěle připraveny na naši dovolenou. Moc jsme se těšily, protože kdo byl v Irsku, tak si pobyt chválil a mají tam to skvělé pivo a whisky a zelenou ... barvu všude. Už jen zabalit kufr, vyprázdnit karty ve foťáku a telefonu, aby se tam vešla spousta zážitků a hurá, jedeme!!!! 

Těšíte se na cestování s námi? Tak se těšte na další díl a my budeme rády za vaše komentáře :-)

14 komentářů:

  1. No naprosto skvělé dílo , v Irsku jsem byla takže vím o čem je řec a země prostě úchvatná . Moc se těším na další díl :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Júúú, já jsem se tak těšila!!! A nemůžu se dočkat dalšího dílu :-) Díky za společnost během toho skvělého výletu. Už vybírám příští destinaci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Tebou ženo až na konec světa a určitě to nebude pěšky :-))

      Vymazat
  3. ...opět krásné počteníčko, už jsem se nemohla dočkat ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, užily jsme si to!!! Pokračování bude :-)

      Vymazat
  4. Irenko, hltám každé tvé slovo. A moc se těším na další díl.

    OdpovědětVymazat
  5. Super! A obdivujem tu dokonalu scrappripravu... ja sa tesim ze nas vsetkych zbalim, ked niekam ideme...nieze by som myslela este na nejake denniky...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš ale kupu dětí a my jsme jely samy a mohly jsme si zabalit co jsme chtěly :-)

      Vymazat
  6. Krásný! Těším se na další cestovatelské články, jen tak dál :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou krásné přípravy.Ještě,že jezdím karavanem😀 víš co se tam toho vejde 👍Vtipně to začínááá

    OdpovědětVymazat
  8. Také mne moc zaujala ta tiskárna.Zajímavá věcičkaaaa

    OdpovědětVymazat
  9. Také mne moc zaujala ta tiskárna.Zajímavá věcičkaaaa

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...